Balkanski trokut

First minute
Garantirano

TERMINI:

23.9.–27.9.2024. GARANTIRANI POLAZAK

21.10.–25.10.2024.

18.11.–22.11.2024.

 

*Vrijednost više: odlični hoteli, uključene ulaznice, posjet vinariji uz degustaciju

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – DUBROVNIK – HERCEG NOVI – KOTOR

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 90 minuta prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dubrovnik na letu Croatia Airlinesa, OU 668 u 12.150h (21.10. OU662 u 14.45h; 18.11. OU668 u 11.30h). Dolazak u 13.15h (21.10. u 15.40h; 18.11. u 12.30h) te nastavak putovanja dalje autobusom jugom Hrvatske i crnogorskim primorjem do Herceg Novog, kulturnog centra Boke kotorske, grada pjesnika i boema. Obilazak starog grada i kraće slobodno vrijeme pa polazak prema Kotoru. Vožnja Bokokotorskim zaljevom koji se ubraja u 25 najljepših zaljeva na svijetu. Prekrasan sklad zaljeva i okolnih gradova okruženih gorostasnim planinama ostavlja bez daha. Po dolasku u Kotor šetnja Starim gradom (pod zaštitom UNESCO-a) opasanim starim, preko 4 km dugim zidinama koje skrivaju palače plemićkih obitelji, crkve, katedralu sv. Tripuna (jedna od najstarijih u Europi), trgove... Slijedi prijevoz do hotela, prijava i smještaj te noćenje.

2. dan                   KOTOR – BUDVA – KRUJË – TIRANA

Nakon doručka put dalje vodi prema Budvi, jedinstvenom turističkom biseru ovog dijela Jadrana i jednom od najstarijih naselja ovog područja, o čemu svjedoče bogata arheološka nalazišta i pisani izvori koji datiraju iz 5.st.pr.Kr. Posjet Starom gradu Budve, najatraktivnijem dijelu budvanske rivijere, čija su posebnost zidine koje najvećim dijelom datiraju iz srednjeg vijeka, iz perioda Mletačke vladavine. U potresu 1667. Budva je srušena, a na temeljima starih zidina podignute su nove. Još jednom su oštećene u potresu 1979., a nakon toga je cijeli grad obnovljen i uređen. Odlazak potom do Albanije i dalje uz Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova do Krujë, najznačajnijeg povijesnog lokaliteta zemlje, Skenderbegovog rodnog grada. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegovog muzeja i tradicionalnog bazara. Slijedi vožnja prema Tirani, glavnom i najvećem grade Albanije. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan                   TIRANA – DRAČ – TIRANA

Doručak te odlazak na razgled grada: Ethembegova džamija; Skenderbeg trg, glavni gradski trg; kula sa satom; spomenik Majci Terezi; Nacionalni povijesni muzej, na čijem se pročelju nalazi spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest; Piramida, kulturni centar. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe pa odlazak u obližnji Drač, nekadašnju albansku metropolu s antičkim, bizantskim i spomenicima nedavne prošlosti. Danas je Drač centar albanskog turizma s

brojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Šetnja gradom i posjet rimskom amfiteatru, jednom od najvećih na Balkanu. Povratak u Tiranu. Noćenje.

4. dan                   TIRANA – BERAT – TIRANA

Nakon doručka odlazak put Berata, čuvenog grada-muzeja (dio UNESCO-a), dobro očuvanog nekadašnjeg osmanskog grada kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu. Poznat je i kao grad „tisuću prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. Tvrđavom dominiraju stara citadela iz 13. st. u kojoj su se nalazile bizantske crkve ukrašene veličanstvenim freskama i ikonama, džamija Sultan Bajezita I. te Crkva sv. Marije u kojoj je smješten Narodni muzej ikona s djelima najpoznatijeg albanskog ikonografa Onufrija. Mogućnost individualne posjete i Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije (majstori koji su izrađivali tradicionalni nakit) te kuhinje, spavaće i gostinske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Ovaj središnji dio zemlje je ujedno i jedna od najstarijih vinskih regija Albanije pa u poslijepodnevnim satima slijedi posjet jednoj od vinarija smještenoj usred slikovitih krajolika uz obilazak i degistaciju. Povratak u Tiranu. Noćenje.

5. dan                   TIRANA – SKADAR – CAVTAT – ZAGREB

Doručak, odjava iz hotela te polazak prema Skadarskom jezeru. Zaustavljanje u Skadru koji se smatra najstarijim i povijesno najvažnijim gradom Albanije, s mnoštvom krivudavih ulica u kojima prevladava duh prošlih vremena. Znamenitost grada svakako je tvrđava Rozafa, a legenda o mladoj ženi po kojoj je tvrđava dobila ime, neće Vas ostaviti ravnodušnim. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena za osobne programe, nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Kratki posjet Cavtatu (svi polasci osim 1.5.), srednjovjekovnom gradu bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, smještenom na poluotoku Rat u Konavlima, a potom odlazak u dubrovačku zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa, OU 669 u 22.30h (22.11. OU 665 u 21.50h) s očekivanim dolaskom u Zagreb u 23.15h (22.11. u 22.45h) Završetak programa.

 

 CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 105 €):

Ultra first minute 690 €
First minute 720 €
Redovna cijena 750 €
Doplata za jednokrevetnu sobu 130 €

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!

Odbitak za polazak iz Dubrovnika, po osobi: 170 €

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Dubrovnika;
 • Pristojbe zračnih luka od 105 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u okolici Kotora, u hotelu Splendido 3* ili slično u dvokrevetnoj sobi na osnovi jednog noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Tirani u jednom od niže navedenih hotela 4* u dvokrevetnoj sobi na osnovi tri noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu (u Albaniji u pratnji licenciranog lokalnog vodiča na engleskom jeziku);
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (Krujë: Skenderbegov muzej, Tirana: Nacionalni povijesni muzej, Drač: rimski amfiteatar, Berat: Narodni muzej ikona; Skadar: tvrđava Rozafa);
 • Posjet jednoj od vinarija u okolici Berata uz obilazak i degustaciju;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

Predviđeni hotel u Tirani po polasku (podložno promjeni):

1.5.: Habitat 4*

27.5., 21.10.: Sky 2 4*

17.6.: Golden City 4*

23.9.: Albanopolis 4*

18.11.: Doro City 4*

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu, obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice te putno osiguranje (preporučujemo).

 

POPUST NA DODATNOM LEŽAJU:

Dijete 2-11,99 godina: 100 €

Odrasla osoba (stariji od 12 godina): 25 €

Napomena: za smještaj u trokrevetnoj sobi: trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

RED LETENJA:

                

Polazakl 23.9.:

OU 668   ZAGREB          DUBROVNIK         12:15   13:15    

OU 669   DUBROVNIK   ZAGREB                 22:30   23:25                      

Polazak 21.10.:

OU 662   ZAGREB          DUBROVNIK         14:45   15:40    

OU 663   DUBROVNIK   ZAGREB                 22:20   23:15

Polazak 18.11.:

OU 668   ZAGREB          DUBROVNIK         11:30   12:30    

OU 669   DUBROVNIK   ZAGREB                 21:50 22:45                      

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi je dozvoljeno nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 8 kg).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja u slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke), radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja i sl.

Cijene ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2024. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-152-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro