Rim,Pompeji,Napulj i Capri

First minute
Garantirano

TERMIN:

1.4.-5.4.2021.

7.4.-11.4.2021.

28.4.-2.5.2021.

2.6.-6.6.2021. GARANTIRANI POLAZAK

19.6.-23.6.2021.

14.8.-18.8.2021. GARANTIRANI POLAZAK

27.10.-31.10.2021. GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB/RIJEKA – RIM

Polazak iz Zagreba u 05:00 sati s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502 - 506, polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol kod naplatnih kućica u 05:45 sati (okvirno vrijeme, samo uz prethodnu najavu kod rezervacije). Polazak iz Rijeke u 07:30 sati sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Rim, smještaj u hotel te odlazak javnim prijevozom prema Trgu Colonne na kojem se nalazi stup Marka Aurelija ukrašen spiralnim reljefima. Posjetit ćemo Panteon i odmoriti se na Trgu Navona. Nastavljamo prema Španjolskom trgu, omiljenom okupljalištu mladih. Šetnja prema Fontani di Trevi, jednom od najljepših baroknih rimskih simbola. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN VATIKAN - RIM

Doručak. Odlazak do Vatikana i Trga sv. Petra gdje ćemo vidjeti Berninijeve kolonade, najveći egipatski obelisk u Rimu i 2 fontane. Slobodno vrijeme za osobne programe ili posjet Vatikanskim muzejima (preporučujemo rezervaciju unaprijed putem interneta). Razgled nastavljamo šetnjom do Anđeoske tvrđave pa dalje preko Mosta sv. Anđela do Palače pravde. Slijedi odlazak javnim prijevozom do čuvenog rimskog Foruma. Na brežuljak Kapitol popet ćemo se poznatim stubištem – Cordonatom za koje je nacrt izradio sam Michelangelo. Ulicom carskih foruma nastavljamo prema Koloseumu – najpoznatijem rimskom simbolu i dalje do Konstantinova slavoluka. U Crkvi sv. Petra u okovima vidjet ćemo Michelangelovog Mojsija, okove kojima je navodno bio okovan sv. Petar te nadgrobnu ploču u obliku medaljona najslavnijeg minijaturista svih vremena, našeg Julija Klovića Croate. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN RIM – POMPEJI - NAPULJ

Doručak. Odlazak iz hotela u Rimu. Vožnja kroz lijepe krajolike juga Italijeprema Pompejima – razgled starorimskog gradića koji je u ljeto 79.pr.Kr. nestao u erupciji Vezuva. Smješten na obali mora u blizini rijeke Sarno, kraj Napulja u talijanskoj pokrajini Kampaniji, te na sjecištu putova prema morskoj luci. Podignut je na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora. Kako je potpuno bez izvora vode, život je bio težak, no zbog strateškog položaja koji je omogućavao kontrolu plodne nizine iza grada i morskog zaljeva ispod grada, bio je privlačna lokacija za mnoge narode. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni.Razgled Pompeja u pratnji mjesnog vodiča. Vožnja do Napulja. Panoramski razgled grada na obali zaljeva Tirenskog mora. Živahni mediteranski grad mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unesca, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.DAN NAPULJ - IZLET NA OTOK CAPRI - OKOLICA RIMA

Doručak. Odlazak iz hotela. Fakultativni izlet brodom na otok Capri, otok iznimne ljepote, stjenovite obale i prepun tropske vegetacije. U gradiću Anacapriju posjetiti ćemo Villu San Michele sa nezaboravnim vrtovima. Povratak u gradić Capri, slobodno vrijeme za uživanje u šarmantnom ozračju ovog prekrasnog otoka, kupovinu suvenira, odličan capuccino, izvrsnu pizzu ili fini talijanski aperitiv. Povratak brodom do Napulja. Putnici koji žele iskoristiti vrijeme u Napulju umjesto izleta na Capriimaju slobodno vrijeme za osobne programe u Napulju. Vožnja prema Rimu. Smještaj u hotel u okolici Rima.Noćenje.

5. DAN OKOLICA RIMA – ORVIETO – RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Posjet Orvietu – specifičnom srednjevjekovnom mjestu na vrhu vulkanske stijene do kojega se dolazi uspinjačom (žičara uz nadoplatu). U Orvietu se nalazi jedna od najljepših srednjovjekovnih katedrala, posebice se ističe kapela San Brizio ili izvor vode-bunar San Patrizio. Polazak za Hrvatsku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u kasnim satima.

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 1.4., 28.4. I 2.6. : 2.390 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 1.4., 28.4. I 2.6.: 2.490 KN

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 7.4., 19.6., 14.8. I 27.10. : 2.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLASKE 7.4., 19.6., 14.8. I 27.10.: 2.390 KN

 

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 7 dana prije puta          

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu putovanja
 • 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3*/4* u centru Rima (zona Stazione Termini)
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3/4* u Napulju/okolici
 • 1 noćenje s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u okolici Rima
 • turističkog pratitelja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za jednokrevetnu sobu polasci 07.04.,19.06., 14.08. i 27.10. - 790 kn
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu polasci 01.04., 28.04. i 02.06.: - 890 kn
 • Boravišnu pristojbu u Rimu koja se plaća na licu mjesta na recepciji (4-6 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Boravišnu pristojbu u Napulju koja se plaća na licu mjesta na recepciji (oko 3 EUR po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu)
 • Fakultativni izlet brodom na otok Capri 44,20 EUR (doplata na licu mjesta)
 • Putno osiguranje
 • Ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike, informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni):
 • U Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 EUR, dnevna karta 7 EUR
 • Autobus po Capriju, dnevna karta - 10 EUR (doplata na licu mjesta)
 • Ulaznica za Pompeje 20 EUR (ulaznica + lokalni vodič) – za pratnju lokalnog vodiča potrebno je 30 putnika (doplata na licu mjesta)
 • Žičaru do Orvieta – 2,60 EUR po osobi (doplata na licu mjesta)

 

NAPOMENE:

Vatikanski muzeji: posjet muzejima je individualan. Ulaznica za Vatikanske muzeje je 17 EUR + 4 EURrezervacija + 7 EUR audio guide po osobi ( informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta 2. dan putovanja poslije podne).  Ulaznica za muzeje ima određenu fiksnu satnicu ulaza. Na dane državnih praznika i nedjeljom radno vrijeme muzeja može biti izmjenjeno ili muzeji mogu biti zatvoreni. Putnici koji žele posjetiti muzeje na ovom programu  će se morati odvojiti od grupe u razgledu Rima i odustati od dijela razgleda da bi obavili individualan posjet muzejima.

Koloseum:  posjet Koloseumu je individualan, za vrijeme razgleda spomenik se razgleda izvana. Ulaznica za Koloseum je 16 EUR po osobi (informativna cijena koja može biti podložna promjeni, preporučujemo rezervaciju putem interneta). Ulaznica za Koloseum vrijedi 2 dana za jednokratni ulaz  i uključuje i ulaz u Rimski forum. Program razgleda na ovom putovanju je intenzivan, putnici koji žele posjetiti Koloseum i Rimski forum iznutra morati će se tijekom razgleda odvojiti od grupe i odustati od dijela razgleda Rima  da bi obavili individualan posjet.

 

Popusti: Djeca do 12 godina u pratnji dviju odraslih osoba: 10% popusta u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem.Treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

ŠIFRA: 400-172-1

 

 Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.02.2021

Rim

12.02.2021

Istanbul

12.02.2021

Istanbul HIT

21.02.2021

MSC Grandiosa

25.02.2021

London

03.03.2021

Sicilija

04.03.2021

Toskana

05.03.2021

Cinque terre

12.03.2021

London

18.03.2021

Prag

19.03.2021

Budimpešta

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo