Nova godina Poljska tura - Krakov i Varšava

First minute
Garantirano

TERMIN:

29.12.2019.-2.1.2020.  GARANTIRANI POLAZAK

Smještaj u centralno pozicioniranim hotelima u Krakovu i Varšavi! Mogućnost novogodišnje večere u Krakovu i odlaska na Chopinov koncert u Varšavi.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN 29.12.: ZAGREB-KRAKOV

Sastanak putnika u zračnoj luci Franje Tuđmana u Zagrebu, 2. kat kod šaltera informacija. Slijedi let preko Varšave za Krakov aviokompanijom LOT s polaskom u 18:05 h. Po slijetanju u Krakov oko 23:40 h i graničnih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela u Krakovu. Po dolasku, prijava u hotel. Noćenje.

2. DAN 30.12.: KRAKOV- WIELICZKA (FAKULTATIVNI IZLET)

Nakon doručka krećemo u obilazak grada. Krakov, grad savršeno očuvanog arhitektonsko umjetničkog bogatstva, na listi svjetske baštine UNESCO-a, jedan je od centara kulture, religije i znanosti ovog dijela Europe. Razgled počinje na brdašcu Wawel gdje se nalaze Kraljevski dvorac, jedna od najljepših renesansnih palače Europe, i katedrala, mjesto krunjenja i posljednje počivalište poljskih kraljeva. Posjet ostalim znamenitostima: Trg glavne tržnice, glavni trg grada i drugi po veličini u Europi nakon Trga Sv. Marka u Veneciji, Florijanova vrata, utvrda Barbican, toranj i crkva Sv. djevice Marije, poznate po svom oltaru i zvuku trube svakog sata, Kazimirova židovska četvrt. Slobodno vrijeme ili odlazak na fakultativni izlet doWielicke, najvećeg rudnika soli u Europi koji je 1978. godine upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine. Razgled rudnika i muzeja uz pratnju vodiča. Rudnik krase prekrasne dvorane u kojima se nalaze razne skulpture od soli, podzemne kapele, restorani i koncertna dvorana. Ispod površine zemlje nalazi se i muzej rudarstva s originalnim alatom i rudarskom opremom još od srednjeg vijeka pa sve do danas. Povratak u Krakow. Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran s lokalnim specijalitetima. Noćenje.

3. DAN 31.12.: KRAKOV: AUSZWITZ (FAKULTATIVNI IZLET)

Doručak. Ujutro predlažemo odlazak u Oswiencim-u gdje se nalazi muzej najzloglasnijeg nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz- Birkenau. Od proljeća 1942., do jeseni 1944. godine, vlakovi su dovozili Židove iz cijele Europe, koja je bila pod nacističkom okupacijom, na smaknuće u plinskim komorama.Pogledat ćemo film i razgledati muzej u pratnji lokalnog vodiča. Povratak u Krakow i priprema za doček Nove Godine 2020. Noćenje.

4. DAN 01.01. KRAKOV-VARŠAVA

Doručak. Nakon odjave iz hotela slijedi polazak prema Varšavi. Dolazak u hotel. Ukoliko bude moguće prijava u sobe (ukoliko neće biti moguće stvari ćemo odložiti u sobi za prtljagu). Nakon kratkog odmora krećemo u razgled grada pješice ili javnim gradskim prijevozom. Započinjemo starom gradskom jezgrom koja je u drugom svjetskom ratu bila potpuno uništena i razrušena te kasnije iznova sagrađena i renovirana. Danas je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do baroknog Kraljevskog dvorca – spomenika povijesti i nacionalne poljske kulture, Sigmundov stup-podignut u čast vladara koji je 1596. premijestio prijestolnicu iz Krakova u Varšavu. Kralj u jednoj ruci drži mač što simbolizira hrabrost a u drugoj križ koji predstavlja njegovu borbu protiv zla. Nastavak do glavnog trga Rynek, najvećeg srednjovjekovnog trga u Europi, gotičke katedrale Sv. Ivana, jedne od tri varšavske katedrale, ujedno i najstarije. U njoj su pokapani mnogi poljski velikani… Predvečer predlažemo odlazak do Lazienki, najvećeg parka u Varšavi. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi . Svakako posjetite Palaču kulture, najvišu i kultnu građevinu u Varšavi. S tridesetog kata zgrade možete doživjeti prekrasan pogled na grad (okvirna cijena ulaznice 20 ZL). Navečer predlažemo odlazak (fakultativno) na koncert poznatog skladatelja i pijanista Fredericka Chopina (1810.-1849.)Doček Nove Godine u organizaciji agencije (uz doplatu) ili u vlastitom aranžmanu. Noćenje.

5. DAN 02.01.: VARŠAVA – ZAGREB

Doručak u obliku breakfast boxa. Odlazak autobusom do zračne luke u Varšavi. Priprema za let prema Zagrebu aviokompanijom LOT s polaskom u 09:45. Slijetanje u Zagreb u 11.25.

***Važna napomena: redoslijed obilazaka je podložan promjenama ovisno o prometu i procjeni pratitelja putovanja.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.890 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 KN

 

Doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn

Smještaj u trokrevetnoj sobi: na upit

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-prijevoz zrakoplovom Polish Airlines (LOT) na relaciji Zagreb-Varšava-Krakov/Varšava-Zagreb

- prijevoz turističkim autobusom, smještaj u hotelima 3* u Krakovu i Varšavi u centru grada (3 noćenja u Krakovu i jedno noćenje u Varšavi) na bazi 4 noćenja s doručkom

- razglede prema program

- lokalnog vodiča u Varšavi i Krakovu

- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja

- troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

- doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)

- dodatne obroke

-ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike

- putno osiguranje

FAKULTATIVNI SADRŽAJI:

Auswitz: 60 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz, ulaznicu s vođenjem u Auswitzu .

Wieliczka: 50 Eur po osobi (minimalno 10 putnika, cijena uključuje autobusni prijevoz i vođenu turu muzeom. Ulaznica nije uključena u cijenu i plaća se ca 25 Eur po osobi)

Chopinov koncert u Varšavi: 20 Eur

Novogodišnja večera u Krakowu: 60 Eur (obavezna prijava prilikom rezervacije, večera, pjenušac u ponoć, kava/čaj), više informacija u završnoj obavijesti prije početka putovanja.

 

Minimalan broj putnika: 20

 

Šifra 500-122-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

05.12.2019

Istanbul

05.12.2019

Istanbul

12.12.2019

Barcelona

13.12.2019

London

14.12.2019

Madrid

14.12.2019

Advent Salzburg

14.12.2019

Costa Diadema

14.12.2019

Istanbul

21.12.2019

Costa Luminosa

02.01.2020

Atena

02.01.2020

Provansa

02.01.2020

Rim

02.01.2020

Rim

03.01.2020

Amsterdam

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo