Istanbul

First minute
Garantirano

TERMIN:

12.10.–19.10.2022. GARANTIRANI POLAZAK

 

*Vrijednost više: odličan hotel 5* na obali Mramornog mora, bogata ponuda fakultativnih sadržaja, dijete do 50% popusta i gratis ulaznica za Miniatürk.

  

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.00h. Po dolasku u Istanbul u 12.15h po lokalnom vremenu obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora odlazak do središta modernog dijela grada, do trga Taksim i poznate pjašačke zone - Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi), kojom prometuju starinski tramvaji i uz koju se nalaze zgrade iz 19. st. u kojima su smješteni međunarodni trgovački lanci, kina i kafići, a u gustoj mreži sporednih ulica tu su još i brojni antikvarijati, restorani i barovi. Šetnja do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Povratak u hotel. Noćenje.

2. - 7. DAN ISTANBUL

Boravak u hotelu na osnovi noćenja s doručkom. Dani slobodni za odmor, samostalno istraživanje grada ili pak odlazak na neki od niže navedenih fakultativnih izleta/sadržaja:

Poludnevni razgled starog dijela grada

Pješačka tura koja uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta starog dijela Istanbula: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto 2020. ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Posjet Topkapiju uključuje i obilazak Aja Irene, bivše bizantske crkve koja je nekoć bila arsenal, a danas je muzej. Na kraju posjet Grand Bazaaru, zatvorenoj tržnici i najvećem bazaru na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira...i testirati pregovaračke vještine!

Poludnevna tura Sulejmanija & krstarenje Bosporom

Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija, djelo slavnog osmanlijskog arhitekta i graditelja Sinana. U njoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II, te samog arhitekte Sinana. U nastavku odlazak na krstarenje Bosporskim tjesnacem, koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave. Nakon plovidbe, ručak u jednom od autentičnih restorana na Galati, mostu koji spaja obale Zlatnog roga. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa.

Poludnevni izlet Prinčevski otoci

Vožnja brodom prema Prinčevskim otocima, popularnoj izletišnoj destinaciji stanovnika Istanbula. Na otocima nema prometa, a jedino prometno sredstvo su konji i kočije pa su nevjerojatno tihi u odnosu na uvijek bučnu i užurbanu metropolu. Dolazak na otok Büyükada (Veliki otok), najveći i najpoznatiji od Prinčevskih otoka, kojeg krase mnoge osmanske palače i ljetnikovci, živopisni vrtovi i voćnjaci. Šetnja otokom te ručak u jednom od lokalnih restorana. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe,

individualnu vožnju kočijom ili slično te povratak brodom u grad.

Cjelodnevni izlet Carigradski karusel

Jedan dan na dva kontinenta! Obilazak palače Dolmabahçe, posljednje rezidencije turskih sultana iz 19. st. Ova impozantna građevina baroknog stila impresionirat će Vas svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Potom vožnja kroz četvrti Beşiktaş i Şişli i dalje Bosporskim mostom (jednim od tri viseća mosta koji spajaju Europu i Aziju) na azijsku stranu Istanbula. Odlazak do vidikovca Çamlıca, jednog od najljepših parkova i najviše točke Istanbula, odakle se pruža prekrasan pogled na Zlatni rog – srce Istanbula. Posjetit ćemo i obližnju istoimenu novoizgrađenu grandioznu džamiju, najveću u Turskoj koja može primiti preko 60.000 vjernika U nastavku ručak u jednom od lokalnih restorana. Panoramska vožnja azijskim dijelom Istanbula i odlazak do avenije Bagdad, 6 km duge ulice, prepune malih tržnih centara i elegantnih radnji koje nude najpoznatije svjetske brendove te je mnogi zbog toga smatraju šoping centrom na otvorenom. Prijevoz do metro stanice Üsküdar te vožnja Marmaray tunelom, jednim od najdubljih podmorskih željezničkih tunela na svijetu koji povezuje europski i azijski dio Istanbula. Tunel je otvoren 2013. godine, dug je 13,6 km, a za prelazak su potrebne samo četiri minute! Povratak na europsku stranu – na stanicu Sirkeçi, odredište legendarnog Orient Expressa.

Cjelodnevni izlet Crno more - Kilyos

Vožnja sjeverno od Istanbula prema Crnom moru. Put vodi uz Beogradsku šumu - park prirode i zelenu oazu koja se prostire na površini od oko 6000 ha i koja je nekad bila najveći izvor pitke vode za stanovnike te regije. Park je dobio naziv po naselju u kojem su bili nastanjeni Beograđani koji su u Istanbul izbjegli nakon balkanskih pohoda sultana Sulejmana Veličanstvenog. Vožnja dalje do Kilyosa, šarmantnog gradića na obali Crnog mora, nekadašnjeg grčkog ribarskog sela. Zbog blizine Istanbula i dugih pješčanih plaža omiljeno je mjesto za bijeg iz gradske vreve. Ručak u jednom od lokalnih restorana i slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, odmor na plaži i sl. Povratak prema Istanbulu autobusom i brodom.

Cjelodnevni izlet Bursa

Vožnja do Burse, nekadašnje prijestolnice Osmanskog carstva, koju zbog brojnih prirodnih i kulturnih bogatstava mnogi s pravom nazivaju i biserom Bliskog istoka. Zbog mnogih parkova i vrtova unutar urbanog područja, kao i zbog guste šume koja okružuje grad, nazivaju ga i „Zelena Bursa”. Obilazak grada: Zelena džamija, jedan od izvornih primjera osmanske arhitekture; Velika džamija iz 14 st., jedan od simbola grada čiju unutrašnjost krase kaligrafski natpisi na zidovima i stubovima, sa svojih 20 kupola i 2 minareta najveća je džamija u gradu; Koza Han iz 14 st., posljedna postaja nekadašnjeg „puta svile“, zdanje u kojem se u prošlosti svila proizvodila, a danas se prodaje. Ovdje uz proizvode od svile, možete pronaći i odjeću, obuću, razne proizvode od kože, zlato, suvenire, voće, čajeve te niz tradicionalnih slastica. Nakon ručka odlazak žičarom na planinu Uludağ, koja se uzdiže nad gradom i jedno je od najpopularnijih ski centara u Turskoj. Povratak u Istanbul.

8. DAN ISTANBUL - ZAGREB

Doručak. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.15h, s očekivanim dolaskom u Zagreb u 19.20h. Završetak programa. 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 12.10.: 5.290 KN (702,10 €)

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  5.590 KN (741,92 €)

+ Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.150 kn (152,63 €)

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Istanbula
 • prijevoz od zračne luke do hotela pri dolasku u Istanbul te od hotela do zračne luke pri odlasku
 • smještaj u hotelu Renaissance Polat 5* ili Crown Plaza Florya 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 7 noćenja s doručkom
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.150kn (152,63 €) (promjenjivo do dana izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.390 kn (449,93 €)
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

POPUSTI ZA DJECU NA POMOĆNOM LEŽAJU UZ DVIJE ODRASKE OSOBE:

 • Dijete 2-5,99 godina:   50%
 • Dijete 6-11,99 godina: 30%

 

NAPOMENA UZ SMJEŠTAJ U TROKREVETNOJ SOBI:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, CIJENE PO OSOBI (MINIMUM PRIJAVLJENIH 10 OSOBA):

 • Poludnevni razgled starog dijela Istanbula: 350  kn (46,45 €); uključeno: razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznice za palaču Topkapi i crkvu Aja Irena)
 • Poludnevna tura Sulejmanija & krstarenje Bosporom: 350 kn (46,45 €); uključeno: razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, krstarenje Bosporom u trajanju 1,5h, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Poludnevni izlet Prinčevski otoci: 350 kn (46,45 €); uključeno: povratna vožnja brodom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Carigradski karusel: 640 kn (84,94 €); uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ulaznica za palaču Dolmabahçe, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Crno more: 550 kn (73,00 €); uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu)
 • Cjelodnevni izlet Bursa:  550  kn (73,00 €); uključeno: prijevoz autobusom, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča, ručak bez pića u lokalnom restoranu, povratna vožnja žičarom)

 

RED LETENJA (SVE LOKALNA VREMENA):

TK1054   ZAGREB     ISTANBUL        09:00  12:15

TK1053   ISTANBUL   ZAGREB        18:15   19:20

 

PUTNA ISPRAVA: putovnica koja za hrvatske državljane (ako je riječ o običnoj putovnici) mora biti valjana još najmanje 150 dana od datuma ulaska u Tursku. Viza nije potrebna za državljane RH.

 

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, kao i u slučaju promjene radnog vremena znamenitosti, muzeja i sl.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2021. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 700-91-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

02.10.2022

Barcelona

02.10.2022

Irska tura

06.10.2022

Barcelona

06.10.2022

Pariz i London

07.10.2022

Sarajevo

07.10.2022

Skopski merak

07.10.2022

Budimpešta

07.10.2022

Dvorci Bavarske

07.10.2022

Rim

08.10.2022

London

09.10.2022

Atena

09.10.2022

Portugal

10.10.2022

Istanbul

12.10.2022

Istanbul

15.10.2022

London

Dodatna ponuda

 

 

 

 • CROATIA putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

  Logo Cro