Turskom do Europe i Azije

Posebna ponuda

TERMIN:

21.7.–28.7.2022.

11.8.–18.8.2022.

15.9.–22.9.2022.

12.10.–19.10.2022.

 

*Vrijednost više: hoteli 4*/5*, uključen polupansion, popust za dijete od 2.500 kn.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - KAYSERI/KAPADOKIJA

 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.00h. Dolazak u Istanbul u 12.15h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Kayseri na letu TK 2014 u 16.10hh. Po dolasku u 17.30h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera i noćenje.

2. DAN KAPADOKIJA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak ove starovjekovne regije koju karakteriziraju jedinstveni „mjesečevi“ krajolici, podzemni gradovi, pećinske crkve i kuće isklesane u stijenama: Avanos - centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom - nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve - jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Za kraj posjet Derinkuyu („duboki bunar“) impresivnom gradu ispod površine zemlje koji seže čak do 85 m dubine. Sagrađen je u 8. ili 7. st. p.n.e. i sve je do 1963. godine bio čuvan od očiju javnosti. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN KAPADOKIJA - KONYA - ANTALIJA

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 05.30h). Povratak u hotel na doručak te polazak prema Konyi, gradu u središnjoj Anadoliji (Unesco), poznat kao grad rotirajućih derviša i jedinstvene seldžučke arhitekture. Mogućnost usputnog zaustavljanja u Kervansarayu Sultan Han nedaleko Aksaraya, jednog od najboljih primjera seldžučke arhitekture u Anadoliji, sagrađenog u 13. st. Ovo monumentalno zdanje služilo je u vrijeme karavanskih puteva u srednjem vijeku za okrijepu i smještaj trgovaca i njihovih životinja preko noći. Po dolasku u Konyu, rodni grad važnih imena turske kulture i književnosti, posjet džamiji i muzeju Mevlana u kojem se nalazi riznica muslimanske umjetnosti i obrta te grobnica velikog pjesnika i filozofa Celâleddina Rumija Mevlana iz 13.st., osnivača derviškog reda. U nastavku vožnja prema Antaliji. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. DAN ANTALIJA

Nakon doručka odlazak u razgled Antalije, jednog od najljepših gradova na mediteranskoj obali Turske. Odlazak do Hadrijanovih vrata, jedinih preostalih ulaznih vrata u zidinama koje okružuju grad, sagrađena u čast posjete rimskog cara Hadrijana; Toranj sa satom; Trg republike sa Atatürkovim spomenikom, Slomljeni minaret džamije Korkut; Stari grad, vodopad Karpuzkaldıran, odnosno slapovi rječice Düden koji sa 40-ak m visine padaju u more. U poslijepodnevnim satima prošećite jednim od najvećih bazara na Mediteranu i počastite se nekim lokalnim proizvodom ili delicijom, a možete i zaroniti i u svijet jednog od najvećih akvarija u Turskoj i prošetati najdužom podvodnom šetnicom na svijetu. Večera i noćenje.

5. DAN ANTALIJA - PAMUKKALE/DENIZLI

Doručak te odlazak do Pamukkala - „pamučne palače“, jednog od najimpresivnijih prirodnih fenomena Turske, kompleks od niza bijelih i neobično oblikovanih plitkih terasastih bazena od vapnenca omeđenih stalaktitima, a ispunjava ih mineralna voda čarobne plave boje. Stanka za fotografiranje. Posjete i obližnjem Hierapolisu (Svetom gradu) osnovanom u 2 st.pr.Kr. Tu se nalaze ostaci kupelji, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine, zbog čega je zajedno s Pamukkalama upisan na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U nastavku odlazak prema hotelu. Prijava i smještaj u sobe, večera i noćenje.

6. DAN DENIZLI - EFEZ - IZMIR/KUŞADASI

Doručak i odlazak prema Izmiru/Kuşadasiju. Na putu ćemo posjetiti Kuću Djevice Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života te Efez, antičku metropolu i jedan od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celzusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Prijevoz do hotela, večera i noćenje.

7. DAN; IZMIR/KUŞADASI - PERGAM - TROJA - ÇANAKKALE

Nakon doručka polazak prema Çanakkale-u. Vožnja do Pergama (današnji Bergam), antičkog grada koji je u helenističko doba bio središte slavne Pergamske države. Grad je dobio naziv po pergamentu, pisaćem materijalu dobivenom preradom kože ovaca ili koza. Obilazak lokaliteta: Asklepion, čuveno svetište i lječilište, posvećeno bogu medicine i Apolonovom sinu; aleja s kolonadama; ostaci Zeusovog oltara, najljepšeg ikad sagrađenog (njemački su arheolozi u potpunosti prenijeli Zeusov hram u Berlin i danas je jedna od glavnih atrakcija u Pergamon muzeju; Trajanov hram, kazalište; crvena bazilika, originalno izgrađena kao hram egipatskog boga Osirisa, no u razdoblju ranog kršćanstva pretvorena u baziliku. Slijedi odlazak prema Troji (Unesco), legendarnom gradu i poprištu Trojanskog rata, dijelom opjevanog u Homerovoj Ilijadi. Po dolasku u ovu prijestolnicu drevne pokrajine Troade obilazak arheoloških ostataka: Atenin hram, Bouleuterium (gradska vijećnica), kamena rampa i druge znamenitosti iz različitih povijesnih razdoblja. Prijevoz do hotela, večera i noćenje.

8. DAN ÇANAKKALE/DARDANELI - GALIPOLJE - ISTANBUL

Doručak, odlazak do brodske luke, ukrcaj na trajekt te prelazak morskog tjesnaca Dardanela koji spaja Mramorno i Egejsko more. Vožnja doo Galipolja, poluotoka na kojem se vodila jedna od najkrvavijih bitki Prvog svjetskog rata. Obilazak Galipoljskog nacionalnog parka (pod zaštitom UNESCO-a) ukupne površine od 33.000 ha, poznatog spomen-obilježja na poginule turske i strane vojnike tijekom strahovite bitke 1915. godine. Tu se nalazi groblje Chunuk Bair (osamljeni bor), ratni muzej Kabatepe, uvala Anzak koja je dobila ime po iskrcaju ANZAC trupa (Australian and New Zealand Army Corps), potonuli brodovi, kanali, kule i mnogi drugi ostaci iz tog doba. Nastavak vožnje drevnom pokrajinom Trakijom prema istanbulskoj zračnoj luci. Po dolasku, prijava za let Turkish Airlinesa za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.15h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.590 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.790 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  6.990 KN

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.390 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul – Kayseri / Istanbul – Zagreb)
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Kapadokiji u hotelu Avrasya 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • smještaj u Antaliji u hoteluBest Western Plus Khan 4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • smještaj u Denizliu u hotelu Adempira 5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona
 • smještaj u Izmiru u hotelu Blanca 4*ili sl. (polasci 26.5., 21.7. i 11.8.), odnosno u Kuşadasiju u hotelu Palmin 4* ili sl. (polasci 15.9. i 12.10.) u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona
 • smještaj u Çanakkaleu u hotelu Akol 4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona
 • razglede prema programu u pratnji lokalnog licenciranog vodiča na hrvatskom jeziku
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.390 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.990 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

POPUST ZA DIJETE NA POMOĆNOM LEŽAJU:

Dijete 2-10,99 godina: 2.500 kn

NAPOMENA UZ SMJEŠTAJ U TROKREVETNOJ SOBI:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENE PO OSOBI (MINIMUM PRIJAVLJENIH 10 OSOBA):

Paket ulaznica: 590 kn

Let balonom u Kapadokiji: 1.150 kn 

RED LETENJA:                            

TK1054   ZAGREB            ISTANBUL           09:00   12:15

TK2014   ISTANBUL         KAYSERI             16:10   17:30

TK1055   ISTANBUL         ZAGREB              18:15   19:20

*sve lokalna vremena                               

VIZA: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

PUTNA ISPRAVA: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku.

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 700-94-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro