Venecija za djecu

First minute
Garantirano

TERMIN:

5.4. - 6.4.2021.

10.4. - 11.4.2021.

29.5. - 30.5.2021.

26.6. - 27.6.2021.

21.8. - 22.8.2021.

25.9. - 26.9.2021.

GARANTIRANI POLASCI

Vrijednost više: Uključena ulaznica u Povijesno-pomorski muzej!

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca, Varaždina, Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Predviđeni hotel: BW Titian Inn Hotel Treviso 4*

 

 

PROGRAM PUTOVANJA 

1. DAN ZAGREB/RIJEKA - HOTEL - VENECIJA (TAJNE MLETAČKE REPUBLIKE UZ POTRAGU ZA LAVOVIMA)

 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 07.00 sati. Vožnja preko Karlovca (polazak s KA Petrol 07.45 sati) i kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana u 9.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, do hotela. Ostavljamo stvari u hotelu uz kratki odmor. Kratka vožnja autobusom do stanice vlaka. Vožnja 40 minuta do stanice Santa Lucia. Uživat ćete u udobnom vlaku i vidjeti Ponte della Liberta koji je spojio Veneciju s teraferrmom, čvrstim tlom. Izlazimo na zadnjoj stanici vlaka, u četvrti Cannareggio, a pred nama je venecijanska glavna ulica – kanal, Canal Grande. Netipičan razgled u kojem ćemo upoznati šarm i zavodljivost, poroke i narodne običaje Mletačke republike. Tisućljetna republika oduvijek je bila mjesto spletki i izdaja. Čut ćemo interesantne priče iz života mletačkih političara, duždeva i bogatih obitelji. Pješice krećemo prema Mostu Rialto, kroz četvrti Santa Croce i San Polo, šetajući preko mnogobrojnih kanala, mostova i malih trgova. Stižemo i do trga Campo San Giacometto, jednog od najstarijih dijelova grada na kojem se nalazi čuvena tržnica Rialto. Nastavljamo dalje prema četvrti San Marco. Na putu od Rialta do San marca krećemo i u potragu za lavovima! Ne onim pravim, naravno, nego simbolima Venecije. Na brojnim mostovima i fasadama kuća vidjet ćete krilate lavove (a poneke i bez krila) koji predstavljaju sv. Marka, sveca zaštitnika Venecije, ali i simbola cijele Mletačke republike. Saznat ćemo koja značenja imaju različiti prikazi lavova, kao i zašto je na nekim prikazima knjiga otvorena, a na nekima zatvorena. Pokazat ćemo vam zašto pravi Venecijanci nikad ne prolaze između stupova na Piazzeti sv. Marka, što je značilo ispijanje kave u cafe barru Florian, a što u suprotnome caffe baru Quadri na Piazzi - dnevnom boravku svijeta. Dok ćete sami istraživati uličice može vam se činiti da ste ušli u mali labirint, no nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi nizioleti koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. Na kraju predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, oko 100 eur za 30-40 minuta, no u jednoj gondoli vas može biti šest, pa podijelite trošak. Uživajte u pogledu na mletačke palače i monumentalne crkve i građevine na Canalu Grande. A onda se nagradite večerom i odličnim sladoledom! Odličan pizza cut s nogu najbolje je pojesti u pizzeriji Antico Forno u ulici Ruga Rialto, za one koji ne žele gubiti vrijeme u ovoj ljepotici… Sastanak u večernjim satima. Povratak vlakom te dalje autobusom do hotela. Noćenje.

2. DAN VENECIJA (POSJET POMORSKOM MUZEJU, FAKULTATIVNI RAZGLED DUŽDEVE PALAČE I NOVIH ZATVORA) – RIJEKA/ZAGREB

Doručak u 07.00 sati i odjava iz hotela. Vozimo se do mjesta Punta Sabbioni te dalje krećemo brodom u Veneciju. Vožnja traje oko 40 minuta. Tijekom plovidbe po laguni naš voditelj putovanja upoznat će vas s mnogim zanimljivostima ove najveće močvare u Sredozemlju. Saznat ćete koje su tajne skrivali otoci u laguni, dalje od znatiželjnih očiju putnika i trgovaca. Vidjet ćete i dijelove projekta MOSE za zaštitu lagune od acque alte – visokog vodostaja i poplava. Pristižemo brodom na Riva degli Schiavoni, odnosno obalu Slavena, na kojoj su se naši preci iskrcavali kako bi trgovali s Mlečanima. Odlazimo do Povijesno-pomorskog muzeja, (ulaznica uključena u cijenu). Venecijanski Arsenal stoljećima je bio vojno-pomorsko srce nekadašnje Italije. U njemu su građene krhke galije i veliki trgovački brodovi koji su grad branili u ratu i miru. Muzej obuhvaća izloške o Talijanskoj mornarici kao i o mornarima Mletačke Republike, a nalazi se u zgradi iz 15. stoljeća na čak 5 katova. Vidjet ćete brončane topove zvane „svinje“, slavne po napadima na britansku flotu. Vidjet ćete i mletačke galije, ukrase i drvene skulpture za brodove, pomorske uniforme i zastave. Nakon razgleda prolazimo uz Arsenal, kako bi vidjeli taj impozantan kompleks građevina. Izgradnja Arsenala započela je 1104., za vrijeme Mletačke republike, a bio je najveći industrijski pogon Europe prije Industrijske revolucije koji se prostirao na površini od 45 hektara (oko 15 % teritorije Venecije) okružen zidinama dugim 3,2 km, koje su ga štitile od neželjenih pogleda i osiguran stalnom stražom. Stižemo do Trga sv. Marka. Slobodno vrijeme. Ne zaboravite selfie na mostu Rialto, ili ako imate sreće u rezervaciji termina s vidikovca u Fondacho dei Tedeschi, luksuznoj robnoj kući koja na vrhu ima vidikovac s kojeg imate pogled na Veneciju od 360 stupnjeva (rezervacija se vrši samo na licu mjesta na samostojećim uređajima, potvrda o rezervaciji dolazi na vaš e-mail, dobiva se time slot te imate 15 minuta na krovu). Nezaboravan doživljaj, a fotografije predivne! Preporučujemo i vožnju vaporettom po kanalu Grande gdje ćete se diviti prekrasnim palačama. Sastanak u dogovoreno vrijeme, a prije nego brodom krenemo natrag na kopno preporučujemo fakultativni obilazak Duždeve palače i Novih zatvora (uz doplatu). Osim što će vas fascinirati palača u kojoj su vladali svi duždevi i u kojoj su se donosile odluke, posjetit ćemo i Nove zatvore. Saznat ćete i kako su zatvarali bogate, a kako siromašne osuđenike, vidjeti grafite koje su ostavili zatvorenici te čuti o mitovima, legendama i hrabrim pokušajima bijega. Čut ćete i priču o najpoznatijem bijegu – onome čuvenog Giacoma Casanove. Puni dojmova ponovno idemo na brod te dalje prema kopnu i mjestu Punta Sabbioni gdje nas čeka naš autobus. Vožnja kroz Italiju i Sloveniju te dalje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u večernjim satima, oko ponoći.

 

FIRST MINUTE Cijena aranžmana po osobi: 590 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 650 kn  

 

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

     

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • smještaj u okolici Venecije u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom,
 • razgledavanja prema programu,
 • ulaznicu za Povijesno-pomorski muzej u Veneciji,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • boravišnu pristojbu u iznosu od 1-3 EUR po osobi po noćenju (u završnom pismu biti će objavljen točan iznos boravišne pristojbe),
 • izlet u Veneciju - povratna karta vlakom, lokalni vodič u Veneciji na hrvatskom ili engleskom jeziku, tura Tajnovita Venecija uz potragu za lavovima, uređaji sa slušalicama za razgled grada - 20 EUR po osobi, djeca do 18 godina 15 eur po osobi, (1.dan)
 • izlet u Veneciju brodom/vaporettom – 12 EUR po osobi za djecu do 14 godina, odrasli 22 EUR po sobi,2.dan
 • razgled Duždeve palače i Novih zatvora s lokalnim vodičem, uz rezervaciju termina - 30 EUR po osobi odrasli, 16 EUR po osobi djeca 6-14 godina (cijena je informativnog karaktera, o eventualnom povećanju bit ćete obaviješteni u završnom pismu),
 • vožnju gondolom       - 100 EUR za maksimum od 6 osoba – na upit,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 160 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o Vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami ukoliko istu želite ostaviti),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Napomena: 04.02.2019. gradske vlasti su izdale obavijest o početku naplate takse za turiste koji posjećuju Veneciju koja će iznositi 3€ po osobi po danu. Nije poznato kada će ista odluka stupiti na snagu i kada će početi naplata, ali je moguć trošak od dodatnih 3€ po danu za vrijeme vašeg boravka u Veneciji. Detaljnije informacije ćete dobiti u završnom pismu ili od voditelja putovanja na polasku.

 

POPUSTI I DOPLATE

 • 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi),
 • dvoje djece do 11,99 u pratnji dvije odrasle osobe, dvije dvokrevetne sobe, svako dijete 20% popusta
 • odrasla osoba na trećem ležaju po redovnoj cijeni,
 • popusti ne vrijede za ulaznice, karte za vlak i vožnju brodom,
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 80,00 kn po osobi.

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:

-         1 red – sj. 3,4              100 kn,

-         2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn,

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 250 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske postaje Ka Petrol u 07.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana (McDonald's strana) u 09.30 sati.

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

Na pojedinim terminima, zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

VAŽNE INFORMACIJE

-          raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-          završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-          fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-          organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-          organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-          organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-          program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-          predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

-          zbog gužvi na cestama, moguće je čekanje na povratni transfer Zagreb-Varaždin/Čakovec na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu, o čemu ćete biti obaviješteni od strane voditelja putovanja prije dolaska u Zagreb.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

 

ŠIFRA: 1400-109-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.02.2021

Rim

12.02.2021

Istanbul

12.02.2021

Istanbul HIT

21.02.2021

MSC Grandiosa

25.02.2021

London

03.03.2021

Sicilija

04.03.2021

Toskana

05.03.2021

Cinque terre

12.03.2021

London

18.03.2021

Prag

19.03.2021

Budimpešta

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo