Zanzibar ljeto

Posebna ponuda

TERMIN:

6.8.-15.8.2021.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (6.8.) ZAGREB – DUBAI – ZANZIBAR

Sastanak putnika u zračnoj luci u Zagrebu 120 min prije polijetanja zrakoplova. Podjela putne dokumentacije te prijava na let avio kompanije Fly Dubai u 15.15 sati. Dolazak u Dubai previđen je u 22.55h. Nastavak leta za Zanzibar u 02.35 sati. Obroci tijekom leta. Noćni let.

2. DAN (7.8.) ZANZIBAR

Slijetanje u Zanzibar predviđeno je u 07.10 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih graničnih formalnosti transfer do hotela na istočnoj strani otoka. Prijava u hotel od 14h. Slobodan dan za odmor i uživanje u rajskim plažama i tirkiznom moru. Noćenje.

3. DAN (8.8.) STONE TOWN – PRISON ISLAND

Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet u Stone Town i na Prison Island. Dan započinjemo posjetom Stone Townu u kojem se isprepliću brojne kulture, od arapske, indijske, svahili pa sve do zapadne. Grad je poznat kao rodno mjesto Freddi-ja Mercury-ja u prijevodu sa svahilija znači “stari grad i pod zaštitom je UNESCO-a. Od brojnih atrakcija izdvajaju se Stara utvrda, vrtovi Forodhani, Palača čuda, lokalne tržnice, anglikanska katedrala i nekadašnja tržnica robova koja je stoljećima služila kao središte istočno – afričkog tržišta robova. Slobodno vrijeme za ručak, u poslijepodnevnim satima slijedi posjet Prison Islandu, otoku kojeg je 1893 godine kupio Lloyd Mathews, britanski guverner Zanzibara s idejom da se na njemu izgradi zatvorski kompleks za robove i zatvorenike. Danas je dom brojnim divovskim kornjačama koje su na otok dospjele kao poklon Sejšelske vlade, a neke jedinke starije su i od 100 godina. Na otoku ćete moći uživati u kupanju, ronjenju i hranjenju divovskih kornjača. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN (9.8.) ZANZIBAR – NUNGWI BEACH

Nakon doručka iskoristite slobodno vrijeme za kupanje i uživanje u afričkom suncu. Predlažemo odlazak na sjeverni dio otoka na plažu Nungwi. Mogućnost posjete prirodnog Akvarija gdje se nalazi veliki broj morski kornjači. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN (10.8.) ZANZIBAR – SPICE TOUR

Nakon doručka predlažemo odlazak na poludnevnu “Spice” turu, tj. turu gdje ćemo se upoznati sa začinima koji se uzgajaju na otoku. U 19 st. Zanzibar je bio jedan od vodećih svjetskih proizvođača začina, iz tog razloga dobio je nadimak Spice Island, tj. Otok Začina. Današnje plantaže začina su ostavština kolonijalne prošlosti otoka, a osim u uživanju u okusima i mirisima, ovo je idealan način za upoznavanje burne prošlosti Zanzibara. Ovisno o godišnjem dobu, mogu se pronaći razni začini: od vanilije, kardamoma, cimeta, muškatnog oraščića, kurkume, limunske trave, klinčića, ylang ylanga, do kumina, češnjaka, đumbira, korijandera, bibera, papra, tamarinda, čilija i origana. Obilazak farme začina gdje ćete okusiti i mirisati različite začine, naučiti kako se uzgajaju i koriste. Povratak u hotel. U popodnevnim satima preporučamo odlazak do jednog od najatraktivnijih restorana na svijetu The Rock. Jedinstveni restoran je spoj talijanske i lokalne kuhinje, nalazi se na stijeni koju okružuje more. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN (11.8.) ZANZIBAR – BLUE SAFARI

Nakon doručka predlažemo odlazak na avanturistički izlet pod nazivom Blue Safari u zaljevu Menai Bay. Plovit ćemo tirkiznim oceanom u tradicionalnim brodovima karakterističnim za ovaj dio svijeta. Današnji izlet je odličan je spoj prirode i uživanja. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Nakon dana gdje će se izmjenjivati pješčani sprudovi, tirkizno more, kupanje, ronjenje i sunčanje slijedi povratak u hotel. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

7. DAN (12.8.) ZANZIBAR

Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na bijelim plažama. Noćenje.

8.DAN (13.8.) ZANZIBAR – JOZANI FOREST I DELFINI

Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet. Dan započinjemo vožnjom do ribarskog mjesta Kizimkazi, na jugu otoka. Plitke obalne vode oko Kizimkaza omiljeno su izletište dupina jer ovdje dolaze zbog pouzdane opskrbe hranom, njege mladunčadi, odmora i druženja. Nakon kraće vožnje brodom iz sela već možemo vidjeti delfine. Možete doživjeti fantastično iskustvo i zaplivati sa njima. Poslije plivanja i druženja sa delfinima odlazimo do Jozani šume, nacionalnog parka. Šuma je idealno mjesto za upoznavanje s mnogim autohtonim vrstama životinjskog i biljnog svijeta. Ovdje ćemo naići i na crvene Kolumbus majmune, posebne endemske vrste, a u prirodi se mogu naći samo u ovom nacionalnom parku. Vrsta je jedno vrijeme bila pred izumiranjem ali se adekvatnim zbrinjavanjem populacija oporavila, te danas broje oko 6000 jedinki. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

9. DAN (14.8.) ZANZIBAR – DUBAI

Nakon doručka odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za posljednje uživanje na Afričkom suncu. U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let avio kompanije Fly Dubai u 21:20h. Obroci tijekom leta. Noćni let.

10.DAN (15.8.) DUBAI – ZAGREB

Dolazak u Dubai u 03.55 h po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 10.00h s očekivam slijetanjem u Zagreb u 14.15h po lokalnom vremenu.

 

 

 

PROMO CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 7.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 8.590 KN

REDOVNA CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 8.990 KN

 

+obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 2.090 kn po osobi 

  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • avionske karte Zagreb – Zanzibar – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* sa doručkom
 • transferi od/do hotela iz zračne luke
 • organizacija putovanja i pratitelj iz Hrvatske kroz cijelo putovanje 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 2.090,00 (obavezno kod prijave)
 • jednokrevetna soba 2.150,00kn
 • viza za Tanzaniju – 50 USD na licu mjesta u zračnoj luci
 • napojnice za lokalne vodiče i vozače – 30 USD (plaća se na licu mjesta)
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje prtljage i osiguranje od otkaza putovanja (mora se ugovoriti najkasnije do 48h nakon prve uplate)
 • faklutativni izleti: Stone Town&Prison Island, Blue Safari, Spice tour, Jozani Forest&Delfini (cijene uskoro)

 

Raspored letova:

ZAG       DXB       FZ-1794                06-Aug-2021      03:15 PM             10:55 PM                            20kg      Meal    

DXB       ZNZ        FZ-1685                07-Aug-2021      02:35 AM            07:10 AM

ZNZ        DXB       FZ-1688                14-Aug-2021      09:20 PM             03:55 AM                            20kg      Meal    

DXB       ZAG       FZ-1793                15-Aug-2021      10:00 AM            02:15 PM

 

ŠIFRA: 1900-13-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aug 06

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo