Ankara i Kapadokija

First minute

TERMIN:

24.10.–28.10.2022.

 

Ankara (nekadašnja Angora), smještena u srcu Anadolije, glavni je grad Turske. Poznata je, između ostalog, po Angora kozama s dugom dlakom iz koje se dobiva skupocijeni moher. Iako živi u sjeni superiornog Istanbula, ovu metropolu ipak ne treba podcjenjivati, jer odigrala je značajnu ulogu u velikim i dramatičnim događajima, a i njena arhitektura je ogledalo duge prošlosti. Danas je Ankara veliki ekonomski, kulturni, i turistički centar Turske.Prije 3 milijuna godina, u samom središtu Turske, snažne erupcije vulkana Erdžijasa formirale su jedan od najspektakularnijih krajolika na svijetu. Ogromne stijene, jedinstveni krajolici i tajanstveni podzemni gradovi razlozi su zbog kojih Kapadokiju ubrajaju u jedno od onih rijetkih mjesta koji se moraju doživjeti barem jednom za života.

Hos geldiniz! Dobrodošli!

*Vrijednost više: hoteli 4*/5*, polupansion, popust za dijete od 1.500 kn.

  

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL - ANKARA 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.00h s očekivanim dolaskom u 12.15h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Ankaru na liniji TK 2154 u 14.00h. Po dolasku u 15.00h, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora i večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN ANKARA

Nakon doručka odlazak na razgled turske prijestolnice. Na početku ćemo posjetiti najznačajniju znamenotost grada - Mauzolej Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), utemeljitelja moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob - veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Potom odlazak do Muzeja Republike, smještenog u zgradi bivšeg turskog parlamenta, u kojem se čuvaju važne fotografije, dokumenti i dr. iz turskog rata za neovisnost. Sijedi razgled i Augustovog hrama; Rimske kupelji; Julijanovog stupa; Ulus Meydani, spomenika Atatürku; Citadele s gradskim zidinama; Državne koncertne dvorane te džamije Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu. Ostatak poslijepodneva slobodno za osobne programe. Večera, noćenje.

3. DAN ANKARA - JEZERO TUZ - KAPADOKIJA/AVANOS

Doručak te polazak autobusom prema unutrašnjosti Turske, do starovjekovne regije Kapadokije koju karakteriziraju jedinstveni mjesečevi krajolici, podzemni gradovi, pećinske crkve i kuće isklesane u stijenama. Na putu kratko zaustavljanje uz jezero Tuz (Tuz Gölü – slano jezero), drugo po veličini u Turskoj i pravi prirodni fenomen jer zimi je svijetloplave boje, a ljeti crvene zbog prisustva posebne vrste algi koje u sezoni cvjetanja mijenjaju boju u crveno i tako izazivaju ovu neobičnu pojavu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Večera i noćenje.

4. DAN KAPADOKIJA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos - centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom - nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve - jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

5. DAN AVANOS- KAYSERI - ISTANBUL - ZAGREB

Ranim jutrom nudimo doživljaj za pamćenje! Mogućnost fakultativnog odlaska na spektakularni let balonom iznad prekrasnih krajolika Kapadokije (okvirno vrijeme polaska iz hotela u 05.30h). Povratak u hotel na doručak te odlazak u posjet Derinkuyu, („duboki bunar“) impresivnom gradu ispod površine zemlje, seže čak do 85 m dubine. Sagrađen je u 8. ili 7. st. p.n.e. i sve je do 1963. godine bio čuvan od očiju javnosti. Slijedi prijevoz do zračne luke Kayseri. Po dolasku, prijava za let za Istanbul na liniji TK2013 u 15.00h. Dolazak u 16.30h te nastavak putovanja za Zagreb na letu Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.15h. Očekivani dolazak u Zagreb u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

 

POLAZAK:

 

24.10.  
Ultra first minute 4.590 kn  
First minute 4.790 kn  
Redovna cijena 4.990 kn  
Doplata 1/1 1.290 kn

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi:

1.590 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul – Ankara / Kayseri – Istanbul – Zagreb)
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Ankari u hotelu Anemon Ankara 4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • smještaj u Kapadokiji u hotelu Avrasya 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • razglede prema programu u pratnji lokalnog licenciranog vodiča na hrvatskom jeziku
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.590 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.290 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

POPUST ZA DIJETE NA POMOĆNOM LEŽAJU:

 • Dijete 2-10,99 godina: 1.500 kn

 

NAPOMENA UZ SMJEŠTAJ U TROKREVETNOJ SOBI:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENE PO OSOBI (MINIMUM PRIJAVLJENIH 10 OSOBA):

 • Paket ulaznica: 290 kn (Mauzolej M. K. Atatürka, Muzej Republike, Augustov hram, Rimske kupelji, Julijanov stup, Državna koncertna dvorana, Göreme, Zelve, Derinkuyu)
 • Let balonom u Kapadokiji: 1.150 kn

 

RED LETENJA:                        

TK1054   ZAGREB            ISTANBUL           09:00   12:15

TK2154   ISTANBUL         ANKARA              14:00   15:00

TK2013   KAYSERI           ISTANBUL           15:00   16:30       

TK1055   ISTANBUL         ZAGREB              18:15   19:20

*sve lokalna vremena

 

VIZA: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske.

PUTNA ISPRAVA: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku.

 

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 700-93-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro