Kairo i krstarenje Nilom

Posebna ponuda

TERMIN:

16.10. – 23.10.2022.

  

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - KAIRO 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 20.15h. Dolazak u Istanbul u 23.30h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kairo na letu TK 692 u 00.40h

2. DAN KAIRO

Očekivani dolazak u Kairo u 01.50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i viznih formalnosti te susret s lokalnim predstavnikom. Nakon tople dobrodošlice u Zemlju faraona slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te odmor/noćenje. Nakon doručka odlazak u obilazak grada. Posjet Nacionalnom muzeju, pravoj riznici povijesti, s najvećom zbirkom drevne egipatske civilizacije na svijetu. Slijedi odlazak u Koptski dio Kaira, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nakon stanke za ručak nastavljamo do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Potom odlazak do Khan El Khalili-a, najvećeg bazara na Bliskom istoku poznatom po neobičnim, tipičnim orijentalnim suvenirima i rukotvorinama. Doživite nakratko atmosferu srednjovjekovne tržnice i nikako ne propustite isprobati vještine cjenkanja! Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN KAIRO

Doručak. Danas odlazimo prema nekropoli Sakkari, gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti, a čiji ćemo Muzej također vidjeti. U nastavku odlazak prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, gdje se nalazi 10-metarski položeni kip faraona Ramzesa II. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN KAIRO - ASUAN

Doručak, odjava iz hotela te prijevoz do zračne luke. Let za Asuan. Po dolasku u najjužniji egipatski grad, susret s lokalnim predstavnikom te odlazak prema Visokoj brani čija je izgradnja imala značajan utjecaj na gospodarstvo i kulturu Egipta. S brane se pruža pogled na Naserovo jezero, najveće akumulacijsko jezero u svijetu. Slijedi odlazak do arheološkog lokaliteta File (Philae) gdje se nalazi hram božice Izide, jedan od najpoznatijih hramova drevnog Egipta i dalje do Nedovršenog obeliska, najvećeg poznatog obeliska egipatske civilizacije. Slijedi prijevoz do broda, ukrcaj i smještaj u kabine. Ručak, večera i noćenje.

5. DAN ASUAN - ABU SIMBEL - KOM OMBO - EDFU

Doručak. U vrlo ranim satima mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel. U srcu nubijske pustinje, nadomak granice sa Sudanom, podignuta je ova impozantna i najljepša građevina najvećeg faraona u povijesti egipatske države, Ramzesa II. Ovo grandiozno djelo arhitekture izgrađeno je u dva dijela. Prvi je posvećen trijadi bogova (Amonu, Ra-Harakteu i Ptahu), a drugi božici Hator, izgrađen u čast Nefertari, omiljenoj ženi Ramzesa II. Veličanstveno je i to da su ih Egipćani, zajedno s međunarodnom zajednicom, 60-tih godina prošlog stoljeća premjestili na višu razinu, kamen po kamen, kako ne bi bili poplavljeni Naserovim jezerom, nastalim izgradnjom Asuanske brane. Nakon povratka na brod zaplovit ćemo rijekom Nil, a tijekom plovidbe se možete opustiti na palubi broda i uživati u prizorima prekrasne prirode i pogledu na svakodnevni život Egipćana. Dolazak u Kom Ombo te posjet istoimenom hramu podijeljenom u dva dijela i posvećenom dvojici bogova, Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu s glavom sokola. Unutar hrama mogu se vidjeti zidni prikazi najranijih medicinskih instrumenata u svjetskoj povijesti, drevni egipatski kalendar, nilometar te muzej krokodilskih mumija. Nastavak plovidbe prema Edfu, drevnoj prijestolnici Apollinopolis Magna. Na brodu ručak, večera i noćenje.

6. DAN EDFU - ESNA - LUXOR

Doručak. Ujutro posjet ptolomejskom hramu boga Horusa, jednom od najočuvanijih hramova u Egiptu, sagrađenom između 237. i 57 pr. Kr, u vrijeme Kleopatre VII. Filopator, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod te nastavak plovidbe prema brani u Esni i dalje prema Luxoru (drevna Teba). Na brodu ručak, večera i noćenje.

7. DAN LUXOR - HURGADA

Doručak i odjava s broda. Odlazak prema Dolini kraljeva, pustinjskoj dolini na zapadnoj obali Nila, poznatoj po šezdesetak grobnica faraona i plemića, koji su tu pokapani tijekom Novog kraljevstva (16. do 11.st. prije Krista). Danas je najpoznatija po grobnici Tutankamona koja se od 1979. godine, zajedno s ostatkom tebanske nekropole, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. U nastavku posjet kaskadnom hramu kraljice Hatšepsut, najpoznatije i najznačajnije vladarice Egipta. Slijedi posjet Memnonovim kolosima, masivnim kipovima možda i najvećeg faraona Egipta, Amenhotepa III. Odlazak potom do istočne obale rijeke do Luksora, „najvećeg svjetskog muzeja pod otvorenim nebom“ kako ga nazivaju. Obilazak Luksorskog hrama, jednog od najznamenitijih mjesta u povijesti Egipta, koji, za razliku od drugih hramova drevne Tebe, nije bio namjenjen štovanju kulta boga ili faraona, već obnavljanju kraljevstva. Posjet i obližnjem Karnaku, najvećem kompleksu hramova starog Egipta (UNESCO), koji svojom veličinom i impresivnošću nadilazi sve egipatske hramove. Kasniji ručak u jednom od lokalnih restorana te polazak prema zračnoj luci Hurgada. Po dolasku prijava na let.

8. DAN HURGADA - ISTANBUL - ZAGREB

Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji TK 1430 u 00.30h. Dolazak u 04.30h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.00h s očekivanim dolaskom u 08.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 9.590 KN

 

+Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu uključujući i lokalni let Kairo - Asuan
 • Prijevoz autobusom na odredištu prema programu
 • Smještaj u Kairu u hotelu Ramses Hilton 5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi standard na osnovi dva polupansiona i jednog noćenja s doručkom
 • Krstarenje brodom 5* po Nilu prema programu sa smještajem u dvokrevetnoj kabini na osnovi 3 puna pansiona
 • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • Ručak u jednom od restorana u Luxoru
 • Voditelja putovanja iz Zagreba
 • Troškove organizacije putovanja i jamčevine

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 1.990 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu/kabinu od 1.890 kn
 • trošak vize za Egipat od 180 kn
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD,
 • doplate za fakultativne usluge i sadržaje koje nisu gore navedene
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

Popust:

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvije odrasle osobe u sobi/kabini: 2.500 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, cijena po osobi(uz minimalno 10 prijavljenih putnika):

Abu Simbel: 690 kn (uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice)

Neobavezne doplate za ulaznice na licu mjesta – informativne cijene, po osobi:

Ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 30 Usd

Ulaznica zau unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 8 Usd

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat.

Viza se u svrhu turističke posjete može ishoditi putem sustava E-viza nahttps://visa2egypt.gov.eg/eVisa/

Pristojba za turističku vizu, jedan ulazak, iznosi 25 Usd.

Plaćanje je moguće Visa i Mastercard karticom.

Red letenja:

TK105612APR/16OCT   ZAGREB                               ISTANBUL           20:15     23:30

TK   692 13APR/17OCT  ISTANBUL           KAIRO                  00:40     01:50

TK1430 19APR/23OCT  HURGADA                          ISTANBUL           00:30     04:30

TK1053                 19APR/23OCT  ISTANBUL           ZAGREB                               07:00     08:05

*sve lokalna vremena

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske.

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg).

Na lokalnim letovima egipatskih zrakoplovnih kompanija dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage do 23 kg, te do 7 kg ručne prtljage (točne informacije bit će navedene u završnoj obavijesti o putovanju pred polazak).

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja ili plovidbe (vremena, luka) ili radnog vremena neke od znamenitosti, muzeja ili sl. organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2022. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 700-94-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Oct 16

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro