Toskana i Korzika

First minute

TERMIN:

19.6. – 25.6.2021.

21.8. – 27.8.2021.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - PISA - LIVORNO 740 KM

 

Polazak autobusom iz Zagreba, s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć ukrcaj Ka Petrol) te kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07.30 sati te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do Pise gdje ćemo najveću pažnju posvetiti Campo dei Miracoli gdje se nalazi Katedrala, Krstionica, čuveni 58 m visoki Kosi toranj dovršen 1350. godine i groblje Camposanto sa svetom zemljom s Maslinske gore. Sigurno si sad mislite zašto se toranj nakrivio? Tlo je u tom dijelu Italije prilično porozno te nije izdržalo težinu tornja i iz toga razloga toranj je na jednoj strani tijekom izgradnje počeo propadati. Kasnije su načinjeni potpornji kako toranj ne bi dublje propadao. Slobodno se kosim stepenicama možete popeti na toranj. Preporučujemo da ulaznice za Kosi toranj kupite online, ako ga želite posjetiti, jer su redovi ogromni. Prije rezerviranja termina posavjetujte se s agencijom kako bi vidjeli koji bi vam termin najbolje odgovarao. Ili čak još bolje, a i jeftinije, uđite u krstionicu (doplata od 5,00 eur na licu mjesta) i nakašljite se. Vidjet ćete zašto. Preporuka je da posjetite katedralu, jer je ulaz besplatan, ali i da posjetite gotičko groblje sa zemljom doveženom s Golgote (uz doplatu). Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Odlazak u hotel u Livornu ili okolici. Večera. Noćenje.

2. DAN LIVORNO - BASTIA -; ST. FLORENT 50 KM

Raniji doručak i odjava iz hotela. Ukrcaj na trajekt za Korziku. Vožnja do Korzike, traje otprilike 4 sata, tako da možete uživati u morskom talasanju i druženju. Otok se nalazi na krajnjem sjeveru Mediterana, na razvođu između Tirenskog i Ligurijskog mora, nadomak toskanske i Azurne obale. Korzika je od uvijek predstavljala spoj izuzetnosti i raznolikosti: otok ponosnih ljudi i neokrnjenih prirodnih ljepota, očuvanih tradicija i nebrojenih čari. Sa središnjim granitnim planinskim masivom koji sa sjeverozapada presjeca otok ka jugoistoku, bujnim šumama i razvedenom obalom, usprkos svojoj veličini, povijesnom značaju, središnjem položaju i relativnoj pristupačnosti, Korzika i dalje ostaje neistraženi biser koji poziva na otkrivanje i nezaboravno putovanje. Po dolasku u Bastiju, odlazak do centra grada i šetnja: Place du Marche - stara luka - citadela. Vožnja do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike, i prema sjeveru na brda obraslamakijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Cose. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi genovskih guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade sa kafićima i tavernama uske vijugaveuličice sa kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenovske tvrđave. Predah za šetnju gradićem i osvježenje uz poznata korzikanska vina. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN BASTIA/OKOLICA - PORTO - AJACCIO 220 KM

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja otokom do zaljeva Porto živopisnom prirodom s vrletima i granitnim stijenama različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su obilježje Korzike. Radi iznimne prirodne ljepote zaljev Porto se nalazi pod UNESCO zaštitom. U okolici se nalazi prirodni rezervat Scandola. Prije 50-ak godina Porto jedva da je i postojao, a danas čini sve što može kako bi privukao i zadržao rastući broj turista koji dolaze. Predivne kršovite uvale pružit će vam nezaboravne poglede na ovom čarobnom otoku! Vožnju nastavljamo uz obalu s panoramskim pogledom na zaljev do Ajaccia, najvećeg grada Korzike i rodnog mjesta Napoleona Bonaparte, smještenog u prekrasnom zaljevu. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. DAN AJACCIO

Doručak. Susret s lokalnim vodičem te odlazak na razgled Ajaccia, grada smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu te karakterističnog po jarkim bojama, finoj kuhinji i veselim ljudima. Postoji više teorija kako je grad dobio ime. Najpopularnija teorija je da je grad osnovao legendarni grčki junak Ajant (Ajax) koji je gradu dao svoje ime. One relističnije teorije su da ime grada dolazi od toskanske riječi agghiacciu što znači “ograđeni prostor za ovce” ili pak teorija iz 600. godine (iz doba Bizanta kada se grad zvao Agiation), koja govori kako ime dolazi od grčke riječi agathe što znači “dobra sreća” ili “dobro pristanište”. Bilo kako bilo, danas ćemo otkrivati ovaj krasan grad koji je rodno mjesto čuvenog vojskovođe i osvajača Napoleona Bonapartea. Šetnja do stare živopisne luke. Nakon posjeta luci, nastavak šetnje gradom: carska kapelica, izgrađena za cara Napoleona III. u renesansom stilu; katedrala u Ajacciju izgrađena 1593. godine u kojoj je kršten Napoleon Bonaparte; kuća Bonaparteovih u kojoj se još uvijek nalaze predmeti koje su koristili car Napoleon i njegovi pretci. Slobodno poslijepodne za kupanje i vlastite aktivnosti. Noćenje.

5. DAN AJACCIO - BASTIA - LUCCA - MONTECATINI TERME 250 KM

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do luke Bastia i ukrcaj na trajet za Livorno. Po iskrcaju, vožnja do grada Lucce. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Ako želite posjetiti katedralu sv. Martina na trgu Piazza del Duomo, ulaznicu ćete platiti 3 eura, a kad ste unutra ne zaboravite vidjeti prekrasnu grobnicu Ilarie del Carreto, uspavane ljepotice Lucce, koju je radio Jacopo della Quercia. Postoje teorije da je fasada katedrale poslužila kao inspiracija za katedralu u Pisi, a u središtu se nalazi sv. Martin koji svoj ogrtač dijeli sa siromahom. Najpoznatije djelo je Il Volto Santo, sveto lice Isusovo, drveno raspelo za koje se vjeruje da ga je izrezbario Nikodem u trenutku Kristova raspeća te je prikazao istinsku muku i izraze njegovog lica.Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi koji je pripadao nekadašnji vladarima Lucce. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Uživat ćete u izvrsnoj talijanskoj hrani i osjećat ćete se kao da ste u nekom filmu Federica Fellinija, dok vas ulični zabavljači uveseljavaju za vrijeme ručka. Vožnja prema Montecatini Termama. Večera. Predlažemo odlazak uspinjačom (cijena povratne karte 7,00 eur) na Montecatini Alto - stari grad smješten na brežuljku iznad termi. Vožnja traje oko 10 minuta, a gore vas čeka talijanska „piazza iz filmova“. Nakon šetnje sjednete na neku od terasa na trgu, uživate u čaši chiantija ili Aperol špricera i osjećaju Toskane. Pogled s vidikovca je fantastičan! Noćenje.

6. DAN MONTECATINI TERME - FAKULTATIVNI IZLET AUTOBUSOM I VLAKOM, CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME 220 KM

Doručak. Našim autobusom krećemo prema nacionalnom parku Cinque Terre na fakultativni izlet. Ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ovo područje jedno je od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije, a sastoji se od malih ribarskih naselja Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Nalaze se na strmim liticama obale Toskane i idealna su destinacija za one koji žele iskusiti sve čari malih talijanskih sela. Cinque Terre su zaista čarobne, podsjetit će vas na naša dalmatinska mjesta, a šarenilo boja na naš Rovinj. Zbog svoje izoliranosti, do nekih mjesta je moguće doći samo vlakom. U La Speziji se ukrcavamo na vlak, a svako mjesto predstavlja jednu stanicu vlaka. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje. Slobodno vrijeme za istraživanje ostalih mjesta te ručak ili aperitiv. Preporučujemo da probate oblik brze hrane – prženu ribu i morske plodove u papirnatom tuljcu, jako ukusno, a osjećat ćete se kao lokalac. Neke od najboljih street fish food kioska ćete pronaći u Roimaggioreu (Tutti Fritti, u glavnoj ulici) i u Monterossu (Il Bocconcino, odmah do stanice vlaka). Najviše plaža ako želite uživati u sunčanju i kupanju možete naći u Monterossu al Mare. Nakon slobodnog vremena slijedi povratak u La Speziu vlakom te dalje u hotel autobusom. Večera. Noćenje.

7. DAN MONTECATINI TERME - BOLOGNA - RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB 670 KM

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Bologni. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne - „trbuha Italije“. Jeste li znali i da Bologna ima svoje kanale? Niste? Naš voditelj će vam rado otkriti tu tajnu, a pozivamo vas da otkrijete još neku od 7 tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Savjetujemo i da posjetite najstariju medicinsku učionicu - Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Polazak prema Hrvatskoj. Povratak u Zagreb oko ponoći.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 KN

 

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

    

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • jedno noćenje s polupansiom (večera, doručak) u Livornu ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • povratnu vožnju trajektom na relaciji Livorno-Bastia-Livorno,
 • jedno noćenje s doručkom u Bastiji ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • dva noćenja s doručkom u Ajacciu ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • dva noćenja s polupansionom (večera, doručak) u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • razgledavanja prema programu,
 • lokalnog vodiča u Ajacciu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišu pristojbu u iznosu od 1,00-3,00 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),
 • izlet autobusom i vlakom u NP Cinque Terre (dnevna karta) s ulaznicom u nacionalni park - 25 eur po osobi (minimum 30 prijavljenih),
 • povratnu kartu za vožnju žičarom na Montecatini Alto - 7 EUR po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti);
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

 • Napoleonova rodna kuća - 7 EUR,
 • Muzej Palais Fesch Ajaccio – 8 EUR

POPUSTI I DOPLATE

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 07.30 sati.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:

-          1 red – sj. 3,4              100 kn

-          2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 490 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

VAŽNE INFORMACIJE

-          raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-          završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-          fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-          organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-          organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-          organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-          program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-          predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

ŠIFRA: 1400-78-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.02.2021

Rim

12.02.2021

Istanbul

12.02.2021

Istanbul HIT

21.02.2021

MSC Grandiosa

25.02.2021

London

03.03.2021

Sicilija

04.03.2021

Toskana

05.03.2021

Cinque terre

12.03.2021

London

18.03.2021

Prag

19.03.2021

Budimpešta

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo