Egipat

First minute

TERMIN:

12.2.-19.2.2022.

 

Vrijednost više: izvrstan vodič na hrvatskom jeziku, hoteli i brod 5*, ulaznice uključene u cijenu, prijevoz modernim autobusom s besplatnim internetom!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 12.2.2022., LJUBLJANA - HURGHADA

 

Sastanak putnika s vodičem u zračnoj luci Ljubljana 2 sata prije polaska. Nakon obavljenih formalnosti, let za Hurghadu.Slijetanje u Hurghadu, transfer do hotela 5*, smještaj i slobodno. Večera i noćenje.

2. DAN, 13.2.2022.,  HURGHADA - LUXOR - DOLINA KRALJEVA

Nakon doručka, autobusni transfer do Luxora (nekadašnje Tebe, koja je jedno vrijeme bila prijestolnica starog Egipta) te razgled Doline kraljeva. Tu se nalaze grobnice 63 egipatska faraona, a među njima je i grobnica faraona Tutankamona, jedina neopljačkana i prepuna blaga s kojim je faraon otpraćen u zagrobni život. U nastavku programa razgled hrama kraljice Hatšepsut  te Memnonovih kolosa koji su stajali na ulazu u nekad monumentalni hram Amenofisa III.  Ručak. U nastavku programa slijedi obilazak čudesnog hramskog kompleksa u Karnaku, vjerskom centru starog Egipta, s hramovima posvećenim egipatskim bogovima od kojih je najveći Amonov hram dužine 355 m.  Slijedi ukrcaj na brod 5*, smještaj u kabine, večera i noćenje. Plovidba prema Edfu.

3. DAN, 14.2.2022., EDFU - KOM OMBO - ASUAN

Nakon doručka slijedi vožnja kočijama do hrama boga Horusa, najočuvanijeg egipatskog hrama sagrađenog u doba Kleoptare, zadnje vladarice Egipta.  Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba te razgled hrama posvećenog bogovima Sobeku i Haroerisu. Plovidba prema Asuanu, večera i noćenje na brodu.

4. DAN, 15.2.2022.        

Doručak. Fakultativni izlet autobusom do Abu Simbela te razgled monumentalnog hrama Ramzesa II, najvećeg egipatskog vladara. Ručak. U poslijepodnevnim satima vožnja po Nilu fellucama, tradicionalnim brodovima na jedra. Večera i noćenje na brodu.

5. DAN, 16.2.2022., ASUAN – KAIRO

Dolazak u Asuan, doručak. Razgled Asuanske visoke brane, primjer gradnje monumentalnih razmjera. Brana sadrži 18 puta veću količinu materijala od one koja se koristila u velikoj piramidi u Khufu. Brana na stijeni preko rijeke Nil dovršena je 1970. godine, a visoka je 111 metara. Odlazak do Nedovršenog obeliska. Asuan je bio izvor najboljeg granita drevnog Egipta, korištenog za izradu statua i ukrašavanje hramova, piramida i obeliska. Veliki nedovršeni obelisk u sjevernim kamenolomima pružio je dragocjen uvid u to kako su ti spomenici nastali, iako cijeli postupak izgradnje još uvijek nije u potpunosti jasan. Osim natpisa, dovršene su tri strane osovine, duge gotovo 42 metra. S 1168 tona težine, ispunjeni obelisk bio bi najteži komad kamena koji su Egipćani ikad stvorili. U popodnevnim satima ukrcaj u vlak i noćna vožnja prema Kairu.  Večera i noćenje u vlaku.

6. DAN, 17.2.2022., KAIRO - SAKKARA

Doručak u vlaku, dolazak u Kairo, glavni grad Egipta i najveći grad u Africi.  Vožnja do platoa Gize gdje se nalaze 3 veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinova) te tajanstvena Sfinga. Ove građevine svakako su među najstarijim i najpoznatijim građevinama na svijetu (građene u razdoblju 2620 - 2500 g prije Krista). U nastvaku programa vožnja do Sakkare - prostranog drevnog staroegipatskog groblja koje je služilo kao nekropola Memfisu, nekadašnjoj drevnoj prijestolnici Egipta. Najznačajniji objekat u Sakkari svakako je stepenasta piramida posvećena faraonu Džoseru. Uz nju, u Sakkari se nalazi još 16 piramida različitog stupnja očuvanosti.  Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7. DAN, 18.2.2022., KAIRO – HURGHADA  

Doručak. Slijedi posjet EgipatskomNacionalnom Muzeju u kojem se čuvaju brojna blaga i artefakti prebogate egipatske kulture. Tu se između ostalog nalazi i sadržaj grobnice faraona Tutankamona, a svakako je najblistavija njegova zlatna maska. Slijedi posjet najvećem bazaru u Africi - bazar Khan El Khalili gdje možete iskušati svoje vještine kupnje i cjenkanja s lokalnim trgovcima. Potom slijedi vožnja do Hurghade modernim autobusom (free wifi). Po dolasku u Hurghadu, smještaj u hotel i večera. Odmor do transfera za zračnu luku oko ponoći.

8. DAN, 19.2.2022., HURGHADA – LJUBLJANA

Povratni let za Ljubljanu.

 

 

*FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI : 5.990 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.490 KN

 

* First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade (promjenjivo do puta): 1090 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu/kupe: 1.690 kn

Treći ležaj: za odrasle nema popusta, za djecu popust na upit

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Ljubljana-Hurghada-Ljubljana (uključeno 1 komad prtljage max 20kg)
 • vodiča na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja
 • pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • 2 polupansiona u hotelu 5* u Hurghadi
 • 3 puna pansiona na brodu 5* tijekom plovidbe Luxor – Asuan
 • 1 polupansion i noćnu vožnju vlakom na relaciji Asuan – Hurghada, 1 polupansion u Kairu u hotelu 5*
 • sve transfere po programu modernim klimatiziranim autobusom (free wi-fi)
 • razglede i ulaznice prema programu
 • troškove organizacije putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • obavezna doplata u agenciji za zrakoplovne pristojbe 1090 kn
 • doplata po želji za jednokrevetnu sobu 1.690 kn
 • po želji doplata za paket putnog osiguranja

OBAVEZNE DOPLATE NA LICU MJESTA - za napojnice 40 USD, za troškove ulaznu egipatsku vizu 35 USD (putovnica mora vrijediti min 6 mjeseci od ulaska u Egipat)

FAKULTATIVNI IZLETI IZ ASUANA (OBAVEZNA REZERVACIJA U AGENCIJI, PLAĆANJE NA LICU MJESTA – MIN. 10 PUTNIKA):

Hram Philae 35 eur; Nubijsko selo 35 eur; Abu Simbel 120 eur

Predviđeni raspored letova:

Ljubljana – Hurghada              06:30     11:30

Hurghada – Ljubljana              02:30     05:30

VIZA ZA EGIPAT: POTREBNA

Organizator putovanja će putnicima posredovati u vađenju vize, dok će im viza biti uručena na dan dolaska u Egipat od strane pratitelja putovanja.  Preporučamo putno zdravstveno osiguranje.

VAŽNO: potreban negativan PCR test

Napomene: Kako se koriste charter letovi, moguće su promjene u vremenima letova od prvotno objavljenih. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Egipta te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Raspored obilazaka je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.  Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH: 20 PUTNIKA

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 1500-1-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Feb 12

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo