Nova Godina Švicarska

First minute
Garantirano

TERMIN:

29.12.2021.-2.1.2022.

GARANTIRANI POLAZAK

 

Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: ibis budget Genève Petit-Lancy, u Genevi

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB/RIJEKA/KA  GENEVA 29.12.2021., SRIJEDA 

Polazak autobusom iz Zagreba s autobusnog kolodvora Zg (peroni 502-506) u 3:00 sata. Moguć polazak Ka Petrol u 3:45 sati, te polazak sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana (Rijeka) u 5:30 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije do Švicarske. Po dolasku u Genevu razgled kreće ispred jedne od najvećih vodenih fontana na svijetu (bude li u funkciji zbog vremenskih uvjeta), JET d´ EAU koja je prepoznatljivi symbol grada Geneve, smještena na utoku Ženevskog jezera i rijeke Rhone, potom šetnja do Cvjetnog sata, također jednog od simbola Geneve, koji simbolizira švicarsku industriju satova i predstavlja remek-djelo vrhunske tehnologije i cvjetne umjetnosti (6500 komada cvjetnica ugrađeno je u sat)... nastavak razgleda do zgrade Ujedinjenih Naroda te katedrale sv. Petra. Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Noćenje

2.DAN: GENEVA - FAKULTATIVNI IZLET LAUSANNE I BERN 30.12.2021., ČETVRTAK

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Lausanne i Bern uz doplatu (prijava prilikom rezervacije aranžmana); vožnja autobusom do Berna, glavnog grada Švicarske. Šetnja gradom gdje će vas kamene kućice, ulice i zdenci vratiti u srednji vijek. Cijelim gradom provlače se poznate "Lauben Arkade" koje mu daju poseban ugođaj. Bern je i grad medvjeda, pa ćete ih vidjeti posvuda: u gradskom grbu, suvenirima, kuhinji, ali i u malom zoološkom vrtu u centru grada – tzv. medvjeđoj jami. Posjet Bärengrabenu, starom dijelu grada gdje se nalaze nastambe medvjeda po kojem su grad i kanton dobili ime. Od 2009. godine medvjedi su dobili novu adresu – park uz obale rijeke Aare, koji je više prilagođen njihovim potrebama. Naš voditelj putovanja ispričat će vam kako je grad postao i ostao povezan s medvjedima. Stari dio grada Berna nalazi se na listi zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO, a njime dominira zvonik crkve sv. Vinka. Preporučujemo posjet muzeju slikara Paula Kleea. Nastavljamo prema Laussane, najljepšem srednjovjekovnom  gradu u Švicarskoj; vožnja pokraj Olimpijskog muzeja, osnovanog 1993. godine na inicijativu Juana Antonia Samarancha, a u kojem je smještena najveća arhiva OI na svijetu, ali i skulptura Dražena Petrovića. Kraće slobodno vrijeme, te povratak u Genevu. Slobodna večer. Noćenje.

3.DAN: GENEVA - FAKULTATIVNI IZLET LYON 31.12.2022., PETAK

Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u francuski Lyon uz doplatu (prijava prilikom rezervacije aranžmana). Putujemo autobusom do Lyona, drugog grada po veličini u Francuskoj i neslužbene gastronomske prijestolnice. Kako je hrana prozor u dušu svake kulture, Lyon je idealno mjesto za upoznati francuski način života i uživati u hrani na način na koji to čine Francuzi.Najviše kulturnih znamenitosti i aktivnosti odvija se u prva dva okruga koji pokrivaju lyonski poluotok. Već pri prvom pogledu na plan grada, shvatit ćete da se radi o geografski jedinstvenom mjestu. Ušće rijeka Rhone i Saone prirodno dijeli grad na tri dijela. Zapadni i središnji dijelovi grada kolijevka su kulture i povijesti ovog grada, dok je istočni dio tiši i više podređen lokalnoj zajednici.Sa kolodvora Perracheuputite se prema zapadu i mostom Kitchener Marchand prijeđite preko rijeke Saone. Usput uživajte u hrskavom toplom baguetteu  dok se približavate bazilici Notre Dame de Fourviere. Slobodno vrijeme. Povratak u Genevu predvečer. Doček Nove godine na ulicama grada (organizacija i dočeka na javnim gradskim ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih vlasti). Noćenje. 

4.DAN: GENEVA - MILANO 01.01.2022., SUBOTA

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i putovanje prema Milanu. Po dolasku smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazak gradskim prijevozom u centar (podložno promjenama ovisno o vremenu dolaska u Milano). U šetnju krećemo od poznate milanske katedrale, skraćeno poznate kao Duomo, jedne od najljepših gotičkih katedrala u svijetu. Izrađena je od bijelog mramora, a njena čipkasta struktura dominira cijelim vanjskim dijelom. U blizini je galerija Vittorio Emanuele, sa skupim restoranima i trgovinama u koje možete navratiti u slobodno vrijeme. Nedaleko centra je i čuvena milanska Scala, jedna od najpoznatijih opernih kuća na svijetu. Svakako jedan od simbola Milana je i Sforza Castello, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine i koji je završen deset godina kasnije. Pored visokih zidina i kula od cigle, unutra se nalaze dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda. Slobodno vrijeme. Kažu da je ideja večernjeg pića izmišljena u Milanu, stoga isprobajte neki od tipičnih talijanskih aperitiva ili osvježavajućih koktela! Preporučujemo da svakako svratite u šarmantnu četvrt Navigli i nagradite se večerom. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN: MILANO - RIJEKA/KA/ZAGREB 02.01.2022., NEDJELJA

Doručak i odjava iz hotela. Stvari ostavljamo u autobusu i odlazimo do centra grada javnim prijevozom. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. Preporučujemo posjet milanskoj katedrali i uspon na njezinu terasu s koje se pruža odličan pogled na glavni trg i središte Milana; posjet kompleksu muzeja u Castello Sforzesco ili barem jednom od mnogobrojnih milanskih muzeja. Ako niste baš od volje za muzeje, opustite se u šetnji gradom ili izvrsnom shoppingu u ulicama Corso Vittorio Emanuele II, Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Corso Buenos Aires, Via Dante, Via Torino... Povratak u hotel javnim prijevozom. Polazak prema Hrvatskoj oko 14:30 sati. Dolazak u Zagreb oko ponoći.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 2.190 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OOSBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 2.290 KN

 

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u Genevi u hotelu ibis budget Genève Petit-Lancy u dvokrevetnoj sobi
 • 1 noćenje s doručkom u Milanu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi
 • vanjske razglede prema programu
 • voditelja tijekom putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • izlet autobusom u Bern i Lausanne - 150 kn po osobi, plaćanje prilikom prve uplate aranžmana
 • izlet autobusom u Lyon - 150 kn po osobi, plaćanje prilikom prve uplate aranžmana
 • boravišnu pristojbu 3 - 4 eur po osobi po noćenju
 • metro u Milanu - 1,5 eur po osobi (jedan smjer)
 • slušalice za razgled Milana 3 eur po osobi
 • ulaznica za riznicu u katedrali 3,5 eur (ulaz u katedralu je besplatan samo za osobe koje se žele pomoliti, ulaz moguć u vremenskim razmacima uz stroge kontrole)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

POPUSTI I DOPLATE

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
 • polazak iz Čakovca i Varaždina uz doplatu 100,00 kn po osobi

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 3:45, a iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 5:30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA U AUTOBUSU (NIJE OBAVEZNA):

 • za posebno sjedalo autobusu:

-          1 red – sj. 3,4              100 kn

-          2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 590 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

VAŽNE INFORMACIJE

-          Raspored sjedenja u autobusu sastavlja Organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.

-          Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.). 

-          Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-          Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-          Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-          Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-          Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na granicama, u gradovima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.

-          Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

-          Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

-          Zbog gužvi na cestama moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu će vas obavijestiti voditelj putovanja prije dolaska u Zagreb.

GRANIČNE, VIZNE I ZDRAVSTVENE FORMALNOSTI:

Za državljane RH viza za Italiju i Švicarsku, Francusku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Milanu.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Milano) se nalazi na adresi Piazzale Luigi Cadorna 15/1, 20123 Milano, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 02 805 1772, fax. 0039 02 805 1542, 0039 02 805 2827, e-mail: milano@mvep.hr. Generalni konzul: dr. sc. Stjepan Ribić. Uredovno vrijeme za stranke od 10 – 12 sati. Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 0039 34 0479 1918.

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Švicarskoj nalazi se u Bernu. Na adresi Thunstrasse 45, Bern. Kontakt podaci: 00 41 31 352 5080, 0041 31 352 8059. Uredovno vrijeme Konz. odjel Veleposlanstva: (za stranke) ponedjeljak, srijeda, četvrtak i petak 9-12 sati, utorak 9-12 i 16-18 sati. Izvan radnog vremena, za iznimno hitne slučajeve, možete se obratiti na dežurni mobilni telefon: 0794 311 917. Konzularni dani u Luganu održavaju se svakog drugog i četvrtog ponedjeljka u mjesecu od 10 do 12 i od 13 do 15 sati na adresi: Hotel Pestolazzi, Piazza Indipendenza 9, Lugano; u vrijeme održavanja konzularnih dana u Luganu, zatvoren je konzularni odjel Veleposlanstva u Bernu.

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

ŠIFRA: 1400-138-1

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo