Korzika i Sardinija

First minute
Garantirano

 

TERMIN:

29.5. - 4.6.2021. GARANTIRANI POLAZAK

9.10. - 15.10.2021.

23.10. - 29.11.2021. GARANTIRANI POLAZAK

 

Bez noćnih vožnji! Uključen polupansion u Livornu!Mogućnost doplate za večere u hotelima.

Predviđeni hoteli:

Livorno: Hotel Oceano 3*, Marina di Pietrasanta

Calvi: Hotel Revellata 3*

Ajaccio: Hotel Castel Vecchio 3*

Porto Vecchio: Hotel Golfe 3*

Alghero: Hotel Rina 4*

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - FERRARA - OKOLICA LIVORNA  720 KM

 

Polazak autobusom iz Zagreba, s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć ukrcaj Ka Petrol) te kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07.30 sati te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja doFerrare, jednog od najvažnijih gradova Emilije Romagne koji je bio jedan od prvih renesansnih gradova rađenih prema urbanističkom planu. Ferrara obiluje arhitektonskim postignućima te je stoga stari dio grada unesen na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Jedna od najpoznatijih znamenitosti je dvorac Estense, sjedište obitelji Este koja je vladala u 14. stoljeću i potpomagala procvat u doba renesanse, a koji je služio kao utvrda zajedno s 9 kilometara gradskih zidina koje su danas primjer jednih od najbolje očuvanih u Europi. Ferrara je poznata i kao sveučilišni grad u kojem je studirao Nikola Kopernik, ali i po velikom broju crkvi, samostana, palača, muzeja i galerija. Razgled grada: Castello Estense, katedrala sv. Jurja, gradska vijećnica… Čut ćete i priču i o zloglasnom Girolamu Savonarola, dok ćemo stajati ispod njegovog prijetećeg kipa i saznati više o „lomačama taština“. Natsavak putovanja do Toskane.Smještaj u hotel u Livornu ili okolici. Večera. Noćenje.

2. DAN LIVORNO - BROD - BASTIA - ST. FLORENT - CALVI/ILE ROUSSE 125 KM

Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja do luke Livorno. Ukrcaj na trajekt (8.00) za Korziku. Vožnja do Korzike, traje otprilike 4 sata, tako da možete uživati u morskom talasanju i druženju. Otok se nalazi na krajnjem sjeveru Mediterana, na razvođu između Tirenskog i Ligurijskog mora, nadomak toskanske i Azurne obale. Korzika je od uvijek predstavljala spoj izuzetnosti i raznolikosti: otok ponosnih ljudi i neokrnjenih prirodnih ljepota, očuvanih tradicija i nebrojenih čari. Sa središnjim granitnim planinskim masivom koji sa sjeverozapada presjeca otok ka jugoistoku, bujnim šumama i razvedenom obalom, usprkos svojoj veličini, povijesnom značaju, središnjem položaju i relativnoj pristupačnosti, Korzika i dalje ostaje neistraženi biser koji poziva na otkrivanje i nezaboravno putovanje. Po dolasku u Bastiju, odlazak do centra grada i šetnja: Place du Marche - stara luka – genoveška citadela. Vožnja do slikovitog povijesnog gradića St. Florent. Tijekom vožnje prolazimo idiličnim šumovitim krajolikom s tipičnim kućicama i atraktivnim pejzažima, otkuda se pruža pogled na nizinu sjeverne Korzike, i prema sjeveru na brda obraslamakijom i vinogradima te prema zaljevu St. Florent na zapadu Cap Cose. St. Florent se smjestio u istoimenom slikovitom zaljevu oko luke, gdje su nekada pristajali brodovi genovskih guvernera i trgovci čuvenim vinom Patrimonio. Iznad promenade sa kafićima i tavernama uske vijugaveuličice sa kamenim kućicama i trgovinama vode prema ostacima đenovske tvrđave. Predah za šetnju gradićem i osvježenje uz poznata korzikanska vina. Vožnja prema hotelu na području Calvi/Ile Rouse. Smještaj u sobe. Noćenje.

3. DAN CALVI/ILE ROUSSE - PORTO – AJACCIO/OKOLICA          180 KM

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja preko središnje Korzike do grada Corte, nekadašnje prijestolnice otoka, a danas živahnog sveučilišnog centra. Kažu da je Corte “Srce Korzike”, iz više razloga. Prvo, zato što je geografski tako smješten, a drugo, u 18. stoljeću je ovdje proglašena Republika Korzika, kratko i jedino razdoblje otočke neovisnosti. Konačno, ovdje se nalazi jedino sveučilište na otoku, dobar razlog za naslov “srca” Korzike. Po dolasku u grad, slijedi obilazak gradskog središta: trg Paoli - crkva sv. Križa – citadela. Slobodno vrijeme za kavu ili poznato korzikansko pivo od kestena Pietra. Nastavak putovanja kroz raskošno zelenilo i vrleti kojima obiluje čitav otok do zaljeva Porto, kojeg je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom znamenitošću, i slikovitog gradića Porto na kratku pauzu. Porto prije pedeset godina nije postojao. Tu je bila samo ruševna đenoveška kula na hridi iznad zaljeva i pokoja ribarska koliba. Kuće su počele nicati dolaskom turista, koje nije privukao prekrasni lijepi zaljev, takvih na otoku ima na stotine, već impresivne stijene u njegovom zaleđu. Dolaskom na zapadnu obalu u zaljev Porta, započinje putovanje uz poznate ružičaste granitne stijene, Calanques de Piana - stijene različitih boja oblikovanih vjetrom i vodom, koje su jedan od najpoznatijih krajolika Korzike i koje ostavljaju jedan od najljepših dojmova na ovom putovanju. Put se nastavlja obalnom cestom uz lijepe panoramske poglede na zaljev Liscia do Ajaccia, rodnog grada Napoleona i najvećeg grada Korzike. Smještaj u hotel u Ajacciu/okolici. Noćenje.

4. DAN AJACCIO - BONIFACIO - PORTO VECCHIO/OKOLICA 170 KM

Doručak. Odlazak u razgled Ajaccia, grada smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu te karakterističnog po jarkim bojama, finoj kuhinji i veselim ljudima. Postoji više teorija kako je grad dobio ime. Najpopularnija teorija je da je grad osnovao legendarni grčki junak Ajant (Ajax) koji je gradu dao svoje ime. One relističnije teorije su da ime grada dolazi od toskanske riječi agghiacciu što znači “ograđeni prostor za ovce” ili pak teorija iz 600. godine (iz doba Bizanta kada se grad zvao Agiation), koja govori kako ime dolazi od grčke riječi agathe što znači “dobra sreća” ili “dobro pristanište”. Bilo kako bilo, danas ćemo otkrivati ovaj krasan grad koji je rodno mjesto čuvenog vojskovođe i osvajača Napoleona Bonapartea. Šetnja do stare živopisne luke. Nakon posjeta luci, nastavak šetnje gradom: carska kapelica, izgrađena za cara Napoleona III. u renesansom stilu; katedrala u Ajacciju izgrađena 1593. godine u kojoj je kršten Napoleon Bonaparte; kuća Bonaparteovih u kojoj se još uvijek nalaze predmeti koje su koristili car Napoleon i njegovi pretci; trg Place General de Gaulle. Slobodno vrijeme za posjet rodnoj kući jednog od najvećih vojskovođa svih vremena ili posjet muzeju Fesch koji sadrži jednu od najvažnijih zbirki talijanskog slikarstva XIV. i XV. st. izvan Italije. Vožnja prema jugu otoka kroz brdovite predjele zapadne Korzike, takozvane „korzikanske Dolomite“, i jugozapadnom obalom otoka s mnoštvom dubokih zaljeva, plaža i stijena neobičnih oblika, prema Bonifaciju. Već prvi pogled na Haute Ville u đenoveškoj citadeli daje naslutiti zašto ga zovu biserom turizma. Na stijeni visokoj sedamdeset metara, s tri strane okružen morem, gornji grad se unutar zidina stoljećima uspješno odupirao osvajačima, ali je sad pokleknuo pred hordama turista.  Šetnja tim slikovitim srednjovjekovnim gradom izgrađenim na bijelim vapnenačkim stijenama krajnjeg juga Korzike. Gradske tvrđave i zidine skrivaju uske uličice, crkvice, trgovinice, kafiće i terase s prekrasnim pogledom na duboku luku Bonifacija sa sjeverne strane i tjesnac koji Korziku dijeli od Sardinije s južne strane. Vožnja prema Porte Vecchiju. Smještaj u hotel u okolici Porte Vecchia. Noćenje.

5. DAN BONIFACIO - BROD - SMARAGDNA OBALA - NURAGHE - CASTELSARDO - ALGHERO/OKOLICA 290 KM

Doručak i odjava iz hotela. Kratka vožnja do luke u Bonifaciu, ukrcaj na trajekt i kraća plovidba do Sante Terese di Gallure, lučkog gradića na sjeveroistoku Sardinije. Vožnja čuvenom Smaragdnom obalom, simbolom luksuza i dolce vite u svjetskim razmjerima. Ovo je najpoznatija i najelitnija talijanska obala duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Kratko zaustavljanje u poznatom jet-set ljetovalištu Porto Cervo, centru Smaragdne obale, kojeg je princ Karim Aga Khan izgradio za bogate i poznate. Mjesto je to prepuno trobica Guccija, skupih jahta, klubova i odličnih restorana. Pomno zasađeno ukrasno bilje, mnoštvo luksuznih dućana, pažljivo posložene kućice zemljanih tonova, sve to uklopljeno u zaljev s morem predivne tirkizne boje neće vas ostaviti ravnodušnima. Nastavak putovanja i obilazak pretpovijesnog lokaliteta Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona (doplata za ulaznicu na licu mjesta), mjesto koje će nam dočarati mističnu povijest Sardinije i jedinstvene nastambe naših predaka. Vožnja prema Castelsardu, slikovitom povijesnom gradiću na sjevernoj obali, čija povijest prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Pogled na dvorac na vrhu brda koje se nadvilo nad gradom i ispod kojeg se prema idiličnoj obali spuštaju vijugave uličice prepune šarenih kuća, slika je koja se pamti. Predlažemo da razgledate dvorac, besplatno je. Ulaznica se plaća samo za završni dio, u kojemu se nalazi Muzej sredozemnog tkanja.Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ima i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir...). Slobodno vrijeme za osobne programe. Nastavak vožnje do Alghera na zapadnoj obali, u prošlosti uporišta đenoveške obitelji Doria i aragonskih gospodara Sardinije. Smještaj u hotel na području Alghera. Noćenje.

Napomena: Postoji mogućnost da je lokalitet Tomba dei Giganti di Li Lolghi i Nuraghe la Prisgiona zatvoren u pojedinom razdoblju godine. U tom slučaju uputit ćemo se u jedan od mnogih drugih pretpovijesnih lokaliteta na Sardiniji.

6. DAN ALGHERO - PORTO TORRES - BROD 50 KM

Doručak. Odjava iz hotela. Slikoviti Alghero poznat je po proizvodnji nakita od koralja i stranovnicima koji još govore katalonskim jezikom svojih predaka, ali i očuvanim zidinama, baš poput našeg Dubrovnika. Legenda kaže da je grad Alghero dobio ime prema katalonskom nazivu „Alguer“ - što bi u prijevodu značilo „alge“ i „morska trava“. Međutim, morske trave nema uopće toliko koliko bi bilo primjereno za jedan takav naziv čitavog grada. Svega par travčica u moru skrivene pijeskom. U centru grada se nalazi čitav muzej koralja, a svaka suvenirnica nudi barem jedan autentičan primjerak, od nakita pa sve do izvanrednih skulptura. Alghero je nekoć bio ribarski gradić, ali svaki njegov milimetar danas je obnovljen, održavan i uređen.  Šetnja starom gradskom jezgrom okruženom izvrsno očuvanim gradskim zidinama, koje tvore svojevrsnu povijesnu promenadu i kojima se možete prošetati besplatno; Piazza Civica - Piazza Duomo s katedralom - glavna ulica Via Carlo Alberto s crkvom sv. Franje i trgovinama koraljnim nakitom. Vrlo blizu se nalazi i najpoznatija slastičarnica Cirom. Pauzu za kavu na trgu Piazza Civica. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima vožnja do ukrcajne luke za povratak na kopno, Porto Torres. Ukrcaj na brod. Smještaj u dvokrevetne unutarnje kabine. Noćna plovidba.

7. DAN GENOVA - RIJEKA/KARLOVAC/ZAGREB 790 KM

Doručak na brodu. Nakon pristajanja broda u Genovi (trajekt vozi oko 11 sati) iskrcaj i povratak prema Hrvatskoj. Vožnja sjeverom Italije preko područja jezera Garda prema Zagrebu s kraćim usputnim zaustavljanjima radi odmora. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim, a u Zagreb u noćnim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 29.05.: FIRST MINUTE CIJENA 4.990 KN / REDOVNA CIJENA 5.190 KN

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI 09.10., 23.10.: FIRST MINUTE CIJENA 4.390 KN / REDOVNA CIJENA 4.690 KN

 

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta   

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • jedno noćenje s polupansionom (večera, doručak) u Livornu ili okolici u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • vožnju trajektom na relaciji Livorno-Bastia,
 • jedno noćenje s doručkom na području Calvi/Ille Rousse u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • jedno noćenje s doručkom na širem području Ajaccia u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • jedno noćenje s doručkom na području Porto Vecchio/Corse u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • vožnju trajektom na relaciji Bonifacio-Santa Teresa di Gallure,
 • jedno noćenje s doručkom na području Alghera u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,
 • jedno noćenje na brodu u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Porto Torres-Genova,
 • doručak na brodu,
 • razgledavanja prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišu pristojbu u iznosu od 3,00-5,00 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),
 • paket večera u hotelima – 790 kn (izuzev Livorna gdje je večera uključena u cijenu) odnosi se na večere od 2. do 6. dana u programu. Preporučujemo da ih doplatitejer restoranski kapaciteti na Korzici i Sardiniji nisu golemi i može ih biti problem naći mjesto za večeru jer hoteli nisu centralno smješteni.,
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu – 100 kn po osobi,
 • doplata za jednokrevetnu sobu, uključuje i jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu: 1.590 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti);
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta):

-          Napoleonova rodna kuća – 7 EUR,

-          Muzej Palais Fesch Ajaccio – 8 EUR,

-          Tomba dei Giganti i Nuraghe Imbertighe – od 2 eur na više

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice (dokumenta s kojim putuje) te datum isteka dokumenta! Podaci su potrebni za brodske liste putnika.

Za zadnje noćenje (na brodu) ponesite ruksak kako ne bi nosili veliki kofer. Kabine su male i veliki koferi zauzimaju puno prostora. Isto tako, nezgodno je po stepenicama nositi tešku prtljagu. Napominjemo da za vrijeme plovidbe zbog sigurnosnih razloga nije moguće doći do vozila na brodu, pa tako i autobusa, stoga vodite računa da uzmete na vrijeme sve što vam je potrebno (posebice lijekove i higijenske potrepštine).

POPUSTI I DOPLATE

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 07.30 sati.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:

-          1 red – sj. 3,4              100 kn

-          2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

VAŽNE INFORMACIJE

-                 raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-                 završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-                 fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-                 organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-                 organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-                 organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-                 program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-                 predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta,

-                 a pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb,

-                 prilikom prijave putnici su dužni dati podatke o datumu rođenja, državljanstvu, broju dokumenta

                  kojim se putuje i datum isteka istog (podaci potrebni za brodske liste putnika),

-                 preporučujemo ponijeti manji kofer/torbu za noćenje na brodovima, dok velika prtljaga ostaje u prtljažniku autobusa koji također plovi na brodu,

-                 brodske kompanije rezerviraju pravo na moguću promjenu satnica brodova.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

ŠIFRA: 1400-121-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.02.2021

Rim

12.02.2021

Istanbul

12.02.2021

Istanbul HIT

21.02.2021

MSC Grandiosa

25.02.2021

London

03.03.2021

Sicilija

04.03.2021

Toskana

05.03.2021

Cinque terre

12.03.2021

London

18.03.2021

Prag

19.03.2021

Budimpešta

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo