Poljska

First minute

TERMINI:

15.08.-19.08.2024.

25.09.-29.09.2024.

16.10.-20.10.2024.

 

*Vrijednost više: hoteli 4*, razgledavanje uz lokalne vodiče, u cijenu uključena kulinarska radionica i Wavel katedralu u Krakowu, ulaznica za Racławice Panorama Museum u Wroclawu i ulaznica za Auschwitz-Birkenau

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – WARSAW

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Warsawu na letu LOT Polish Airlinesa, LO 612 u 12.45h. Po dolasku u Warsawu u 14.20h, loklano vrijeme, obavljanje pograničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe, a nakon kraćeg odmora sastanak s lokalnim vodičem i odlazak u razgled glavnog grada Poljske. Smješten u samom srcu Europe, na raskrižju europskih prometnih ruta istok-zapad i sjever-jug, Warsawa je glavno gospodarsko, kulturno, prometno i turističko središte s blistavim nizom povijesnih znamenitosti i turističkih atrakcija od kojih ćemo posjetiti: Stari grad koji je od 1980-te godine smješten na UNESCO-vu listu svjetske baštine; Novi grad, povijesno poznat kao Nova Warsawa; Palača Krasiński, barokna aristokratska rezidencija, sagrađena krajem 17. stoljeća; zgradu Vrhovnog suda; Muzej varšavskog ustanka je jedinstveno mjesto koje posjetiteljima pomaže razumjeti suvremenu Warsawu; Lazienki kraljevski park, najveći park u gradu gdje ćemo imati priliku opustiti se, vidjeti brončani spomenik Frederica Chopina te uživati u prekrasnoj prirodi i arhitekturi. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan                   WARSAW ­– POZNAN (cca. 310 km, 3 sata i 20 minuta)

Nakon doručka, zaputit ćemo se autobusom u Poznan gdje se sastajemo s lokalnim vodičem i krećemo u upoznavanje petog najvećeg grada u državi. Smješten na pola puta između Varšave i Berlina, spaja jedinstvenu baštinu s bogatom kulturom. Razgledavanje započinjemo sa gotičkom katedralom na otoku Ostrów Tumski koji je bio jedno od prvih većih središta dinastije Pjast. Tu je 968. godine osnovana prva poljska biskupija; prelazeći Chrobryjev most ulazimo u prekrasan Stari grad poznat po renesansnoj Gradskoj vijećnici koja dominira trgom; Franjevačka crkva, izgrađena u 17. stoljeću je dio marijanskog svetišta u kojem se već 300 godina nalazi poznata slika Djevice Marije Čudotvorke, također poznate kao Gospa od Poznana; Trg slobode, okružen povijesnim zgradama iz 19. stoljeća kao što su Nacionalni muzej, Raczynski knjižnica, Bazar hotel i mnoge druge. Prijava u hotel i noćenje.

3. dan                   POZNAN – WROCLAW – KRAKOW (cca. 450 km, 5 sati vožnje)

Doručak. Polazak do Krakowa uz kratko zaustavljanje u Wroclawu - grad 12 rijeka, 21 otoka i čak 300 mostova. Razgled grada sadržava: Katedrala sv. Ivana Krstitelja koja je u povijesti više puta uništavana, no današnji izgled datira iz 1951. godine. Unutar katedrale možemo se diviti dragocjenim kipovima i slikama iz različitih doba; prolažeći kraj obale rijeke Odre stići ćemo po Polish Hill-a koji nudi prekrasan pogled na Ostrow Tumski - najstariji dio grada; Sveučilište u Wrocławu gdje se nalazi Aula Leopoldina, vrijedan i jedinstven svjetovni spomenik kasnog baroka podignut u 18. stoljeću. Dobio je ime po caru Leopoldu I., osnivaču sveučilišta 1702. godine; Town Hall, gotička građevina čija je gradnja trajala 250 godina (13. - 16. st.) služila je nekoć kao sjedište gradskih vlasti i suda; Sky Tower Viewpoint gdje ćemo liftom za minutu stići na 49. kat i uživati u prekrasnom pogledu na Stari grad. Predlažemo (fakultativno) odlazak do Racławice Panorama muzeja gdje se nalazi slika koja prikazuje bitku kod Racławica u travnju 1794. godine, u kojoj su Poljaci pobijedili Ruse. Monumentalna slika duga je 114 m, a visoka 15 m. Slijedi vožnja do Krakowa. Prijava u hotel. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz tradicionalni folklorni ples mazurka. Noćenje.

4. dan                   KRAKOW - AUSCHWITZ BIRKENAU – KRAKOW (cca. 70 km, 1 sat vožnje)

Doručak. Razgledavanje nekadašnjeg glavnog grada Poljske i još uvijek jednog od najvažnijih gradova u zemlji. Smatra se jednim od najljepših gradova u Europi zahvaljujući izvrsnoj očuvanosti njegovih zgrada i bogatoj umjetničkoj kulturnoj baštini. Razgled uz lokalnog vodiča sadržava: Stari grad, koji je UNESCO uvrstio na popis svjetske baštine, prepun gotičkih, baroknih i renesansnih zdanja; Krakowski Barbakan, najpoznatiji je dio srednjovijekovnih zidina sagrađenih kao zaštita na osmansku okupaciju; Glavni tržni trg (Rynek Glówny), projektiran 1257., smatra se središtem grada i ima važan povijesni, kulturni i društveni značaj. Za vrijeme njemačke okupacije trg je preimenovan u Adolf Hitler Platz. Trg je danas dom mnogim znamenitostima kao što je Dvorana za tkanine (Cloth Hall), bazilika sv. Marije, Toranj gradske vijećnice i mnoge druge; Jagielonsko sveučilište (Uniwersytet Jagielloński ili UJ) ocijenjeno je kao najbolje sveučilište u Poljskoj, kao i jedno od najstarijih na svijetu – u srednjoj Europi samo je Karlovo sveučilište u Pragu starije; Biskupska palača druga je najveća palača u Krakowu i bila je rezidencija krakovskih biskupa otkad je izgrađena u 14. stoljeću. Danas je palača najpoznatija po tome što je bila rezidencija kardinala Karola Wojtyle od 1958. do 1978., prije nego što je postao papa Ivan Pavao II.

Transfer do bivšeg koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau koji je udaljen svega 70 km od Krakowa. Osnovan je godinu dana nakon invazije na Poljsku. Nacisti su tu izgradili više od 40 pod-logora, gdje su Židovi i druge manjine radili kao robovi. Bio je to najveći njemački nacistički logor istrebljenja u kojima je ubijeno više od milijun ljudi. Broj žrtava teško je utvrditi. Najvjerojatnije oko 1.100.000 ljudi 28 nacionalnosti stradalo je u logorima, većina njih bili su Židovi dovedeni iz različitih zemalja. Nakon ulaska kroz logorska vrata s natpisom “Arbeit Macht Frei” (Rad oslobađa), obilazit ćemo zatvorske blokove u kojima je postavljena izložba Državnog muzeja Auschwitz-Birkenau. Izložba sadrži dokaze o genocidu, uključujući osobne predmete oduzete žrtvama, kao i fotografije i dokumente. Međunarodni spomenik žrtvama logora otvoren je 1967. godine u znak sjećanja na ubijene ljude. Povratak u Krakow. Noćenje.

Dodatno u programima!

Polasci 15.08.:

Nakon razgledavanja Krakowa zaputit ćemo se u Muzej Obwarzanek na kulinarsku radionicu tradicionalnog krakovskog peciva. Ovo pecivo od kuhanog tijesta dio je povijesti grada više od 600 godina. Radionica traje sat vremena i svaki sudionik dobiva komad tijesta i odlazi sa svojim vlastitim obwarzanekom.

Polasci 25.09. i 16.10.:

Nakon razgledvanja Krakowa odlazak do jednog od poljskih nacionalnih svetišta gdje se nalazi gotička Wavel katedrala, tradicionalno mjesto krunidbe poljskih kraljeva. Papa Ivan Pavao II. u njoj je 2. studenog 1946. služio svoju prvu svetu misu.

5. dan                   KRAKOW - WARSAW - ZAGREB

Nakon doručka prijevoz do zračne luke. Prijava za let LOT Polish Airlinesa, LO 3908 za Warsawu s polaskom u 12.05h. Očekivanim dolaskom u Warsawu u 13.00h po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji LO 613 u 15.40h s očekivanim dolaskom u 17.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 158 € / 1.190,45 kn):

POLAZAK: 25.09. 15.08. 16.10.
EUR EUR EUR
Ultra first minute cijena aranžmana po osobi       1.152 € 1.020 € 1.060 €
First minute cijena aranžmana po osobi     1.180 € 1.045 € 1.085 €
Redovna cijena aranžmana po osobi 1.205 € 1.072 € 1.112 €

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Warsawe;
 • Pristojbe zračnih luka od 158 € / 1.190,45 kn (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu;
 • Smještaj u Warsawi u hotelu Mercure Centrum 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Poznanu u hotelu NH 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
 • Smještaj u Krakowu u hotelu INX 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
 • Razglede prema programu u pratnji licenciranih lokalnih vodiča;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (kulinarska radionica u Krakowu, Wavel katedralu u Krakowu, ulaznica za Racławice Panorama Museum u Wroclawu i ulaznica za Auschwitz-Birkenau);
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 224 €;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (osim gore navednog);
 • doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

POPUST ZA DIJETE:

Dijete 3-11,99 godina na pomoćnom krevetu: 120 € 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi (na upit) - trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENA PO OSOBI (prijava obavezna prije polaska, uključena agencijska usluga posredovanja, javni prijevoz do lokaliteta nije uključen):

Polupansion (min. 10 osoba, 3 večere bez pića u hotelima): 130 €

Mazurka folklor show u Krakowu (min. 15 osoba, uključena večera od 3 slijeda bez pića): 60 €

 

INFORMATIVNE CIJENE OSTALIH INDIVIDUALNIH ULAZNICA PO OSOBI:

Muzej varšavskog ustanka: 6,45 €

Lazienki kraljevski muzej: 8,60 €

Sky Tower Viewpoint u Wroclawu: 3 €

Sveučilište u Wrocławu (Aula Leopoldina): 4,35 € / djeca 3,48 €

Krakowski Barbakan: 3,46 € / djeca ispod 7 godina imaju besplatan ulaz

 

RED LETENJA (SVE LOKALNA VREMENA):

LO612  ZAGREB     WARSAWA         12:45 14:20

LO3908 KRAKOW   WARSAWA     12:05 13:00

LO613    WARSAWA     ZAGREB         15:40 17:20

 

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Poljskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz listopada 2023. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-140-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro