Istanbul,Ankara i Kapadokija

Posebna ponuda

TERMIN:

23.9.-28.9.2021.

16.11.-21.11.2021.

*Vrijednost više: hoteli 4*/5*, polupansion, popust za djecu do 1.500 kn.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h (u 13.20h na polasku16.11.) po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) - pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Večera u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

2. DAN ISTANBUL

Doručak i odlazak na razgled Istanbula u pratnji lokalnog vodiča; Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Naknadno je pretvorena u džamiju, potom 1934. u muzej, da bi joj u ljeto prošle godine ponovo bio vraćen status džamije; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu; palača Topkapi, osmanlijski carski dvorac kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim satima posjetite Grand Bazaar, zatvorenu tržnicu i najveći bazar na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Ljubiteljima kulinarstva i svim onima koji vole uživati u gastro izazovima svakako predlažemo i posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Večera u jednom od lokalnih restorana. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL - ANKARA

Nakon doručka, prijevoz do željezničke stanice, ukrcaj na brzi vlak za Ankaru te ugodna vožnja u trajanju od cca 4h30min. Po dolasku u tursku prijestolnicu, prvo ćemo otići do najznačajnije znamenotosti grada - Mauzoleja Mustafe Kemala Atatürka (Anitkabir), utemeljitelja moderne turske države kojeg godišnje obiđe više od 15 milijuna ljudi. Mauzolej je monumentalni spomenik sagrađen 1953. godine, u kojem se nalazi Atatürkov grob - veličanstveni 40 tona težak sarkofag smješten u Dvorani časti. Potom odlazak do Muzeja Republike, smještenog u zgradi bivšeg turskog parlamenta, u kojem se čuvaju važne fotografije, dokumenti i dr. iz turskog rata za neovisnost. U nastavku odlazak prema hotelu uz panoramsku vožnju uz Augustov hram; Rimske kupelji; Julijanov stup; Ulus Meydani, spomenik Atatürku; Citadelu s gradskim zidinama; Državnu koncertnu dvoranu; džamiju Kocatepe u neoklasičnom osmanskom arhitektonskom stilu. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe te večera. Nakon večere predlažemo odlazak do četvrti Kizilay, epicentra poslovne i društvene scene grada, s mnogim dizajnerskim trgovinama, robnim kućama, restoranima s turskim specijalitetima te noćnim klubovima i barovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN ANKARA- DERINKUYU - URGUP

Doručak te polazak autobusom prema unutrašnjosti Turske, do starovjekovne regije Kapadokije koju karakteriziraju jedinstveni mjesečevi krajolici, podzemni gradovi, pećinske crkve i kuće isklesane u stijenama. Posjet Derinkuyu, („duboki bunar“) impresivnom gradu ispod površine zemlje, seže čak do 85 m dubine. Sagrađen je u 8. ili 7. st. p.n.e. i sve je do 1963. godine bio čuvan od očiju javnosti. Nakon obilaska odlazimo put Urgüpa ili okolice. Prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN KAPADOKIJA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni obilazak regije: Avanos - centar terakote, smješten na obalama rijeke Kızılırmak koje obiluju crvenom glinom od koje lokalno stanovništvo izrađuje tradicionalne kućanske predmete i ukrase te se u industriji koristi za građevinske blokove i crijep; Göreme, najspektakularnije i najpoznatije mjesto među dolinama Kapadokije. Cijeli grad je muzej na otvorenom - nekadašnje redovničko središte s dobro očuvanim crkvama isklesanim u stijenama i ukrašenim freskama iz doba Bizanta; Zelve - jedna od najranije naseljenih i posljednje napuštenih dolina koja je najpoznatija po „vilinskim dimnjacima“, stijenama u obliku gljiva; dolina Devrent, poznata po svom lunarnom krajoliku i neobičnim stijenama u obliku životinja; selo Cavusin, jedno od najstarijih naselja u tom području s crkvom sv. Ivana Krstitelja iz 5 stoljeća. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN URGUP - KAYSERI - ISTANBUL - ZAGREB

Doručak te slobodno vrijeme do prijevoza do zračne luke Kayseri. Po dolasku, prijava za let za Istanbul na liniji TK2027 u 11.30h (u 12.35h na povratku 21.11.). Dolazak u 13.05h (u 14.00h 21.11.) te nastavak putovanja za Zagreb na letu Turkish Airlinesa, TK 1055 u 18.10h (u 18.50h 21.11.). Očekivani dolazak u Zagreb u 19.20h (u 19.00h 21.11.) po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.590 KN 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.390 kn

Napomene: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 45, odnosno 30 dana prije polaska. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • povratni prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa; Zagreb – Istanbul / Kayseri – Istanbul – Zagreb)
 • prijevoz brzim vlakom u ekonomskom razredu na relaciji Istanbul – Ankara
 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u Istanbulu u hotelu Golden Age 4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • dvije večere u jednom od lokalnih restorana u Istanbulu
 • smještaj u Ankari u hoteluAnemon Ankara4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona
 • smještaj u Ürgüpu ili okolici u hoteluPerissia5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona
 • razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.390 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.790 kn
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • putno osiguranje (preporučujemo)

 

Popusti za djecu na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-9,99 godina:   1.500 kn

Dijete 10-11,99 godina: 400 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

 

Fakultativna ponuda, cijene po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

Paket ulaznica (palača Topkapi, bazilika Cisterna): 225 kn

Paket ulaznica Ankara & Kapadokija: 250 kn (Ankara: Muzej Republike; Kapadokija: podzemni grad Derinkuyu, Göreme, Zelve, dolina Devrent, selo Cavusin)

Red letenja (sve lokalna vremena):                                     Polazak u studenom:

TK1054ZAGREB     ISTANBUL         09:10 12:25                  TK1054ZAGREB     ISTANBUL         09:10 13:20

TK2027 KAYSERI     ISTANBUL       11:30 13:05                  TK2017                 KAYSERI     ISTANBUL       12:35 14:00

TK1055ISTANBUL   ZAGREB       18:10 19:20                      TK1055ISTANBUL   ZAGREB       18:50 19:00

 

VAŽNO:

Od 2. ožujka 2020., hrvatski državljani koji putuju u Tursku u svrhu turizma ne trebaju vizu za boravak do 90 dana u razdoblju od 180 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Ovisno o radnom vremenu pojedinih znamenitosti u Turskoj, organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2021. i mogu biti podložne promjeni.

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

 

ŠIFRA: 700-71-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo