Gdansk i Varšava

First minute
Garantirano

TERMIN:

4.8.-8.8.2021. GARANTIRANI POLAZAK

 

Predviđeni hoteli:

Gdansk: Hotel Artus 3*,centralno lociran hotel, 8,5 na Booking.com

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - GDANSK 

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb na katu pored kioska Tiska dva sata prije leta, gdje će Vas dočekati naš voditelj putovanja. Prijava na let na redovnoj liniji LOT-a za Varšavu s polaskom u 12.05. Dolazak u zračnu luku Frederik Chopin u Varšavi u 13:40. Polijetanje zrakoplova LOT-a za Gdansk u 16:30 sati. Dolazak u zračnu luku Lech Walesa u Gdansk u 17:30 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer autobusom u hotel. Dolazak u Gdansk, najvažniju poljsku luku, za kojeg mnogi tvrde da je grad s naljepšom starom jezgrom u Poljskoj koja se gotovo u potpunosti obnovila nakon 2. svjetskog rata. Povijest Gdanska veoma je turbulentna od početka 2. svjetskog rata u Europi pa do pokreta koji će kasnije slomiti komunizam u istočnoj Europi. Gdansk je bio bio vodeći grad u otporu komunističkoj vlasti. 1980. godine je u brodogradilištu osnovan prvi nekomunistički sindikat „Solidarnost“ čiji vođa je poznati borac protiv komunizma i kasniji predsjednik Poljske Lech Wałęsa koji je radio u brodogradilištu. „Solidarnost“ je 1989. pokrenula masovne prosvjede koji su doveli do pada komunističke vlasti. Smještaj u hotel u Gdansku. Po želji grupe, šetnja po gradu. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: GDANSK I FAKULTATIVNI IZLET OLIWA - SOPOT - GDYNIA 70 KM

Doručak. Krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet (uz doplatu) i razgled „Trojmiasta“, kombinacije triju gradova na obali Baltičkog mora – Gdanska, Oliwe i Sopota. Razgled Gdanska:  Zlatna Vrata – Duga Ulica – gradska vijećnica – Dugi Trg – Neptunova fontana – crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije (uključena ulaznica), najveća ciglasta crkva na svijetu – spomenik poginulim brodograditeljima. Posjet katedrali u Oliwi, najdužoj cistercitskoj crkvi na svijetu  slavnoj po njenim veličanstvenim orguljama, jednim od najvećih na svijetu. Odlazak u obližnji Sopot poznat po svojim kilometarskim pješčanim plažama te razgled: Ulica heroja Monte Cassina – trg Zdrojowy – mol dugačak 500 metara. U predgrađu Sopota mogu se vidjeti prekrasne vile u Art Noveau stilu podignute početkom 20. stoljeća. Posjet radionici jantara uz vođenje (uključena ulaznica). Jantarni nakit jedan je od najvažnijih proizvoda baltičke regije Poljske. Mogućnost kupovine predmeta i suvenira od jantara. Ulaznica uključuje i probu poznatog likera Zlatovka. Odlazak do Gdynie. Panoramska vožnja gradom koji je najveće brodogradilište u Poljskoj.Grad mora i snova, tako ljudi zamišljaju Gdyniu. Bilo bi veoma teško pronaći termin koji bi bolje opisao prirodu ove očaravajuće luke. Odluka o gradnji luke u Gdyniji donešena je nakon ponovnog osamostaljenja Poljske, 1918. godine. Transformacija od uspavanog resorta za odmor do najmodernije europske luke bila je, uz središnju regiju Poljske, najveći poljski investicijski projekt tijekom međuratnog razdoblja i simbol maritimnih aspiracija ponovno rođene države. Povratak u Gdansk. Slobodna večer za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: GDANSK - FAKULTATIVNI IZLET, MALBORK - GDANSK  140 KM

Doručak. Preporučujemo fakultativan izlet (uz doplatu) do dvorca Malbork udaljenog sat vremena vožnje autobusom od hotela. To je jedan od mnogih dvoraca u sjevernoj Poljskoj koji je izgradio Teutonski red sv. Marije u Jeruzalemu, red vitezova ograničen na njemačku aristokraciju, koji je Papa poslao u Poljsku 1225. da preobrati lokalno pagansko stanovništvo na kršćanstvo. Danas je glavni grad Teutonskog reda Malbork (Marienburg) zasigurno jedan od najvećih gotičkih dvoraca preostalih u svijetu. Obilazak dvorca (ulaznica u cijeni). Preporučujemo probati pivo i karamele od meda, koji su ovdje specijalitet. Povratak u Gdansk. Slobodno poslijepodne za vlastito istraživanje grada. Za one koji ostaju u gradu preporučamo posjet nekom od mnogobrojnih muzeja kao što je Muzej II. svjetskog rata, Muzej jantara i sl. Na relaciji ulica Długa i Długi Targ nalazi se poznata ruta Trakt Królewski, a u šetnji njome možete naići na brojne znamenitosti. Isplati se prošetati i ulicom Mariacka koja je za mnoge jedno od najfotogeničnijih mjesta zbog tipične arhitekture, a zastati možete i kraj nekog od dućana dragim kamenjem. Naravno, tu su i kafići i barovi pa ne propustite užitak ispijanja omiljenog pića uz super poglede. Ne propustite isprobati pierogi – poljske knedle, u kombinaciji se sirom ili umakom od brusnice. Na popis još stavite poljsku juhu zurek, a ako se zaželite slatkog, naručite palačinke s džemom i šećernom glazurom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: GDANSK - VARŠAVA

Raniji doručak. Odjava iz hotela. Tranfer do zračne luke Lech Walesa. Prijava na let na redovnoj liniji LOT-a za Varšavu u 08.50 sati. Dolazak u zračnu luku Frederic Chopin u 09:50 sati. Vožnja prema centru Varšave uz panoramski razgled grada autobusom. Proći ćemo pored Varšavskog muzeja ustanka te ćemo se voziti blizu granica nekadašnjeg varšavskog geta. Vidjet ćemo zgradu koja je građena po uzoru na moskovske “Staljinke” – Palaču kulture, najvišu zgradu u Varšavi, glavnu varšavsku aveniju i ulicu Aleje Jerozolimskie, zgradu Nacionalne Opere – Trg Piłsudski – Ogród Saski, najljepši i najstariji park Varšave. Krećemo u razgled starog dijela Varšave uz pratnju lokalnog vodiča: Predsjednička palača – glavna gradska šetnica Krakowskie Przedmieście, mjesto gdje se nalaze mnoge crkve, neoklasicističke palače i spomenici – Grob neznanog Junaka na trgu Piłsudski te idemo u Starego Miasto – Stari grad Varšava – Kraljevska ruta s kraljevskim dvorcem Zamek Krolewski na trgu Plac Zamkowy (ulaznica uz doplatu) – Sigmundov stup i novoizgrađeni stadion koji je otvorio Europsko Prvenstvo 2012. godine. Potom idemo prema starogradskoj tržnici Rynek Starego Miasta, najbolje mjesto za doživjeti pravu varšavsku atmosferu i život –  kip Syrenka Warszawska (sirena varšavska ) – simbol Varšave, Bazylika sw. Jana Chrzciciela (katedrala sv. Ivana Krstitelja) – Muzej Marie Curie, poznate poljske nobelovke – Barbakan Warszawski – ulaz u stari grad Varšavu te zidine koje okružuju stari grad – Pomnik Małego Powstańca, spomenik djeci koja su sudjelovala u bitci za Varšavu – Nowe Miasto, novi dio starog grada. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite programe. Odlazak u hotel. Smještaj. Navečer predlažemo odlazak u jedan od najpoznatijih poljskih restorana, Kamanda Lwowska, restoran u kojem možete probati tipične poljske specijalitete. Možete degistirati i nastariji poljski desert (prevedeno, krafna) u najpoznatijoj i najstarijoj slastičarnici „Blikle“. Najčešće se puni džemom od šipka. Cijena se kreće od 2,00 eur po komadu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN: VARŠAVA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno jutro za vlastito istraživanje. Predlažemo odlazak javnim prijevozom do četvrti Praga smještene na desnoj obali rijeke Wisle koja je u povijesti bila zaseban grad. Danas je ovaj dio grada četvrt u kojoj se okupljaju umjetnici. Ovdje se nalaze brojne galerije, kazališta i klubovi. Stare građevine su pretvorene u kulturne centre, kina, pubove i galerije. Ovo je jedan od rijetkih dijelova Varšave netaknutih ratom te se ovdje nalaze i stare šarmantne ulice i građevine iz predratnog perioda, a ovdje je sniman i poznati film “Pijanist”. Ili pak možete otići do najvećeg parka u Varšavi - Lazienki. Park je dom mnogim palačama, uključujući i Palaču na vodi. Nacisti su ga uspjeli promašiti pa je sve ostalo netaknuto. Šetnja parkom. U blizini se nalazi i Muzej poljske vodke, koji možete posjetiti ako želite. Oko 12.30 sati transfer autobusom do zračne luke Frederic Chopin. Prijava na let na redovnoj liniji LOT-a za Zagreb s polijetanjem u 15:40 sati. Dolazak u Zagreb u 17:20. Kraj programa.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.690 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.890 KN

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade: 890 kn

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta    

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Varšava – Gdansk, Gdansk – Varšava, Varšava – Zagreb,
 • uključen 1 komad prtljage koji se prijavljuje po osobi (do 23 kg) + ručna prtljaga,
 • tri noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Gdansku,
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Varšavi,
 • sve razglede prema programu,
 • razgled Gdanska uz pratnju voditelja putovanja,
 • razgled Varšave uz pratnju lokalnog vodiča na engleskom jeziku,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 890 kuna po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
 • ulaznice za objekte i muzeje koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišnu pristojbu koja iznosi 1,50-3,00 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata (točan iznos biti će objavljen u završnom pismu),
 • fakultativni izlet autobusom u Malbork uz pratnju voditelja putovanja i ulaznicu u dvorac Malbork – odrasli 270,00 kn po osobi, 180 kn djeca do 18 godina, (min 15 osoba, plaćanje u agenciji pri rezervaciji programa)
 • fakultativni izlet autobusom u Oliwa, Sopot, Gdynia + ulaznicu u crkvu sv. Marije u Gdansku + ulaznicu u tvornicu jantara uz vođenje i probu likera Zlatovka, odrasli 250,00 kn po osobi, djeca do 18 godina 180 kn po osobi (min 15 osoba, plaćanje u agenciji pri rezervaciji programa)
 • ulaznicu za kraljevski dvorac u Varšavi – 8,00 eur po osobi odrasli, studenti i umirovljenici 6,00 eur po osobi, djeca do 16 godina – 2,50 eur, (informativna cijena),
 • ulaznicu u Muzej votke uz degustaciju 3 vrste votke – cca 12,00 eur po osobi (informativna cijena),
 • ulaznicu za palaču Wilanow – palača i vrtovi 8,50 eur, vrt svjetlosti – 5,50 eur (informativna cijena),
 • ulaznicu u Fryderyk Chopin muzej – 5,00 eur po osobi (informativna cijena),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 850 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • napojnicu za vodiča – po želji, nije obavezno, ukoliko ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 5,00 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti);
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomena: agencija zadržava pravo promijene redoslijeda programa koji će biti objavljen u završnom pismu par dana prije polaska, zbog promijene radnog vremena pojedinih objekata koji se posjećuju, kao i državnih praznika.

POPUSTI I DOPLATE:

 • 20% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.

Informacije o letu:

Prijevoznik: LOT Polish Airlines

LO  612   04AUG   ZAG – WAW    12:05     13:40

LO 3815 04AUG   WAW – GDN      16:30     17:30

LO 3815   07AUG   GDN – WAW     08:50   09:50

LO 613   08AUG   WAW – ZAG       15:40     17:20

Uz Zagreb, moguć polazak priključnim letom iz drugih hrvatskih gradova, NA UPIT!

VAŽNE INFORMACIJE

-          vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja LOT-a objavljenom u 2020. godini i podložna su promjeni,

-          Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte,

-          Organizator putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

-          završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja i sl.), 

-          fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-          organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-          Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-          program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

 

ŠIFRA: 1400-110-2


Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo