Island

First minute
Garantirano

TERMIN:

27.9.-2.10.2021. GARANTIRANI POLAZAK

 

Molimo informirajte se o preporukama za putovanje na Island na službenim stranicama nacionalne zrakoplovne kompanije Iceland Air vezano uz potrebe za PCR testiranja i mogućnostima ulaska na Island.

Vrijednost više: uključeni izleti Zlatni krug, Južna avantura i izlet s ulaznicom u Plavu lagunu!

Predviđeni hotel:Hotel Klettur 3*

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - PARIZ - KEFLAVIK - REYKJAVIK

 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let za Pariz u 9:00 sati na liniji OU470 (Croatia Airlines), slijetanje u Pariz predviđeno u 11:05 sati. Nastavak leta prema zračnoj luci Keflavikna Islandu u 14:15 sati na liniji FI543 (Iceland Air). Dolazak na Keflavik u 15:40 sati po lokalnom vremenu, a potom slijedi vožnja do glavnog gradaReykjavika preko poluotoka Reykjanesa gdje ćete se prvi puta susresti s neobičnom i divljom prirodom Islanda. Reykjanes je postao „poznatiji“ ove godine nakon što je na njemu erumpirao vulkan Fagradalsfjall. Po dolasku u Reykjavik panoramska vožnja najsjevernijom prijestolnicom svijeta čije ime znači »Dimni zaljev«.Priča kaže da su to ime Vikinzi dali prirodnoj luci kad su se oko 870. godine prvi put iskrcali na otoku. Posjetit ćemo neke od najznačajnijih znamenitosti grada kojim dominira Hallgrímova crkva, monumentalna građevina na brežuljku iznad centra grada, remek-djelo istaknutoga islandskog arhitekta Guðjóna Samúelssona koji je obilježio moderni Reykjavik. Od projekta nastalog prije Drugog svjetskog rata do konačnog završetka proteklo je zamalo 50 godina, a grandiozne koncertne orgulje ugrađene su tek 1992. godine. Crkveni toranj (74 m) nije samo najviša građevina u Reykjaviku već pruža i najljepši pogled. Druga jegrađevina koja privlači pozornost Perlan, spremniktople vode s golemom staklenom kupolom, puštenu pogon 1992. godine. Perlan povezuje estetiku spraktičnom korišću jer odatle se grad opskrbljuje toplom vodom (uključena ulaznica za panoramsku terasu Perlana). Usred grada nalazi se jezero Tjörnin, na čijim se obalama uzdiže gradska vijećnica, a u blizini su i državni parlament te gradska luka. Proći ćemo i kraj čuvene kuće Höfdi u kojoj su se susreli Gorbačov i Reagan 1986. i tim susretom označili kraj tzv. „hladnog rata“, te koncertnu dvoranu i konferencijski centar Harpa,moderno zdanje inspirirano islandskom geologijom. Po završetku razgleda odlazak u hotel. Prijava i smještaj. Orijentacijska šetnja s voditeljem putovanja ulicom Laugavegur prema Austurstraetiju i najužem središtu grada. Povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

2.DAN: REYKJAVIK - IZLET „ZLATNI KRUG” (THINGVELLIR - GEJZIR STROKKUR - SLAP GULLFOSS - FRIDHEIMAR) - REYKJAVIK

Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet po tzv. ”Zlatnom krugu“ („Golden circle“), ruti koja je najtraženiji izlet na Islandu uopće. Vožnja do zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, zaštićenog spomenika na popisu organizacije UNESCO, remek-djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu norveški doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji parlament na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do nesvakidašnjog krajolika, geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji izbacuje vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. U drugoj polovici dana posjetit ćemo veličanstveni, impozantni Gullfoss (Zlatni slap), jedan od najfascinantnijih islandskih vodopada, smještenom u gornjem dijelu rijeke Hvitá i svom se silinom spušta u klanac dubok 32 metra. Povratak u Reykjavik. Prije toga ćemo u blizini grada Hveragerdija posjetiti staklenike u kojima Islanđani uzgajaju tijekom cijele godine voće i povrće snagom geotermalne energije. Slobodna večer. Noćenje.

3. DAN: REYKJAVIK - IZLET „JUŽNA OBALA“ (SLAPOVI SELJALANDSFOSS I SKOGAFOSS - SELO VIK) - REYKJAVIK

Doručak. Danas odlazimo na cjelodnevni izlet „Južna avantura“, idealan za ljubitelje netaknute prirode i doživljaja jedinstvene islandske prirode i fascinantnih krajolika, toliko očaravajućih da su ondašnje lokacije najčešće mjesto snimanja serije „igre prijestolja“ koja je snimana i na Islandu. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža i do najjužnijeg mjesta na otoku, Vik y Myrdal. Tijekom izleta posjetit ćemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Izlet ne bi bio potpun da ne posjetimo jednu od najatraktivnijih plaža na otoku, zavodljivu i smrtonosnu Reynisfjaru... Pauza u sredini dana u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Putovanje jugom ne bi bilo potpuno bez ledenjaka pa ćemo tako ako nam vrijeme dopusti svratiti do Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. Putem ćemo, obavijenog oblacima, vidjeti i vulkan Eyjafjallajokull, koji je uzrokovao pomutnju europskoj avio industriji u travnju 2010. godine. Povratak u Reykjavik u kasnim poslijepodnevnim satima. Slobodna večer. Noćenje.

4. DAN: REYKJAVIK – FAKULTATIVNI IZLET NA POLUOTOK SNAEFELLSNES – REYKJAVIK

Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Svakako preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na poluotok Snaefellsnes (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih za realizaciju), smješten sjeverozapadno od glavnog grada i poznat po veličanstvenom ledenjaku Snaefellsnejökullu u kojem je i vulkan opisan u djelu Julesa Vernesa, „Put u središte Zemlje“. Snaefellsnes ponekad opisuju kao minijaturni uzorak cijelog otoka, s bijelim i crnim pješčanim plažama, spektakularnim klifovima na kojima obitavaju mnoge ptice, zadivljujućim planinama i vulkanskim kraterima. Posjetit ćemo Budir, nekoć trgovačku luku gdje se danas nalazi najfotografiranija drvena crkva na Islandu, smještena usred polja lave. Stat ćemo i u Arnarstapiju, malenom ribarskom selu koji je rezervat prirode od 1979. godine. Nakon šetnje Arnarstapijem odnosno njegovom poznatom plažom, nastavit ćemo putovanje kroz fascinantne krajolike ovjekovječene i u serijalu „Igra prijestolja“, što ćete prepoznati kad se zaustavimo ispred slikovite planine Kirkjufell, prije nego što se vratimo u Reykjavik. Po povratku slobodna večer. Postoji mogućnost na odlazak na fakultativni izlet „Sjeverna svjetlost*“, ovisno o vremenskoj najavi odnosno prognozi (doplata prilikom rezervacije aranžmana, minimum 15 prijavljenih za realizaciju aranžmana - taj se izlet po potrebi i prema prognozi može organizirati i ranije, ali i kasnije, op.a.). Fenomen poznatiji kao Aurora Borealis jedinstveno je i neponovljivo iskustvo koje svakako nećete htjeti propustiti jer upravo je rani početak jeseni na Islandu vrijeme kad je aurora vrlo česta i iznimno intenzivna. Noćenje.

5. DAN: REYKJAVIK - IZLET „PLAVA LAGUNA“ - REYKJAVIK

Doručak. Danas je dan za opuštanje. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe, samostalno istraživanje Reykjavika, kupovinu, posjete muzejima i slično. Poslijepodne odlazimo u čuvenu Plavu lagunu na poluotoku Reykjanesu, gdje se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične mliječno-plave boje i izrazito dobrog djelovanjana kožu čija je temperatura oko 37-38. Plava lagunaje danas jedna od najpoznatijih i najposjećenijih turističkih atrakcija na Islandu, a svake godine, na stotine tisuća ljudi posjeti Plavu lagunu kako bi se okupali u njenoj zdravoj i prekrasnoj plavoj vodi. Kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Kupanje u Plavoj laguni doista je pravo zadovoljstvo za um i tijelo i doživljaj za pamćenje! Povratak u Reykjavik u ranim večernjim satima i slobodna večer. Noćenje.

6. DAN: REYKJAVIK - KEFLAVIK - PARIZ - ZAGREB

Rano buđenje, doručak u obliku breakfast boxa, odjava iz hotela i transfer do zračne luke Keflavik. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 7:40 sati na liniji FI542 (Iceland Air). Slijetanje u zračnu luku Charles de Gaulle u Parizu u 13:05 sati po srednjoeuropskom vremenu. Nastavak letaza Zagreb u 18:30 sati na liniji OU471 (Croatia Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:20 sati.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 9.790 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 10.290 KN

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.590 kn po osobi

 

Rok za prijavu: 15 dana prije puta ili dok ima mjesta  

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Reykjavik – Pariz – Zagreb
 • uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • 5 noćenja s buffet doručkom*u hotelu 3* u Reykjaviku u dvokrevetnim sobama, s uključenom boravišnom pristojbom
 • razgled Reykjavika autobusom i pristup panoramskoj terasi u Perlanu
 • cjelodnevni izlet „Zlatni krug“ (uključen autobusni prijevoz, pratnja voditelja putovanja i ulaz u staklenik u Fridheimaru)
 • cjelodnevni izlet „Južna avantura“(uključen autobusni prijevoz i pratnja voditelja putovanja)
 • izlet u Plavu lagunu s kupanjem (uključeni autobusni prijevoz, pratnja voditelja putovanja, ulaznica, ručnik i jedno piće u bazenu/pivo ili sok/)
 • vanjske razglede prema programu
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja ako nije drugačije navedeno
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.690 kn po osobi (obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi)
 • doplatu za cjelodnevni izlet na poluotok Snaefellsness (prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih za realizaciju izleta) – 850 kn po osobi (uključen prijevoz autobusom, lokalni vodič na engleskom i pratnja našeg voditelja putovanja)
 • doplatu za večernji izlet „Sjeverna svjetlost“* (prijava prilikom rezervacije aranžmana, minimalno 15 prijavljenih za realizaciju izleta) – 350 kn po osobi (uključen prijevoz autobusom i pratnja našeg voditelja putovanja)
 • NAPOMENA*: Izlet „Sjeverna svjetlost“ vrlo je tražen u hladnije doba godine i obavještavamo vas da će se isti održati tijekom putovanja sukladno prognozama i uputama od partnera s destinacije, a prema navedenom minimumu za realizaciju izleta. Na izlet  se obično ide oko 21:30 i traje maksimalno 3 – 3,5 sata. Aurora Borealis nije lako vidljiva iz grada gdje gradska svjetla sprečavaju da se boje aurore vide u svom svojem sjaju i zato se odlazi izvan grada, u radijusu od max. 50-ak km. Rujan i listopad su mjeseci u kojem se vidi češće nego kasnije kroz zimu i postotak uspješnosti viđenja sjeverne svjetlosti iznosi odličnih 80 posto. Međutim, riječ je o prirodnoj pojavi i ne može se jamčiti. Ipak, Island je destinacija koja bilježi dobre brojke učestalosti pojavljivanja, a malena brojka 2 na skali prognoze aurore ne treba vas zbuniti: već i na toj brojci na Islandu vrlo često doživite vrlo jaku sjevernu svjetlost! NAPOMENA: U slučaju da niste vidjeli auroru, novci se ne vraćaju!
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom vozača i vodiča, čistoćom autobusa, dobra je praksa nagraditi ih (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Informacije o letu:

Prijevoznik: Croatia Airlines i Iceland Air

OU 470 27SEP ZAGCDG       09:00 11:05  

FI   543 27SEP CDGKEF      14:15 15:40  

FI   542 02OCT KEFCDG        07:40 13:05  

OU 471 02OCT CDGZAG       18:30 20:20  

Popusti i doplate:

 • 20% popusta za jedno dijete od 1,99-11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe, dijete ima svoje sjedalo u avionu i pomoćni krevet, plaća zrakoplovne pristojbe ukoliko su one posebno naznačene
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni

VAŽNE INFORMACIJE

-          Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanija Croatia Airlines i Iceland Air objavljenom u 2021. godine i podložna su promjeni.

-          Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

-          Uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm).

-          Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom ture, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, odnosno ovisno o vremenskoj prognozi. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-          Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala na autobusnim programima, i sl.).

-          Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.

-          Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

-          Organizator putovanja nije odgovoran za gužve na lokalitetima i prilikom ulaska u objekte koji se posjećuju.

-          Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.

-          Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

-          Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

-          Program nije prikladan za djecu do četvrte godine života.

Republika Island (islandski Lydveldið Ísland) otočna je zemlja u sjevernom Atlantiku između Grenlanda, Norveške i Velike Britanije, odnosno Irske. Prema zadnjim brojkama Island broji otprilike 350 000 stanovnika. Glavni grad je Reykjavik (cca. 120 000 stanovnika), nazivan još i „najsjevernijom prijestolnicom“. Površina Islanda iznosi 103 000 kvadratnih kilometara, od čega otprilike 10 % pokrivaju ledenjaci od kojih je najveći Vatnajökull, najveći europski ledenjak. Island je član UN-a, EFTA-e, NATO-a i EEA-e.

Valuta na Islandu je islandska kruna (ISK). Tečaj islandske krune u odnosu na HRK je otprilike 20 ISK za 1 HRK ili cca. 148 ISK za 1 €. Preporučujemo plaćanje kreditnim i debitnim karticama koje su široko prihvaćene posvuda.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  

Za državljane RH viza nije potrebna, za putovanje je potrebna važeća osobna iskaznica ili putovnica (osobna iskaznica vrijedi kao identifikacijski dokument na ovom putovanju jer iako Island nije član EU, međusobnim ugovorima u Uniji je to omogućeno, iako je naša preporuka uvijek putovnica). Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Ne zaboravite: osobni dokument mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci nakon polaska na put! Preporučujemo svakako ponijeti kopiju putovnice i drugih važnih dokumenata i spremiti ih odvojeno od originala!

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

ŠIFRA: 1400-137-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo