Šri Lanka-Uskrs

First minute
Garantirano

TERMIN:

16.4 –24.4.2022.

 

GARANTIRANI POLAZAK

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanja i upozorenja za Šri Lanku na službenim stranicama MVEP-a vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska. 

Za ovo putovanje potrebna je EU COVID potvrda kojom dokazujete potpuno cijepljenje. Sve osobe starije od 2 godine, prije polaska na put (72 sata) moraju imati negativan PCR test na engleskom jeziku sa QR kodom, tj. EU COVID potvrdu koja dokazuje testiranje i negativan nalaz.

Necijepljena djeca od 12-18 godina po dolasku na Šri Lanku, dodatno će biti testirana PCR testom.

Svi putnici moraju ispuniti Health DeclarationForm. 

Predviđeni hoteli: 
Ozo Colombo 5*, deluxe room,Colombo  
Hotel Fresco water villa 4*, standard room, Sigiriya
Royal kandyan, 4*, deluxe room, Kandy
Araliya green hills, 4*, deluxe room, Nuwara Eliya
Citrus Waskaduwa 5*,superior room, Kalutara 

Vrijednost više: uključeni rani check-in, kasni check-out, zrakoplovne pristojbe te polupansioni!

Nudimo odlične hotele, ranu prijavu u hotel i kasnu odjavu, a budući da je jutarnji dolazak na Šri Lanku, po dolasku u Colombo prvi obrok je doručak. Na Lion Rock se penjemo ranom zorom i vraćamo se u hotel na doručak i tuširanje! Kako bi se naši putnici osjećali sigurno, pazili smo na svaki detalj.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

 

1. DAN: ZAGREB - DOHA, 16.04.2022.

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 16:30 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu u 22:55 sati.

2. DAN: DOHA - COLOMBO, 17.04.2022.

Prijava na let. Nastavak putovanja za Colombo u 01:35. Dolazak u zračnu luku Bandaranayke International Colombo u 09:00 sati gdje će nas dočekati domaćin i vozač. Vožnja otprilike sat vremena u smjeru Colomba. Po dolasku smještaj u hotel (early check-in), doručak (u cijeni aranžmana), kraći odmor. Oko 13 sati nastavljamo panoramski razgled glavnog grada Šri Lanke, komercijalno područje Forta, nazvanog po staroj utvrdi koju su posjedovali Portugalci i Nizozemci. Odlazak prema Pette, najpoznatijem bazaru. Posjetit ćemo i hinduistički i budistički hram te džamiju Jumi Ul Alfar Jumma. Obilazak nizozemske crkve Wolfendhal, sudova Hulftsdorp Law, kroz rezidencijalno područje Cinnamon Gardens, te završavamo na Trgu nezavisnosti i Međunarodnoj konferencijskoj dvorani Bandaranayake Memorial. Vrijeme trajanja razgleda: 2 sata. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN: COLOMBO - PINNAWALA (MILLENIUM) - DAMBULLA - SIGIRIYA, 18.04.2022.

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do utočišta slonova u Pinnawalla, (ulaznica doplata). Razgled posjeda u pratnji stručnog vodiča. Cilj utočišta je potpuno zaustavljanje jahanja slonova i očuvanje te životinjske vrste. Razgled cca. 2 sata. Ručak. Nastavljamo prema gradu Dambulla, gdje se nalazi napoznatiji i najočuvaniji hram u pećini (ulaznica doplata). Stijena se proteže 160 m nad okolnim ravnicama. Postoji više od 80 dokumentiranih spilja u okolici. Glavne atrakcije nalaze se u pet spilja koje sadrže kipove i slike. Ove slike i kipovi odnose se na Gautama Buddhu i njegov život. Postoji ukupno 153 kipa Bude, tri kipa kraljeva Šri Lanke i četiri kipa bogova i božica. Potonji uključuju Višnua i Ganešu. Murali pokrivaju površinu od 2.100 četvornih kilometara (23.000 četvornih metara). Slike na zidovima spilja uključuju iskušenje demona Mara i Buddhinu prvu propovijed, razgled otprilike sat vremena. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

4. DAN: SIGIRIYA - KANDY, 19.04.2022.

Rano ustajanje te odlazak na Sigiriya Rock ili Lavlji kamen kako ga svi zovu, zbog ogromnog lava koji je nekoć stajao na ulazu u tvrđavu. Mi ćemo se popeti na vrh i prijeći preko tisuću stepenica, a prije samog penjanja proći ćemo pokraj zadivljujućih vrtova. Bit će naporno, ali prizor na vrhu je toliko impresivan da nećete požaliti, riječ je o jednoj od najvećih atrakcija Šri Lanke. Kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira i odlazak prema hotelu. Oni koji se ne osjećaju spremno za penjanje, mogu ostati spavati u hotelu. Doručak. Spremanje stvari, osvježenje nakon jutarnjeg napora. Vožnja sat i pol do Matale, tj. vrta začinskog bilja, poznatijeg kao Spice Garden. Posjet vrtu uz lokalnog vodiča te mogućnost kupnje najboljih začina. Nastavljamo prema gradu Kandy. Posjet hramu Tooth Relic. Budistima na Šri Lanki i diljem svijeta, Kandy je jedno od najsvetijih mjesta jer je dom Dalada Maligawa, tj. hram u kojem se čuva zub Lorda Buddhe. Odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

5. DAN: KANDY - NUWARA ELIYA, 20.04.2022.

Doručak. Odjava iz hotela, te oko 8:30 odlazak prema stanici vlaka, odakle kreće vožnja vlakom (2.razred, karta uključena u cijenu) do Nuwara Eliya. Vožnja traje cca. 3-4 sata. Prekrasna priroda i očaravajuće zelenilo ostavit će vas bez daha i bez obzira što vlak nije klimatiziran, vjetar kroz otvoren prozor dovoljno će vas rashladiti i opustiti. Po dolasku kraći razgled Nuwara Eliya. Slobodno vrijeme te odlazak u hotel. Smještaj. Večera. Noćenje.

6. DAN: NUWARA ELIYA - KALUTARA , 21.04.2022.

Doručak. Nakon 5 sati vožnje stižemo u Kalutaru na pravi odmor. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje. Po želji popodne možete otići na izlet (uz doplatu) do grada Galle i posjetiti kornjače. Galle je bila glavna luka prije 100 godina, a danas i dalje prima turističke brodove. Prošetajte oko svjetionika i luke ili posjetite stari grad gdje možete vidjeti tradicionalne čipkarice i rezbare i kupiti neke od najljepših suvenira od školjki na svijetu. Na putu natrag u hotel posjetit ćete mrijestilište kornjača u Kosgodi, gdje možete vidjeti nekoliko vrsta kornjači, posebno vrstu hawksbill, koje su najugroženije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN: KALUTARA (BEACH STAY), 22.04.2022.

Doručak. Dan za odmor. Večera u hotelu. Noćenje.

8. DAN: KALUTARA - COLOMBO, 23.04.2022.

Doručak. Dan za odmor. Večera. Kasna odjava (u cijeni aranžmana) iz hotela te odlazak oko 23:00 sata prema Colombu, zračnoj luci.

9. DAN: COLOMBO - DOHA - ZAGREB, 24.04.2022.

Prijava na let za Dohu u 03:15. Dolazak u Dohu u 05:30 sati po lokalnom vremenu. Polet aviona za Zagreb u 08:30 sati. Dolazak u Zagreb u zračnu luku u 13:20 sati.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 11.990 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 12.490 KN

Zrakoplovne pristojbe i naknade uključene u cijenu.

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

CIJENA UKLJUČUJE:

 • 6 noćenja u hotelima 4* prema programu na bazi usluge polupansiona (doručak i večera),
 • zrakoplovnu karta na relaciji Zagreb – Doha – Colombo – Doha – Zagreb, ekonomska klasa
 • zrakoplovne pristojbe
 • dodatno doručak po dolasku u Colombo
 • ranu prijavu u hotel po dolasku u Colombo
 • karta za vlak na relaciji Kandy-Nuwara Eliya, 2.razred
 • večeru zadnji dan u hotelu, prije odlaska na let - total 7 večera u hotelu, kasni check out prije odlaska
 • prijevoz klimatiziranim privatnim autobusom ili mini-busom prema programu
 • lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • vizu za Šri Lanku, najbolje napraviti unaprijed preko interneta, 35 usd, , djeca do 12 godina ne plaćaju
 • ulaznice za: utočište slonova s ručkom, Sigeriya Rock, Dambulla hram, hram u Kandy, (doplata za ulaznice i ručak 690 kn po osobi, djeca do 12 godina 490 kn, plaćanje prilikom uplate aranžmana,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 2.790 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • doplatu za izlet u Galle i posjet kornjačama, 160 kn po osobi (obavezna najava pri rezervaciji aranžmana)
 • napojnice vozačima i vodičima, 30 usd po putniku za sve napojnice
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.
 • PCR test prije polaska na put.

POPUSTI I DOPLATE:

 • Popust za dijete; djeca od 5-11 godina, popust po osobi 1.800 kn na svako dijete (2 djece + 2 odraslih)
 • Popust za dijete (05-11 godina) u trokrevetnoj sobi i pratnji 2 odrasle osobe iznosi 1.800 kn
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

INFORMACIJE O AVIO PRIJEVOZNIKU: QATAR AIRWAYS

QR 218 16APR ZAG DOHA         16:30 22:55  

QR 664 17APR DOHA CMB         01:35 09:00  

QR 659 24APR CMB DOHA         03:15 05:30  

QR 217 24APR DOHA ZAG         08:30 13:20  

VAŽNE INFORMACIJE

-          Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Qatar Airways objavljenom u 2021. godini i podložna su promjeni.

-          Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačan iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-          Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-          Završno pismo dostavljamo Vam e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu sastanka putnika, vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.). 

-          Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u USD ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje, osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-          Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-          Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-          Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-          Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane Republike Hrvatske viza za Šri Lanku je potrebna. Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Šri Lanku te imati barem dvije prazne stranice za vizu. Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.Molimo da se prije uplate aranžmana konzultirate sa svojim liječnikom o rizicima putovanja. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta te bio kakvih drugih problema, za hrvatske putnike nadležno je diplomatsko predstavništvo Hrvatske u Colombo.

A.E.C Building,
2nd Floor,
140/A, Vouxhall Street,
Colombo 2
ŠRI LANKA

Tilak de Zoysa, počasni konzul

00 94 11 25 28 95 73

Uredovno vrijeme Konzulata:
• ponedjeljak-petak 7,30-17,00


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15 

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

ŠIFRA: 1400-43-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Apr 16

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo