Kairo i krstarenje Nilom

First minute

TERMIN:

30.3. – 7.4.2021.

 

*Vrijednost više: hoteli 4*/5* s polupansionom/all inclusive-om, brod 5* s punim pansionom, zrakoplovni prijevoz Kairo – Asuan, ulaznice, besplatno posredovanje pri ishođenju vize, popust za dijete do 2.000 kn.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

 

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1056 u 20.15h. Dolazak u Istanbul u 23.30h po lokalnom vremenu.

2. DAN ISTANBUL - KAIRO

Nastavak leta za Kairo na letu Turkish Airlinesa TK 692 u 00.30h. Očekivani dolazak u 01.50h po lokalnom vremenu, obavljanje graničnih i viznih formalnosti te susret s lokalnim predstavnikom. Nakon tople dobrodošlice u Zemlju faraona slijedi prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe te odmor/noćenje. Nakon doručka odlazak u obilazak grada. Posjet Nacionalnom muzeju, pravoj riznici povijesti, s najvećom zbirkom drevne egipatske civilizacije na svijetu. Zbirka broji preko 100 tisuća umjetnina, a svakako valja izdvojiti blago kralja Tutankamona i Kraljevsku dvoranu mumija (ulaz se posebno plaća) u kojoj se nalaze mumije nekih najmoćnijih egipatskih faraona. Slijedi odlazak u Koptski dio Kaira, najstariji dio grada koji obuhvaća nekadašnju rimsku tvrđavu Babilon te mnoge koptske crkve i povijesne znamenitosti. Tu se nalazi crkva Presvete Bogorodice, poznata i kao Viseća crkva, jedna od najstarijih crkvi u Egiptu (potječe iz 3. st.). Nakon stanke za ručak nastavljamo do Citadele, srednjovjekovne utvrde u središtu starog Kaira, s prekrasnim pogledom na grad, gdje se nalazi džamija Muhameda Ali Paše ili Alabasterna džamija, simbol Kaira sa svojim turskim stilom gradnje. Potom odlazak do Khan El Khalili-a, najvećeg bazara na Bliskom istoku poznatom po neobičnim, tipičnim orijentalnim suvenirima i rukotvorinama. Doživite nakratko atmosferu srednjovjekovne tržnice i nikako ne propustite isprobati vještine cjenkanja! Povratak u hotel. Večera i noćenje.

3. DAN KAIRO

Doručak. Danas odlazimo prema nekropoli Sakkari, gdje se nalazi najpoznatija i najstarija sačuvana stepenasta piramida na svijetu – grobnica faraona Đozera koju je izgradio visoki kraljevski službenik Imhotep, prvi poznati arhitekt i umjetnik u povijesti, a čiji ćemo Muzej također vidjeti. U nastavku odlazak prema drevnoj egipatskoj prijestolnici Memfis, gdje se nalazi 10-metarski položeni kip faraona Ramzesa II. Slijedi odlazak do visoravni Giza, u predgrađu Kaira, gdje se nalaze najprepoznatljiviji simboli civilizacije drevnog Egipta – piramide, Dolinski hram i mistična Sfinga (čuvarica grobnica). Tri najpoznatije piramide su Keopsova, Kefrenova i Mikerinova. Najveća i najstarija od njih je Keopsova, koja je, kada je sagrađena, bila visoka oko 146 m, a izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca. Za one željne pustolovine i nezaboravnog iskustva, mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će tog dana biti otvorena). Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN KAIRO - ASUAN (NUBIJSKO SELO)

Doručak, odjava iz hotela te prijevoz do zračne luke. Let za Asuan. Po dolasku u najjužniji egipatski grad, susret s lokalnim predstavnikom te odlazak prema Visokoj brani čija je izgradnja imala značajan utjecaj na gospodarstvo i kulturu Egipta. S brane se pruža pogled na Naserovo jezero, najveće akumulacijsko jezero u svijetu. Slijedi odlazak do arheološkog lokaliteta File (Philae) gdje se nalazi hram božice Izide, jedan od najpoznatijih hramova drevnog Egipta i dalje do Nedovršenog obeliska, najvećeg poznatog obeliska egipatske civilizacije. Slijedi prijevoz do broda i ukrcaj. Nakon ručka mogućnost fakultativnog izleta motornim čamcem u Nubijsko selo, malo šarmantno selo smješteno na zapadnoj obali Nila gdje ćete imati priliku upoznati jednu od najstarijih afričkih civilizacija jer Nubijci nisu sačuvali samo drevnu tradiciju, već i jezik koji se samo govori (nema abecedu). Po dolasku obilazak sela, šetnja uz slikovite kuće (izvana svijetlih boja i s puno ukrasa) uz upoznavanje sa živopisnom kulturom Nubijaca, njihovim jednostavnim načinom života i kulturom. Nubijci su vrlo gostoljubivi pa često pozivaju u svoje domove na šalicu karkadé (piće/čaj od cvjetova hibiskusa) i shamsi (tradicionalni kruh). Povratak u Asuan. Noćenje.

5. DAN ASUAN - ABU SIMBEL - KOM OMBO - EDFU

Doručak. U vrlo ranim satima mogućnost fakultativnog izleta u Abu Simbel. U srcu nubijske pustinje, nadomak granice sa Sudanom, podignuta je ova impozantna i najljepša građevina najvećeg faraona u povijesti egipatske države, Ramzesa II. Ovo grandiozno djelo arhitekture izgrađeno je u dva dijela. Prvi je posvećen trijadi bogova (Amonu, Ra-Harakteu i Ptahu), a drugi božici Hator, izgrađen u čast Nefertari, omiljenoj ženi Ramzesa II. Veličanstveno je i to da su ih Egipćani 60-tih godina prošlog stoljeća premjestili na višu razinu, kamen po kamen, kako ne bi bili poplavljeni Naserovim jezerom, nastalim izgradnjom Asuanske brane. Povratak na brod. Ručak. U poslijepodnevnim satima zaplovit ćemo rijekom Nil, a tijekom plovidbe se možete opustiti na palubi broda i uživati u prizorima prekrasne prirode i pogledu na svakodnevni život Egipćana. Dolazak u Kom Ombo te posjet istoimenom hramu podijeljenom u dva dijela i posvećenom dvojici bogova, Sobeku s krokodilskom glavom i bogu Horusu s glavom sokola. Unutar hrama mogu se vidjeti zidni prikazi najranijih medicinskih instrumenata u svjetskoj povijesti, drevni egipatski kalendar, nilometar te muzej krokodilskih mumija. Nastavak plovidbe prema Edfu, drevnoj prijestolnici Apollinopolis Magna. Večera. Noćenje.

6. DAN EDFU - ESNA - LUXOR

Ujutro posjet ptolomejskom hramu boga Horusa, jednom od najočuvanijih hramova u Egiptu, sagrađenom između 237. i 57 pr. Kr, u vrijeme Kleopatre VII. Filopator, zadnje vladarice Egipta. Povratak na brod, doručak te nastavak plovidbe prema brani u Esni i dalje prema Luxoru (drevna Teba). Ručak. Obilazak Karnaka na istočnoj obali, najvećeg kompleksa hramova starog Egipta (UNESCO), posvećenih bogovima Amonu, Ozirisu i dr., koji svojom veličinom i impresivnošću nadilazi sve egipatske hramove. Večera. Noćenje.

7. DAN LUXOR - HURGADA

Doručak i odjava s broda. Odlazak autobusom prema Dolini kraljeva, pustinjskoj dolini na zapadnoj obali Nila, poznatoj po šezdesetak grobnica faraona i plemića, koji su tu pokapani tijekom Novog kraljevstva (16. do 11.st. prije Krista). Danas je najpoznatija po grobnici Tutankamona koja se od 1979. godine, zajedno s ostatkom tebanske nekropole, nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. U nastavku posjet kaskadnom hramu kraljice Hatšepsut, najpoznatije i najznačajnije vladarice Egipta. Slijedi posjet Memnonovim kolosima, masivnim kipovima možda i najvećeg faraona Egipta, Amenhotepa III. U nastavku prijevoz prema Hurgadi. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel te odmor. Večera. Noćenje.

8. DAN HURGADA

Boravak u hotelu na osnovi all inclusive usluge. Slobodan dan za odmor i opuštanje. U kasnim večernjim satima prijevoz do zračne luke Hurgada te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul.

9. DAN HURGADA - ISTANBUL - ZAGREB

Polijetanje zrakoplova na liniji TK 703 u 04.25h. Dolazak u Istanbul u 08.25h po lokalnom vremenu. Mogućnost fakultativnog odlaska do središta grada, do trga Taksim i poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi) - pješačke zone s brojnim trgovinama, restoranima i barovima. Nakon stanke za burek/baklavu i kavu/čaj odlazak do živopisne Egipatske tržnice začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. Povratak u zračnu luku te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.10h; s očekivanim dolaskom u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

 

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 8.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.590 KN

 

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.990 kn

 

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.12.2020., odnosno 15.01.2021. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu uključujući i lokalni let Kairo - Asuan
 • prijevoz autobusom na odredištu prema programu
 • smještaj u Kairu u hotelu Ramses Hilton 5*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva polupansiona i jednog noćenja s doručkom
 • krstarenje brodom 5* po Nilu prema programu sa smještajem u dvokrevetnoj kabini na osnovi 3 puna pansiona
 • smještaj u Hurgadi u hotelu Alf Leila Wa Leila 4*ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi dva all insclusive-a
 • razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda
 • voditelja putovanja iz Zagreba
 • troškove organizacije putovanja i jamčevine

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 1.990 kn (promjenjivo do izdavanja karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.190 kn
 • trošak vize za Egipat od 180 kn
 • obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD
 • doplate za fakultativne usluge koje nisu gore navedene
 • osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučujemo)

Popusti:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja, uz dvije odrasle osobe u sobi/kabini: 2.000 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju, uz dvije odrasle osobe u sobi/kabini: 700 kn

Stariji od 12 godina na pomoćnom ležaju: 500 kn

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Fakultativna ponuda, cijena po osobi(uz minimalno 10 prijavljenih putnika):

Nubijsko selo: 390 kn (uključeno: prijevoz motornim čamcem, lokalni vodič, kava/čaj s nubijskom obitelji)

Abu Simbel: 1.290 kn (uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice, paket doručak)

Taksim i egipatska tržnica, Istanbul: 240 kn (uključeno: prijevoz, burek/ili/balkava i čaj/ili/kava, pratitelj)

 

Neobavezne doplate za ulaznice na licu mjesta – informativne cijene, po osobi:

Ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju, Kairo: 11 Usd

Ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 22 Usd

Ulaznica zau unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 6 Usd

Ulaznica za Solarni muzej plovila, Giza: 6 Usd

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Egipat.

Viza se u svrhu turističke posjete može ishoditi putem sustava E-viza nahttps://visa2egypt.gov.eg/eVisa/

Pristojba za turističku vizu, jedan ulazak, iznosi 25 Usd.

Plaćanje je moguće Visa i Mastercard karticom.

 

Red letenja:

TK105630MARZAGREB                               ISTANBUL           20:15     23:30

TK   69231MARISTANBUL           KAIRO                  00:30     01:50

TK   70307APR   HURGADA          ISTANBUL           04:25     08:25

TK1055                 07APR   ISTANBUL           ZAGREB                               18:10     19:20

*sve lokalna vremena

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg).

Na lokalnim letovima egipatskih zrakoplovnih kompanija dozvoljeno je nositi 1 komad predane prtljage do 23 kg, te do 7 kg ručne prtljage (točne informacije bit će navedene u završnoj obavijesti o putovanju pred polazak).

 

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

MINIMALNI BROJ PUTNIKA: 15

 

ŠIFRA: 700-70-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Mar 30

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.02.2021

Rim

12.02.2021

Istanbul

12.02.2021

Istanbul HIT

21.02.2021

MSC Grandiosa

25.02.2021

London

03.03.2021

Sicilija

04.03.2021

Toskana

05.03.2021

Cinque terre

12.03.2021

London

18.03.2021

Prag

19.03.2021

Budimpešta

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo