Edinburgh i Glasgow

First minute
Garantirano

TERMIN:

10.5.–14.5.2022.

7.10.–11.10.2022.

GARANTIRANI POLASCI

  

Predviđeni hoteli:

Edinburgh: hotel Premier Inn Edinburgh Park Gyle ili sl.

Glasgow: hotel Premier Inn Glasgow Braehead ili sl.

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - LONDON - EDINBURGH

 

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci u Zagrebu, na katu pored kioska Tiska, najkasnije dva sata prije leta. Prijava na direktni let za London zrakoplovne kompanije British Airways u 13:10 sati (redovi letenja u napomeni ispod programa!). Slijetanje u London u 14:55 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Edinburghu u 16:25, planirani dolazak u Edinburgh u 17:50 sati. Transfer iz zračne luke, smještaj u hotel. Mogućnost odlaska javnim gradskim prijevozom s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju središtem Edinburgha. Noćenje.

2. DAN: EDINBURGH

Doručak. Odlazak u razgled Edinburgha, škotskog glavnog grada, “Sjeverne Atene” kako Edinburgh još nazivaju, panoramski i pješački u pratnji voditelja putovanja: Princess Street, žila kucavica i glavna prometnica Edinburgha – George Street – Royal Mile, glavna ulica Edinburgha u kojoj se nalazi većina pubova i gradskih atrakcija – katedrala St. Giles – Mercat Cross, mjesto održavanja srednjovjekovnih mučenja – Edinburški dvorac – Edinburško sveučilište – Carlton Hill – škotski Parlament – Palača Holyrood, službena rezidencija britanskih monarha za vrijeme boravka u Škotskoj. Nakon razgleda slobodno vrijeme za uživanje u gradu, njegovim pubovima, za posjete muzejima i slično. Povratak u hotel u večernjim satima s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

3. DAN: EDINBURGH - GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Glasgowu. Po dolasku u najveći grad Škotske, jednom od najboljih odredišta u Europi za ljubitelje kulture, slijedi panoramski i pješački razgled: centralni gradski trg George Square – spomenik Kraljici Viktoriji - Sveučilište – katedrala St. Mungo, jedina građevina koja je 1560. godine preživjela reformaciju bez oštećenja – katedralni trg – zgrada Gradske vijećnice – Merchant Square - Glasgow Cross, nekadašnja tržnica soli - Tolbooth Steeple, jedna od najstarijih građevina u Glasgowu – Merchant City toranj sa satom. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za osobne programe, posjet nekom od brojnih muzeja među kojima se ističu Galerija suvremene umjetnosti i Hunterian galerija, kupovinu, itd. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: GLASGOW: FAKULTATIVNO IZLET  - MALA ŠKOTSKA TURA / STIRLING - LOCH LOMOND - GLENGOYNE DISTILLERY

Doručak. Slobodan dan u Glasgowu. Preporučujemo fakultativno cjelodnevni izlet (trajanje cca. 9 sati) na sjever, do dvorca Stirling, sagrađenog prije 900 godina i regiju jezera Lomond (prijava prilikom rezervacije aranžmana!) Našu rutu na sjever prema Stirlingu koristile su tisućama godina brojne vojske koje su osvajale ili željele osvojiti Škotsku. To je bila krajnja sjeverna granica Rimskog carstva. Dvorac Stirling zvali su i „Ključ za Škotsku“, stoljećima je to bio najznačajniji dvorac u Škotskoj , a pogled s vrha dvorca daje obrazloženje toj tvrdnji. Osim toga, Stirling je bio kraljevska rezidencija kuće Stewart i u njemu je 1543.g. okrunjena škotska kraljica Mary, poznatija i kao „Bloody Mary“. Nakon posjeta dvorcu nastavljamo prema području NP Trossachs. To područje nazivaju i „Škotsko gorje u malom“, proslavljeno herojima kao što su Rob Roy i William Wallace (Hrabro srce!). Sa svojim sjajnim jezerima, grubim planinskim vrhuncima i šumom ispunjene doline i kanjone, lako je zaboraviti da je to mjesto nekoć smatrano opasnom granicom na kojoj su ratovali škotski klanovi. Dolazimo tako i do najvećeg škotskog jezera Loch Lomond gdje ćemo otići na opuštenu plovidbu jezerom u kojem se nalazi i 30-ak otočića. Na povratku do Glasgowa posjetit ćemo čuvenu Glengoyne destileriju Single Malt viskija, razgledati je i naravno degustirati slavni škotski viski. Povratak u Glasgow u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

5. DAN: GLASGOW - LONDON - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Transfer u zračnu luku u Glasgowu, prijava na let za Zagreb preko Londona u 12:10 sati. Slijetanje u London u 13:40 sati. Nastavak leta prema Zagreb u u 15:40, dolazak u Zagreb se očekuje u 19:05 sati po lokalnom vremenu (satnice letova iskazane su na dnu programa).

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI POLAZAK 10.5.: 4.990 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI POLAZAK 10.5.: 5.190 KN

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI POLAZAK 7.10.: 5.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI POLAZAK 7.10.: 5.490 KN 

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu aranžmana!

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na liniji Zagreb – London – Edinburgh – Glasgow – London – Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe i naknade
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • transfere autobusom iz zračne luke u Edinburghu po dolasku i transfer iz hotela u zračnu luku u Glasgowu na povratku, transfer autobusom iz Edinburgha u Glasgow s panoramskim obilaskom Glasgowa
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Edinburgha u dvokrevetnim sobama
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* na području Glasgowa u dvokrevetnim sobama
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1190 kn na polasku u svibnju, 1490 kn u listopadu (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • izlet Mala škotska tura: 890 kn po osobi, uključuje prijevoz autobusom, ulaznicu u dvorac Stirling, vožnju brodom po jezeru Lomond u trajanju od sat vremena i obilazak i degustaciju viskija u Glengoyne destileriji (obavezna prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimum potreban za realizaciju 20 prijavljenih putnika)
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5-10 GBP po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši i niži, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • napojnicu za vozača na destinaciji – preporučeno 5-10 GBP po osobi
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

INFORMACIJE O LETU:

Prijevoznik: British Airways

BA 849 10MAY ZAG LHR   1320 1455      

BA1452 10MAY LHR EDI    1625 1750      

BA1483 14MAY GLALHR   1210 1340       

BA 840 14MAY LHRZAG    1540 1905      

 

BA 849 07OCT ZAGLHR    1310 1445      

BA1452 07OCT LHREDI     1635 1800      

BA1483 11OCT GLALHR    1225 1355      

BA 840 11OCT LHRZAG    1605 1930      

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi – na upit)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

VAŽNE INFORMACIJE

-          Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja zrakoplovne kompanije British Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.

-          Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-          Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

-          Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Londonu, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-          Završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 

-          Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta u funtama (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-          Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-          Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-          Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-          Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za UK i Škotsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske nalazi se u Londonu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske se nalazi na adresi 21 Conway Street, London W1T 6BN, UK. Kontakt podaci: tel. 00 44 20 7387 1144 ili 0044 20 73872022, fax. 0044 20 73870310 ili 00 44 20 7387 0936, e-mail: mvrhlon@mvep.hr. Izvanredni i opunomoćeni veleposlanik: Igor Pokaz.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20 

Opći uvjeti organizatora putovanja

ŠIFRA: 1400-168-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo