Advent Rim

First minute
Garantirano

TERMIN:

12.12.-16.12.2018. GARANTIRANI POLAZAK

*Vrijednost više: hotel na odličnoj lokaciji

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  ZAGREB – RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.30 sati. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.35 sati. Po dolasku u 17.10 sati, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Tijekom vožnje proći ćemo pored EUR-a, jugoistočnog poslovnog predgrađa Rima izgrađenog po Musolinijevoj želji i pored Koloseuma, najvećeg amfiteatra ikad izgrađenog u Rimskom Carstvu, proglašenog prije 10-ak godina jednim od 7 novih svjetskih čuda. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u večernju šetnju do Španjolskog trga, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan   RIM

Doručak i odlazak u šetnju antičkim dijelom grada uz: Koloseum, najveći amfiteatar ikad izgrađen u Rimskom Carstvu, jedan od najpoznatijih i najfotografiranijih spomenika, bez kojeg se Rim ne bi mogao ni zamisliti!; Forum Romanum, nekoć glavni trg oko kojeg se odvijao društveni život antičkog grada; Kapitolij,

najpoznatiji rimski brežuljak s trgom čiji je izgled dizajnirao slavni Michelangelo; Piazza Venezia, trg na kojem se nalazi Oltar domovine s Grobom neznanom vojniku i spomenikom Vittoriju Emanueleu, prvom kralju ujedinjene Italije. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet šarmantnoj srednjovjekovnoj četvrti Trastevere, s labirintom malih uličica, trgova, barova i restorana, u kojoj se okupljaju mladi umjetnici. Noćenje.

3. dan  RIM

Nakon doručka odlazimo do Vatikana, sjedišta poglavara katoličke crkve i najmanje zemlje na svijetu, na čijem se središnjem trgu sv. Petra nalazi čuvena bazilika sv. Petra, najglasovitija crkva i epicentar kršćanskog svijeta. Krase je mnoge znamenitosti, no među najpoznatijima su Michelangelova Pietà, grob svetog Petra i veličanstvena kupola s čijeg se vrha pruža veličanstven pogled na sve strane vječnog grada.Uz baziliku ovdje zasigurno treba posjetiti i Vatikanske muzeje ( doplata kod prijave ), skup muzeja u kojima se nalazi najvrednija zbirka umjetnina na svijetu. Sikstinska kapela sa slavnim Michelangelovim freskama jedan je dio tih muzeja. U nastavku, šetnja uz tvrđavu Sant’Angelo, nekadašnji mauzolej rimskog cara Hadrijana preko istoimenog mosta na rijeci Tiber prema Pantheonu, hramu svih bogova i trgu Navona s fontanama među kojema se najviše ističe Fontana četiriju rijeka, barokno djelo kipara Berninia iz 17. stoljeća. Ovaj živahni trg okružen je restoranima i kafićima pa predlažemo kratki predah. Noćenje.

4. dan   RIM – TIVOLI – RIM

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u obližnji Tivoli, drevni gradić u planinskom području regije Lazio, kojeg su stari Rimljani nekoć rado posjećivali za vrijeme nesnosnih ljetnih vrućina. Tu se nalaze i dvije iznimne kulturne lokacije pod zaštitom UNESCO-a, Hadrijanova vila i Villa d'Este. Putujući iz Rima, prvo ćemo se zaustaviti kod Hadrijanove vile, velikog kompleksa od 30-ak građevina (palača, hramovi, terme, jezera, fontane, vrtovi...) koje datiraju iz 1. stoljeća, a izgradio ju je rimski car Hadrijan kao mjesto za odmor od Rima. Nakon obilaska odlazimo do Ville d'Este, jedinstvenog primjera renesansne arhitekture, vile s jednim od najljepših vrtova u Italiji koju je sagradio kardinal Ippolito d’Este u 16. stoljeću. Želeći stvoriti pravo remek-djelo, vila je podignuta na pomno odabranom mjestu, na slapovima rijeke Aniene, uz angažman najvećih umjetnika i arhitekata. Povratak u Rim u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. dan  RIM – ZAGREB

Doručak. Vrijeme do polaska prema zračnoj luci u poslijepodnevnim satima iskoristite za šetnju gradom ili trgovačkim ulicama Via del Corso i Via dei Condotti. Predlažemo odlazak do Kvirinala, još jednog od sedam rimskih brežuljaka gdje se nalazi Kvirinalska palača, jedna od službenih rezidencija Predsjednika Italije i dalje do baroknog dragulja Fontane di Trevi, kako biste ubacili novčić za sreću i ponovni povratak u Rim. Prijevoz u zračnu luku te prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlinesa OU 381 u 18.00 sati, s međuslijetanjem u Splitu. Očekivani dolazak u Zagreb u 20.40 sati. Završetak programa.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.090 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.690 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2.890 KN  

 

Pristojbe u zračnim lukama: 1.190 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa)
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Rim te od hotela do zračne luke u povratku
 • Smještaj u Rimu u hotelu Archimede 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu
 • Pratitelja iz Zagreba
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn (podložno promjeni)
 •  doplatu za jednokrevetnu sobu od 790 kn
 •  obaveznu doplatu na licu mjesta za boravišnu pristojbu u iznosu od 6 € po osobi i noćenju
 •  ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 •  karte javnog  gradskog  prijevoza
 •  doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 •  osobne troškove
 •  napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 •  putno osiguranje (preporučujemo).

 

Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit).

Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Vatikanski muzeji & Sikstinska kapela: 290 kn (vođena tura i ulaznica s prvenstvom ulaska, prijava moguća samo prilikom rezervacije putovanja)

Cjelodnevni izlet Tivoli: 890 kn (uključeno: povratni prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Hadrijanovu vilu i Villu d'Este)

 

POPUSTI NA POMOĆNOM LEŽAJU:

 • Dijete 2-11,99 godina:   300 kn
 • Stariji od 12 godina:      150 kn

 

NAPOMENA:

Smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

INFORMATIVNE CIJENE INDIVIDUALNIH ULAZNICA PO OSOBI :

 • Koloseum, Forum Romanum i Palatino 12 €
 • Kupola bazilike sv. Petra 8 € liftom, 6 € stubištem
 • Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

 

RED LETENJA:

OU 380  ZAGREB         RIM                   14:35 17:10                      

OU 381  RIM                 ZAGREB           18:00 20:40                                  

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz rujna 2018. i mogu biti podložne promjeni.

 

Šifra 700-028-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

21.11.2018

Rim

22.11.2018

Barcelona

22.11.2018

Rim

22.11.2018

Rim

24.11.2018

Istanbul

27.11.2018

Istanbul 5 dana

29.11.2018

Pariz

29.11.2018

Rim

29.11.2018

Istanbul

30.11.2018

London

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo