Nova godina Porto

First minute

TERMIN:

29.12.2019. - 2.1.2020.

 

Vrijednost više: 

Uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju!

Uključena degustacija vina u Portu i izlet u dolinu rijeke Douro s brodskom vožnjom, ručkom i degustacijom vina!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 29.12.2019.: ZAGREB - PORTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan, 30.12.2019.:PORTO - BRAGA - GUIMARAES - PORTO

Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. Posjetit ćemo uz lokalnog vodiča središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodno vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3. dan, 31.12.2019.: PORTO: krstarenje dolinom rijeke Douro

Doručak. Posjet sjeveru Portugala ne bio bio potpun bez izleta u dolinu rijeke Douro, svjetski poznate po proizvodnji slavnog vina istoimenog imena. Za dolinu rijeke Douro kažu da bi se mogla nazvati i „čarobnom dolinom“, njezina je ljepota skoro mitska. Da je tome tako govori i činjenica da je UNESCO zaštitio svojom titulom prelijepe krajolike uz rijeku, a dolina rijeke Douro je prva označena i regulirana vinska regija u svijetu, već 1756. g.! Na izlet krećemo poslije doručka autobusom, do mjestašca Pinhao gdje ćemo se ukrcati na brod i uz čašu vina ploviti dva sata uz pogled na glasovite vinograde, terase i farme, koji svi zajedno oblikuju čudesno lijepe pejzaže. Nakon dva sata vraćamo se u Pinhao i nastavljamo dolinom do imanja Quinta do Seixo, gdje ćemo posjetiti njihovu poznatu vinariju i degustirati njihov poznati porto. Nakon posjeta Quinti odlazak na ručak (uključeno u cijenu). Poslije ručka nastavak putovanja dolinom po glasovitoj cesti N222, proglašenom jednom od najboljih svjetskih cesta, prema gradiću Pesso da Regua, središtu doline. Povratak u Porto u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan, 1.1.2020.:PORTO - LISABON

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Poslije kasnijeg doručka putovanje prema portugalskoj prijestolnici, Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo jedan od najljepših gradića u zemlji, ljupki Obidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Po dolasku u Lisabon panoramski razgled grada: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Smještaj u hotel i slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5. dan, 2.1.2020.: LISABON - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo odlazak (javnim gradskim prijevozom) na Baixa do Chiado s kojeg vozi glasoviti stari tramvaj, linija 28 Martim Moniz. Vožnja starim tramvajem je jedna od velikih atrakcija grada i ludo iskustvo jer tramvaj vozi po brežuljcima i ulazeći u lude zavoje, istodobno omogućuje da se vide stare jezgre grada, a završiti vožnju možete u blizini starog dvorca Sao Jorge s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Tko više voli moderniju arhitekturu doći će na svoje s posjetom dijelu grada gdje je 1998. bio održan EXPO, s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen u 23:50 sati.

 

SMJEŠTAJ NA PROGRAMU:

29.12.-1.1. PORTO, CROWNE PLAZA 5*

1.1..-2.1.2020. LISABON, TIVOLI ORIENTE 4*

 

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.780 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.480 KN

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990 kn uključene u cijenu)

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.090 kn

POMOĆNI KREVET ZA TREĆU OSOBU: NA UPIT

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb-Porto i Lisabon-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 3 noćenja u Portu u hotelu 5* i 1 noćenje u Lisabonu u hotelu 4*
 • uslugu voditelja putovanja
 • transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada
 • transfer do zračne luke u Lisabonu
 • visokoturistički autobus tijekom cijele ture
 • sve razglede i izlete prema programu
 • službene vodiče u Portu, Bragi, Guimaraesu i dolini rijeke Douro
 • ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi, probu vina u Portu, izlet na rijeku Douro s vožnjom brodom, degustacijom vina i ručkom
 • troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta, 2 € po osobi po noćenju)
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!)
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

 

NAPOMENE:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%

Minimum prijavljenih putnika: 40

 

Šifra 300-103-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

05.12.2019

Istanbul

05.12.2019

Istanbul

12.12.2019

Barcelona

13.12.2019

London

14.12.2019

Madrid

14.12.2019

Advent Salzburg

14.12.2019

Costa Diadema

14.12.2019

Istanbul

21.12.2019

Costa Luminosa

02.01.2020

Atena

02.01.2020

Provansa

02.01.2020

Rim

02.01.2020

Rim

03.01.2020

Amsterdam

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo