Kina

Posebna ponuda

TERMIN:

17.11.-27.11.2021.

 

*Vrijednost više: vožnja bullet vlakom, posjet Macau, popust za dijete od 2.000 kn.

  

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 19.55h. Dolazak u 00.15h po lokalnom vremenu.

2. DAN ISTANBUL - PEKING

Nastavak putovanja za Peking na liniji TK 20 u 02.00h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivani dolazak u Peking u 16.10h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz prema hotelu. Peking je fascinantna prijestolnica najmnogoljudnije zemlje na svijetu, njeno političko, obrazovno i kulturno središte koje se danonoćno mijenja u moderan i tehnološki napredan grad, ali pritom još uvijek čuva tradicionalno. Proći ćemo uz Olimpijski stadion, koji nosi nadimak „ptičje gnijezdo“ i titulu najveće građevine od čelika na svijetu, na kojem se 2008. g. održala ceremonija otvaranja i zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara (2022. u Pekingu će se održati i Zimske olimpijske igre te je time jedini grad koji će ugostiti obje). Tu se nalazi i „Vodena kocka“, jedna od dvorana u kojoj su se također održavale igre, a danas pretvorena u zabavni vodeni park. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. DAN PEKING

Nakon doručka odlazak do jedne od najvećih znamenitosti zemlje - Kineskog zida, simbola nacionalnog jedinstva, znanja, upornosti i umijeća. Najduži je zid na svijetu (sam zid dugačak je više od 6000km) i najveća obrambena građevina. Gradnja ovog remek-djela trajala je više od 2000 godina, a gradile su ga stotine i stotine tisuća vojnika, seljaka i zatvorenika za obranu od stranih osvajača i okupatora. Po povratku u Peking razgled Ljetne palače, najvećeg i najbolje očuvanog carskog vrta u Kini s brojnim jezercima, mostovima, parkovima i palačama, nekadašnjim ljetnim rezidencijama kineskih vladara. Navečer predlažemo fakultativni odlazak u jedan od tipičnih restorana na poznatu deliciju – pekinšku patku. Noćenje.

4. DAN PEKING - XI'AN

Doručak te nastavak obilaska grada. Odlazak do Nebeskog hrama, kompleksa kojeg su nekoć posjećivali carevi dinastija Ming i Qing i molili za dobru žetvu. Na putu do Tiananmena pogled ćete baciti na jedan od starih pekinških kvartova, tzv. Hutonga, koji odiše jedinstvenom kulturom drevnog grada i gdje možete vidjeti kako se nekada, pa čak i danas živi. Uličice su uske, prepune raznoraznih radnji, zalogajnica, malih nastambi često izrađenih od dasaka i kartona... Dolazak potom na trg Tiananmen (Trg nebeskog mira), jedan od najvećih trgova na svijetu koji se proteže na više od 400.000m², u čijem središtu dominira spomenik novije kineske povijesti, 38m visok spomenik posvećen veteranima kineskih ratova. Posjetit ćemo i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču u koju se moglo ući isključivo uz dozvolu samog cara (zato naziv zabranjeni). Danas je to veliki kompleks s brojnim palačama, paviljonima i fontanama, pravo remek-djelo klasične kineske arhitekture. Ukoliko to vrijeme dozvoli, prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom grada, Wungfujing, pješačkom zonom koja je uz veliki broj svjetski poznatih dućana poznata i kao snack street, jer prepuna je štandova egzotične hrane. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na super brzi bullet vlak za Xi'an. Po dolasku, prijevoz do hotela. Noćenje.

5. DAN XI'AN

Nakon doručka, odlazak u obilazak znamenitosti grada. Xi'an je glavni grad pokrajine Shaanxi i jedan od najstarijih gradova Kine. Uz prekrasne i dobro očuvane zidine koje opasuju središnji dio grada, ističe se i svojom živopisnom arhitekturom. Odlazak van grada do mauzoleja Qin Shi Huanga, prvog cara koji je ujedinio zemlju, gdje se nalazi čuveno arheološko nalazište terakota vojske. Kolekcija od oko 8000 figura vojnika i konja u prirodnoj veličini bila je zakopana zajedno s carem, a otkriveni su sasvim slučajno 1974. godine. Na lokalitetu se nalazi i radionica u kojoj možete vidjeti način izrade terakota ratnika. U poslijepodnevnim satima odlazak do Muslimanske četvrti u kojoj živi brojna islamska zajednica. Tu se nalazi nekoliko džamija od kojih je najveća i najstarija Velika džamija, jedinstvenog spoja islamske i kineske arhitekture. U kvartovskim uličicama se nalaze brojni štandovi na kojima možete kupiti razne suvenire, ali i lažne robne marke, a u glavnoj ulici Beiyuanmen možete doživjeti pravu čaroliju okusa, mirisa i izgleda hrane jer se ovdje nude raznorazni specijaliteti europske, arapske i azijske kuhinje. Noćenje.  

6. DAN XI'AN - SHANGHAI

Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice i polazak super brzim bullet vlakom prema Shanghaiu. Dolazak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela i smještaj u sobe. Shanghai je najveći grad u Kini i jedan od najvećih gradova svijeta, kozmopolitska metropola s više od 18 mil. stanovnika. Grad svjetla, modernih staklenih građevina i vreve koja traje 24 sata dnevno. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju najpoznatijom gradskom ulicom, Nanjing, znanoj po velikim neonskim reklamama i prepunoj dućana i raznoraznih poznatih svjetskih brendova. Noćenje.

7. DAN SHANGHAI

Doručak i odlazak u cjelodnevni razgled grada: Hram Bude od žada, najznačajnije gradsko svetište u kojem se nalazi 1. tonu težak i gotovo 2m visok kip Bude u ležećem položaju izrađen od bijelog žada; impresivni Vrtovi Yu tradicionalnog kineskog stila nastali u 16. st. na površini od 20.000 m², krase ga brojni ribnjaci i jezera, mostići, prekrasno cvijeće i drveće, pećine, paviljoni i dr.; Stari grad sačuvan je u izvornom obliku s mnoštvom trgovina, suvenirnica i restorana; Bund, promenada uz zapadnu kolonijalnu obalu rijeke Huang Pu s povijesnim građevinama različitih stilova u kojima su nekad bile smještene brojne strane banke i trgovačke kuće; Pudong, futuristička istočna obala, novo financijsko i trgovačko središte u kojem se između ostalog nalazi i posebna znamenitost grada - Orient Pearl Tower, veliki RTV toranj, čest motiv na razglednicama. Akrobatski show jedna je od najpopularnijih večernjih zabava za posjetitelje stoga navečer predlažemo fakultativni odlazak na jednu od predstava s mnogim uzbudljivim točkama. Noćenje.

8. DAN SHANGHAI - HONG KONG

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Hong Kong, „New York Azije“, grad-državu na južnoj obali Kine kojeg zahvaljujući spoju kineskih korijena i utjecaja iz vremena britanske kolonije, često opisuju kao mjesto gdje „istok susreće zapad“. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svijetu, poznat po neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. Po slijetanju, prijevoz do hotela te nakon prijave i smještaja u sobe, odlazak na razgled grada: vrh Victoria, jedan od najatraktivnijih zelenih brežuljaka, najviša točka grada na 552m, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled; zaljev Repulse, jedna od najskupljih rezidencijalnih četvrti uz prekrasnu plažu; zanimljiva tržnica Stanley u istoimenom selu, jednom od najstarijih na otoku Hong Kongu, s nizom malih trgovina i uličnih štandova; Aberdeen, živopisna luka i plutajuće selo u kojem žive Tanke, dio naroda koji živi od ribarenja. Navečer predlažemo fakultativno krstarenje zaljevom Viktorija tradicionalnom džunkom (drevnim jedrenjakom) tijekom koje možete uživati u open-baru i u pogledu na impresivnu svjetlosno-glazbenu predstavu „Symphony of lights“ koja se održava svaku večer u 20 sati te na 10-ak minuta oživi vanjštinu brojih zgrada. Noćenje.

9. DAN HONG KONG - MACAU - HONG KONG

Nakon doručka odlazak put Makaa, koji je uz Hong Kong, još jedno posebno upravno područje Narodne Republike Kine. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja spoj istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Uz turizam, poznat je i po brojinim kockarnicama te ga često nazivaju kineskim Las Vegasom. Neke od glavnih znamenitosti grada su: A-Ma hram kineske božice mora, jedan od najstariji hramova u gradu; Macau toranj (338m), kongresni i zabavni centar s vidikovcem, restoranima, kazalištima i dr.; brončani kip božice milosrđa Kun Iam na lotosovoj kupoli ekumenskog centra; ostaci crkve sv. Pavla; utvrda Guia iz 17. st. na istoimenom brdu s kapelom i svjetionikom. Kraće slobodno vrijeme na slikovitom Trgu senata u povijesnom središtu te povratak u Hong Kong. Noćenje.

10. DAN HONG KONG - ISTANBUL

Doručak i slobodno vrijeme za osobne programe. Prošećite Avenijom slavnih, promenadom koja je u holivudskom stilu posvećena slavnim osobama iz lokalne filmske industrije ili ulicom Nathan, najdužom trgovačkom oazom u gradu. Prijevoz do zračne luke te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul na liniji TK 71 u 23.05h..

11. DAN ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06.15h po lokalnom vremenu. te nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 u 08.10h. Očekivano vrijeme dolaska u 108.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.490 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 11.990 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 12.390 KN 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 3.390 kn

 

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 90, odnosno 60 dana prije polaska. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu, uključujući i lokalni let na relaciji Shanghai – Hong Kong
 • prijevoz super brzim bullet vlakom (sjedalo u 2. razredu) na relaciji Peking – Xi'an i Xi'an – Shanghai
 • smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi u Pekingu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Xi'anu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Shanghaiju na osnovi 2 noćenja s doručkom i Hong Kongu na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 3.390 kn (podložno promjeni)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.490 kn
 • trošak vize za Kinu od 180 kn, 280 kn ili 380 kn ovisno o žurnosti
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 50 EUR
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom; osobne troškove, pića te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

Popust za dijete:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja u hotelima, uz dvije odrasle osobe u sobi: 2.000 kn

Za jednokratnu rezervaciju 5 ili više putnika odobravamo dodatni popust (informacije na prodajnom mjestu)!

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba), prijava uz rezervaciju):

Polupansion (6 obroka u lokalnim restoranima) u Kini: 490 kn

Doplata za vožnju bullet vlakom u 1. razredu na relaciji Peking-Xi’an i Xi’an-Shanghai (na upit): 950 kn

Večera pekinška patka: 190 kn (uključeno: prijevoz, večera s 1. pićem (sok ili pivo), asistencija lokalnog vodiča)

Akrobatski show, Shanghai: 190 kn (uključeno: prijevoz, show, asistencija lokalnog vodiča)

Krstarenje zaljevom, Hong Kong: 490 kn (uključeno: vožnja brodom, open bar, transfer, asistencija lokalnog vodiča)

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Kinu.

Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj http://hr.china-embassy.org/eng/qzfw/

*Od 1. srpnja 2018. u upotrebi je elektronički obrazac za podnošenje zahtjeva za vizu(https://cova.cs.mfa.gov.cn), a vrijeme podnošenja zahtjeva na Veleposlanstvu u Zagrebu i predaja dokumenata se dogovara putem interneta. Veleposlanstvo ne prihvaća zahtjeve za vizu bez prethodno dogovorenog vremena primanja i obrasce zahtjeva za vizu koji su popunjeni rukom.

Potreban je osoban dolazak u Veleposlanstvo, a svi podnositelji zahtjeva za vizu moraju imati:

- ispisanu stranicu o potvrdi dogovorenog termina primanja,

- ispisan i potpisan elektronički obrazac,

- 1 fotografiju 48 x 33 mm,

- putovnicu (koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od početka putovanja i s dvije prazne susjedne stranice),

- potvrdu rezervacije zrakoplovne karte,

- potvrdu rezervacije smještaja i ostalih usluga.

Cijena turističke vize: 180 kn za redovnu obradu u trajanju od tjedan dana; 280 kn za obradu u trajanju od 3 dana; 380 kn za obradu u istom danu.

Državljani Republike Hrvatske, nositelji putovnica, mogu bez vize ući i boraviti do 90 dana na Posebnom upravnom području Macao NR Kine i Posebnom upravnom području Hong Kong NR Kine.

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene voznih redova (zrakoplov, vlak) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja, također ovisno i o radnom vremenu pojedine znamenitosti, muzeja ili slično..

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

ŠIFRA: 700-76-3

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Nov 17

Aktualna Putovanja

Prev Next

02.10.2021

London

02.10.2021

Dubai i Maldivi

04.10.2021

T'ga za jug

06.10.2021

Perle Egeja

07.10.2021

Kopenhagen

07.10.2021

Atena

08.10.2021

Pariz

08.10.2021

Budimpešta

09.10.2021

Azurna obala

12.10.2021

Makedonija

13.10.2021

Istanbul

14.10.2021

London

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo