Nova godina Portugal

Garantirano

TERMIN:

29.12.2019.-2.1.2020. GARANTIRANI POLAZAK

VRIJEDNOST VIŠE: Uključene ulaznice za lokalitete koji se posjećuju!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 29.12.2019.: ZAGREB - PORTO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom za Porto u 11:35 sati. Po slijetanju u Porto transfer do grada i razgled u pratnji lokalnog vodiča. Porto je po veličini i značenju drugi grad u Portugalu, smješten na rijeci Douro. Sagrađen je na mjestu drevnog rimskog naselja čije je latinsko ime dalo ime današnjoj državi - Portus Cale. Za razliku od Lisabona kojeg se poznaje po atributu „Bijeli grad“, Porto nazivaju i „Granitnim gradom“, a svjetski je poznat po slatkom desertnom vinu istog imena. Razgled: katedrala - raskošna crkva sv. Franje s pozlaćenim baroknim rezbarijama (ulaznica uključena) - Palača Burze (ulaznica uključena) - Trg Liberdade - most Dom Luis - toranj Clérigos, slikovita četvrt Ribeira (dio UNESCO-ove zaštićene baštine) s brojnim malim restoranima i suvenirnicama uz rijeku Douro. Proba poznatog slatkog vina porta uz posjet jednom od vinskih podruma u četvrti Villa Nova de Gaia (uključeno u cijenu). Nakon razgleda grada transfer do hotela i smještaj u sobe. Slobodna večer. Noćenje.

2. dan, 30.12.2019.: PORTO - BRAGA - GUIMARAES - PORTO

Doručak. Cjelodnevni izlet u dva grada na sjeveru, Bragu i Guimaraes. Braga je uz Porto jedan od najznačajnijih i najvećih gradova sjevera, ponosi se poviješću dugom dvije tisuće godina i nazivom „Portugalski Rim“ – u gradu se nižu jedna do druge više od 20 crkava, među njima i prvobitno romanička katedrala, a grad se smatra duhovnim središtem rađanja portugalskog kraljevstva. S lokalnim vodičem posjetit ćemo središte grada i ono najpoznatije u Bragi – svetište Bom Jesus do Monte, smješteno na šumovitom Monte Espinho, 3 km izvan grada. Ovo popularno svetište posebno je zbog grandioznih stuba i pogleda na dolinu Rio Cavado i planine u daljini. Nakon kraćeg slobodnog vremena u središtu Brage nastavljamo putovanje prema Guimaraesu, „kolijevki Portugala“. Ovdje je 1109. g. rođen Afonso Henriques, osnivač portugalskog kraljevstva. Na tzv. Svetom obronku iznad grada stoji njegov romanički dvorac u kojem je navodno rođen (ulaznica uključena). „Kolijevka Portugala“ spojena je i s drugom portugalskom kraljevskom dinastijom, obitelji Braganca. U starom se dijelu grada nalazi njihova palača iz 15. st. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovjekovnih građevina stari je grad upisan na popis svjetske kulturne baštine UNESCO-a 2001. godine. Povratak u Porto u kasnijim poslijepodnevnim satima, slobodna večer. Noćenje.

3. dan, 31.12.2019.: PORTO - FÁTIMA - OBIDOS - LISABON

Doručak. Odjava iz hotela i putovanje prema Lisabonu. Putem do Lisabona posjetit ćemo Fátimu – 13. svibnja 1917. g. troje malih pastira na mjestu današnje bazilike svjedočilo je ukazanju Gospe i otada je Fátima uz Lourdes postala najposjećenije marijansko svetište Europe. Odlazak do svetišta i kraće slobodno vrijeme. U nastavku putovanja prema Lisabonu vidjet ćemo i jedan od najljepših gradića Portugala, prekrasniObidos, nekoć vjenčani poklon portugalskih kraljeva njihovim kraljicama. Šetnja gradićem unutar srednjovjekovnih zidina čiji su prepoznatljiv znak slikovite bijele kućice i uske, krivudave uličice popločene kamenim kockama. Kraće slobodno vrijeme. Dolazak u hotel u Lisabon i smještaj u kasnim poslijepodnevnim satima. Navečer zajednički odlazak na doček Nove godine na otvorenom: jedan od najpoznatijih dočeka i vatrometa je u neposrednoj blizini našeg hotela, na području EXPO-a! (napomena: organizacija i moguće održavanje dočeka Nove godine na otvorenom u isključivoj je nadležnosti gradskog turističkog ureda). Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

4. dan, 1.1.2020.: LISABON i LISABONSKA RIVIJERA SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Poslije kasnijeg doručka odlazak u razgled Lisabona: Avenida da Liberdade, elegantna i luksuzna avenija duga 1100 m, sagrađena na mjestu nekadašnjeg javnog parka po uzoru na parišku Champs-Elysees - Trg Rossio (ili trg Pedra IV., portugalskog kralja i cara Brazila), na kojem su se nekoć održavali sajmovi, narodni ustanci, koride i smaknuća, a danas je srce Donjeg grada - Torre de Belém (Betlehemska kula), jedan od najslavnijih lisabonskih spomenika manuelinskog stila, kula koju je dao graditi Joao II. kao dio obrambenog sustava na ušću rijeke Tejo - samostan sv. Jeronima, još jedan od najvažnijih gradskih lokaliteta, mjesto koje je dao graditi kralj Manuel I. za uspješan povratak Vasca da Game iz Indije, crkva u kojoj su pokopani mnogi kraljevi i slavne portugalske osobnosti – Spomenik otkrićima. Razgled ćemo nastaviti vožnjom po obali preko Estorila - nekada poznatog po stazi za Formulu 1 i velikoj kockarnici koja još uvijek privlači slavne i bogate. Prva postaja na vožnji obalom bit će poznato ljetovališta Cascais, koji je nekoć bio ribarsko mjesto, ali je u 19. st. postao i omiljena rezidencija portugalskog plemstva. Slobodno vrijeme za ručak u Cascaisu. Nastavak vožnje prema Cabo da Roca, najzapadnijoj točki kontinentalne Europe za koju je slavni portugalski književnik Luís de Camões napisao da je „mjesto gdje zemlja završava, a more počinje“, uz kraće zaustavljanje za fotografiranje. Za kraj ćemo svratiti do gradića Sintre na padinama istoimenog planinskog lanca, čuvenog po bujnom zelenilu i raskošnim palačama. Voljeli su ju portugalski plemići, ali i europski kraljevi i slavne ličnosti - Lord Byron je 1809. napisao da je „mjestašce Sintra najljepše na svijetu“. Povratak u Lisabon u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer za osobne programe. Noćenje.

5. dan, 2.1.2020.: LISABON - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u Lisabonu za osobne programe do polaska transfera. Predlažemo detaljniji posjet prostoru EXPO-a iz 1998. g., s odlično sačuvanim paviljonima koji danas imaju razne funkcije i gdje se nalaze neki od najfascinantnijih primjera moderne arhitekture u Lisabonu. Ovdje se nalazi i glasoviti Oceanarij kao i mnogi drugi bivši paviljoni koji su poslije EXPO-a izvrsno iskorišteni i gdje građani vole provoditi slobodno vrijeme. Ili posjetite neki od brojnih dobrih muzeja u gradu od kojih je možda najposebniji Muzej pločica. Ističe se i Muzej kočija ili Muzej Gulbenkian. U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let za Zagreb predviđen je u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb u 23:50 sati. REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.280 KN

(Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 990 kn uključene u cijenu)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn Pomoćni krevet za treću osobu: NA UPIT! Doplata za svečani doček NG u hotelu*: 1.140 kn, NA UPIT!

SMJEŠTAJ NA PROGRAMU:

29.12.-31.12. PORTO CROWNE PLAZA 5*

31.12.-2.1.2020. LISABON TIVOLI ORIENTE 4*CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom Zagreb - Porto i Lisabon Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe,
 • smještaj u hotelima 4/5* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 2 noćenja u Portu u hotelu Crowne Plaza 5* i 2 noćenja u Lisabonu u hotelu Tivoli Oriente 4*
 • uslugu voditelja putovanja
 • transfer od zračne luke u Portu s uključenim razgledom grada
 • transfer do zračne luke u Lisabonu 
 • visokoturistički autobus tijekom cijele ture
 • sve razglede i izlete prema programu
 • službene vodiče u Portu, Bragi i Guimaraesu
 • ulaznice za Palaču burze i crkvu sv. Franje u Portu, dvorac u Guimaraesu, svetište Bom Jesus do Monte u Bragi, probu vina u Portu
 • troškove organizacije i prodaje 


CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • boravišnu pristojbu (plaćanje na licu mjesta na recepcijama hotela, 2 € po osobi po noćenju)
 • karte javnog prijevoza
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!)
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi*Doplata za svečani doček 2020.g odnosi se na organizirani doček na vrhu hotela Tivoli Oriente, u Sky Bar Oriente: http://www.skybarrooftop.com/oriente/ Svečani doček počinje u 20 sati pićem dobrodošlice, od 21-23 večera u koktel stilu (širok izbor jela i raznih deserta) s uključenim pićima i 3 besplatna koktela. U ponoć je uključen pjenušac i grožđice, te nastavak zabave uz daljnje jelo i glazbu (DJ). U cijenu večere uključena je rezervacija stola. Broj mjesta u Sky Baru je ograničen i ovisi o raspoloživosti u trenutku postavljanja upita.

NAPOMENE:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje, kao i tijekom samog putovanja. Sve detalje o programu šaljemo u završnoj obavijesti 3-5 dana prije početka putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno prema procjeni voditelja putovanja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%


Minimum prijavljenih putnika: 40

 

Šifra 300-101-2

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

05.12.2019

Istanbul

05.12.2019

Istanbul

12.12.2019

Barcelona

13.12.2019

London

14.12.2019

Madrid

14.12.2019

Advent Salzburg

14.12.2019

Costa Diadema

14.12.2019

Istanbul

21.12.2019

Costa Luminosa

02.01.2020

Atena

02.01.2020

Provansa

02.01.2020

Rim

02.01.2020

Rim

03.01.2020

Amsterdam

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo