Nova Godina Jordan

TERMIN:

29.12.2021.-5.1.2022. GARANTIRANI POLAZAK

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL -AMMAN ( 29.12. )

 

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 18:15 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 20:15 sati. Slijetanje u Istanbul u 23:20 sati.

2. DAN AMMAN - PLANINA NEBO - MADABA - KERAK - PETRA ( 30.12 )

Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 01:40 sati. Slijetanje u Amman u 02:45 sati ujutro po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do obližnjeg hotela 3* u Ammanu. Smještaj u hotel. Noćenje. Doručak u hotelu te odlazak prema Planini Nebo, najsvetijeg mjesta u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog. Za vedrog vremena s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak puta prema biblijskom gradu Madaba, znanom i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak vožnje do Keraka, impozantne utvrde koja se nalazi 900 metara iznad razine mora gdje su od 7. stoljeća vođene mnoge strateške bitke. Razgled djelomično obnovljene križarske utvrde te podzemnih hodnika. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

3. DAN PETRA - WADI RUM PUSTINJA ( 31.12. ). SRETNA NOVA GODINA!!!

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima polazak prema pustinjskom krajoliku Wadi Rum pustinje, ekranizirane u filmovima o Lawrenceu od Arabije koju omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Smještaj u luksuznom kampu u dvokrevetnim sobama 4*. Slijedi nezaboravan doživljaj zalaska sunca u pustinji i raskošna večera u beduinskom kampu uz tradicionalnu beduinsku peku i bogati švedski stol uz gala program. Poslije večere beduinski čaj uz vatricu i doživljaj gledanja zvjezdanog neba u pustinji. Noćenje.   SRETNA NOVA GODINA!!

4. DAN WADI RUM PUSTINJA - JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU -AQABA ( 01.01 )

Za ranoranioce, poseban doživljaj izlaska sunca u pustinji. Doručak. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Napuštamo impresivnu Wadi Rum pustinju te odlazak prema Aqabi, jedini Jordanski grad koji se smjestio na obali Crvenog mora. Razgled Aqabe uz mogućnost kupanja u Crvenom moru ( ako to vremenske prilike budu dozvoljavale ). Zajednička večera u hotelu 4*. Noćenje.

5. DAN AQABA - MRTVO MORE ( 02.01. )

Doručak. Nastavak vožnje do obale Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za kupanje i opuštanje. Odvest ćemo Vas i do trgovine specijalizirane za prodaju proizvoda od mrtvog mora, po tvorničkim cijenama. Večera u hotelu. Noćenje.

6. DAN MRTVO MORE- AMMAN ( 03.01. )

Doručak. Odlazak iz hotela te vožnja prema Ammanu. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad,rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija sa 6000 sjedala, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Šetnja starom gradskom jezgrom kroz brojne tržnice i raskoš mirodija, čajeva i orašastih plodova.

7. DAN AMMAN -JERASH-AMRA ( 04.01. )

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak do obližnjeg grčko – rimskog grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike s Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Poslijepodne odlazak do obližnjeg pustinjskog grada Amra čija središte je dio UNESCO- ve svjetske kulturne baštine zbog predivnih freski koje prikazuju motive uživanja u životu, uživanja u kupelji te motive lova. Kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira te povratak u Amman. Zajednički odlazak na večeru u tradicionalni jordanski restoran te transfer do zračne luke u kasnim večernjim satima.

8. DAN AMMAN -ISTANBUL ( 05.01. )

Prijava za let za Istanbul. Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 02:35h sati. Slijetanje u Istanbul u 06:00 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 07:35 sati. Slijetanje u Zagreb u 07:40 po lokalnom vremenu.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOI: 7.790 KN 

+ pristojbe zračnih luka 2.290 KN

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Amman- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • Smještaj po slijetanju prvi dan u hotelu ¾* u Ammanu na osnovi noćenjam sa doručkom ( s obzirom da je slijetanje aviona u 02.45, prednost dajemo hotelu do kojeg se ne treba dugo voziti da se što prije možete leći i odmoriti! )
 • Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u luksuznom beduinskom kampu 4* superior u Wadi Rum pustinji na osnovi 1 polupansiona ( doručak + bogata novogodišnja večera uz švedski stol )
 • Smještaj u Aqabi u hotelu 4* na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u hotelu 4* na obali Mrtvog mora na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u Ammanu u hotelu 4* na na osnovi 2 polupansiona ( doručak + večera )
 • Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu ( u autobusu wi fi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu )
 • Sve ulaznice prema programu
 • Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja - usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jordanska viza
 • Organizaciju putovanja i jamčevina

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • PCR test prije odlaska iz Jordana – 40 USD- obavezna doplata na licu mjesta
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1390 kn

OBAVEZNE DOPLATE:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • izlazna taxa u Jordanu 15 USD
 • PCR test prije odlaska iz Jordana – 40 USD
 • Osnovne napojnice cca 40 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )

FAKULTATIVNE DOPLATE:

 • Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 20 USD

POPUSTI:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 400 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn

COVID INFORMACIJE:

Za ulazak u Jordan potrebno je ispuniti sljedeće uvjete:

Putnici u potpunosti cijepljeni s dvije doze cjepiva (ili jednom ako je u pitanju cjepivo Janssen) trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan. Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo potrebno se registrirati te učitati potvrdu o cijepljenju i negativan PCR test na engleskom jeziku, a kako bi dobili jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.

Putnici koji nisu cijepljeni trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan, ali će također biti podvrgnuti dodatnom PCR testiranju po dolasku u zračnu luku u Jordanu (Aman ili Aqaba) o vlastitom trošku koji iznosi 28 JD (jordanski dinar) odnosno 40 USD. Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo  potrebno se registrirati te učitati negativan PCR test napravljen u zemlji porijekla te se također registrirati za drugi PCR test koji će biti obavljen po dolasku u zračnu luku u Jordanu. Drugi PCR test se plaća online prilikom registracije na navedenoj poveznici. Po izvršenoj registraciji dobiva se jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.

INFORMACIJE O LETU:

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU

TK 1056 Zagreb  20:15 Istanbul 00:30
TK 814 Istanbul 01:40 ( + 1) Amman 02:45
TK 815 Amman 02:35 Istanbul 06:00
TK 1053 Istanbul 07:35 Zagreb  07:40

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Hrvatskim državljanima za ulazak u Jordan potrebna viza koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Uplatom akontacije/aranžmana pristajete na navede uvjete stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20 PUTNIKA

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

ŠIFRA: 500-94-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Dec 29

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo