Švicarska željeznicom

First minute

TERMIN:

23.6.-27.6.2021.

4.8.-8.8.2021.

25.8.-29.8.2021.

 

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključene tri vožnje panoramskim željeznicama: Centovalli, St. Bernhard Express i Interlaken Express!

Predviđeni hotel u Švicarskoj: Good Night Inn 3*, Brig

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN ZAGREB/RIJEKA - MILANO

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 5.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć je polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 5.45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 7.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Milana. Po dolasku prvo odlazimo u hotel te poslije kraćeg odmora odlazimo gradskim prijevozom u centar grada. U razgled krećemo od Milanske katedrale (Duoma), jedne od najljepših gotičkih katedrala na svijetu. Izgrađena je od bijelog mramora, a njezina čipkasta vanjština ostavlja nezaboravan dojam. Svi znaju za Vittorio Emanuele, galeriju sa skupim restoranima i ekskluzivnim trgovinama, pa možete u slobodno vrijeme i proviriti u neku od njih. Slijedi nam milanska Scala, čuvena operna kuća. Skromna neoklasicistička fasada ne odaje dojam dekadentne unutrašnjosti u kojoj se izvode vrhunske opere. Izvedbe su rasprodane gotovo uvijek mjesecima unaprijed, a cijene su paprene. Jedan od simbola Milana je svakako Castello Sforza, utvrda-zamak, koji se počeo graditi 1358. godine, a završen je deset godina kasnije. Doznajte zanimljive priče o milanskoj obitelji Sforza, koja je uz obitelj Medici, Este, Scaligeri i druge čuvene talijanske obitelji, činila poznatu Signoriju, tijelo srednjevjekovne vlasti u talijanskim komunama-gradovima. U unutrašnjosti dvorca, pored visokih zidina i kula od cigle nalaze se dva dvorišta i palača s djelima Bramantea i Leonarda iz njegove značajne milanske faze. Kažu da je ideja večernjeg pića izmišljena u Milanu, stoga isprobajte neki od tipičnih talijanskih aperitiva ili osvježavajućih koktela! Povratak u hotel javnim prijevozom. Noćenje.

2. DAN MILANO - VOŽNJA PANORAMSKOM ŽELJEZNICOM CENTOVALLI: LOCARNO - DOMODOSSOLA - HOTEL

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja autobusom do Locarna, smješten na jezeru Lago Maggiore na sjeveroistoku kantona Ticino u podnožju Švicarskih Alpi. Razgledat ćemo povijesno središte ovog omiljenog mjesta: glavni trg Piazza Grande - Teatro Casino - Torre del Comune... Grad je smješten na zlatnoj obali jezera Švicarske i kako je zaštićen obiluje mnogobrojnom mediteranskom vegetacijom. Ukrcat ćemo se na uskotračnu panoramsku željeznicu Centovalli (u cijeni). Ova željeznica će nam približiti prve švicarske panoramske krajolike. Vožnja vlakom kroz duboke šumske klance i mostove na kojima leži sama željeznica s prekrasnim pogledom na duboke klance i slapove. Stat ćemo na prijevoju Simplon koji dijeli peninske i lepontijske Alpe koji se nalazi na 2.005 m nadmorske visine i s kojeg se pruža pogled na Alpe koji uistinu oduzima dah. Ljepotu ovog mjesta je primjetio i sam Napoleon Bonaparte koji je prošao ovdje sa svojom vojskom i godinu dana kasnije 1801. zapovijedio izgradnju hospicija koji se na istom mjestu nalazi i dan danas. Iskrcaj s vlaka u mjestu Domodossola u talijanskoj regiji Piemont, smještenog u području talijanskih Alpi. Odlazak prema hotelu. Smještaj. Večera (doplata). Noćenje.

3. DAN HOTEL - VOŽNJA PANORAMSKOM ŽELJEZNICOM ST.BERNHARD EXPRESS: MARTIGNY - ORSIERES - MONTREUX - HOTEL

Doručak. Vožnja prema gradiću Martignyju smještenom u kantonu Valais na križanju trgovačkih puteva između Italije, Francuske i Švicarske. Ukrcat ćemo se na panoramsku željeznicu St. Bernhard Express koja će nas odvesti preko alpskih prijevoja do grada Orsieresa. Orsieres se smjestio na 900 metara nadmorske visine i iskonski je primjer gradića nastalog u Alpama s drvenim kućama koje se okomito pružaju jedna iznad druge i predivnim pogledom na planinske lance. Ovo mjestašce danas je popularno i po zimi zbog zimskih sportova, ali i po ljeti zbog mnogobrojnih planinarskih i biciklističkih staza. Vožnja prema gradu Montreuxu na obali Ženevskog jezera. Zaustavit ćemo se za foto pauzu ispred dvorca Chillon u mjestu Vevey kojeg je opjevao engleski pjesnik Lord Byron u pjesmi Zatvorenik Chillona. Razgled mjesta i šetnja obalom. Ljepotu ovog mjesta prepoznala je i rock zvijezda Freddie Mercury koji je ovdje snimao svoj posljednji album sa svojim bendom Queen. Povratak u hotel. Večera (doplata). Noćenje.

4. DAN HOTEL - VOŽNJA PANORAMSKOM ŽELJEZNICOM LUZERN - INTERLAKEN EXPRESS - HOTEL

Doručak. Vožnja prema Luzernu. Prošetat ćemo središtem ovog grada koji slovi za jedan od najljepših gradova Švicarske s obzirom na svoj položaj uz istoimeno jezero i s rijekom Reuss koja teče kroz grad i prolazi kanalima uz očuvane srednjovjekovne trgove i zgrade, dok se u panorami iznad grada slikovito uzdižu poznati vrhovi planina Mt. Pilatus i Rigi. Iskoristite priliku za fotografiju s poznatog mosta Spreuer koji je jedno od najpoznatijih gradskih obilježja! Ukrcat ćemo se na vlak Luzern – Interlaken Express čija ruta prolazi jednim od najljepših područja Švicarske uz jezera Brienz, Lungern i Sarner te panoramske idlične slike malih planinskih mjesta (uključeno u cijenu). Vožnja vlakom u trajanju dva sata. Dolazak u Interlaken, gradić koji se smjestio u području planinskog lanca Jungfrau i na koji se pruža prekrasan pogled na vrh koji je jedan od najpoznatijih simbola Švicarske. Kratka šetnja kako biste imali priliku doživjeti ovaj uistinu upečatljiv turistički gradić. Povratak u hotel. Večera (doplata). Noćenje.

5. DAN HOTEL - PADOVA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Padovi. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831. godine. Zovu ga „caffe bez vrata“ jer je do Prvog svjetskog rata bio otvoren dan i noć. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Prošećite kroz arkade grada do katedrale ili do Giardini Giotto gdje se nalazi čuvena Capella degli Scrovegni s freskama Giotta. Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.290 KN

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.490 KN

 

 

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska               

  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • 1 noćenje s doručkom u Milanu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi,
 • 3 noćenja s doručkom u/okolici Briga u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj sobi,
 • rezervaciju i vožnju vlakom Interlaken Express na dionici Luzern-Interlaken u turističkom kupeu 2.razreda
 • rezervaciju i vožnju vlakom St.Bernhard Express na dionici Martigny – Orsieres u turističkom kupeu 2.razreda
 • rezervaciju i vožnju vlakom Centovalli na dionici Locarno - Domodossola – u turističkom kupeu 2.razreda
 • razgledavanja prema programu,
 • voditelja tijekom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplata za tri večere u hotelu u Švicarskoj - 490,00 kn po osobi (3 slijeda jela, bez pića),obavezna doplata pri uplati putovanja u poslovnici,
 • boravišnu pristojbu - 3,00 - 4,00 EUR po osobi po noćenju (točan iznos će biti objavljen u završnom pismu),
 • metro u Milanu - 1,50 EUR po osobi (jedan smjer),
 • slušalice s uređajima za razgled Milana - 3,00 EUR po osobi,
 • ulaznicu za riznicu u Katedrali - 3,50 EUR (ulaz u Katedralu je besplatan samo za osobe koje se žele pomoliti, puštaju u vremenskim razmacima uz stroge kontrole),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 690,00 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

POPUSTI I DOPLATE

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta,
 • po redovnoj cijeni,
 • polazak iz Čakovca i Varaždina uz doplatu 100,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 07.30 sati.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo autobusu:

-          1 red – sj. 3,4              100 kn,

-          2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn,

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

VAŽNE INFORMACIJE

-          raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-          završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-          fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-          organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-          organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-          organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-          program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-          trokrevetna soba je najčešće dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem

-          predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta,

-          zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

ŠIFRA: 1400-112-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo