Prijestolnice Skandinavije

First minute
Garantirano

TERMINI:

24.8.-30.8.2020. GARANTIRANI POLAZAK

4.10.-10.10.2020.

VRIJEDNOST VIŠE: uključena buffet večera na brodu 2. dan programa!

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - KOPENHAGEN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i let zrakoplovom Croatia Airlinesa iz Zagreba za Kopenhagen na liniji OU 480 u 8:35 sati. Dolazak u Kopenhagen u 10:30 sati. Po dolasku razgled grada autobusom s voditeljem putovanja*: lučka četvrt Nyhavn sa starim jedrenjacima - Mala Sirena - Tivoli - Amalienborg - gradska vijećnica - Christiansborg - kraljevska knjižnica - katedrala - parlament - burza - mornarička crkva. Smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim gradskim prijevozom u živahnu mornaričku četvrt Nyhavn, najzabavniju četvrt u gradu u kojoj je živio i poznati pisac bajki, Hans Christian Andersen. Četvrt je puna živopisnih lokala gdje se može popiti danska rakija aquavit i pojesti poznate danske otvorene sendviče. Kuće šarenih boja i zabate slikovito su smještene uz kanal sa starim jedrenjacima. Moguć posjet zabavnom parku Tivoli, najvećoj tradicionalnoj atrakciji Kopenhagena otvorenom 1843.g. gdje stanovnici Kopenhagena slave sve što mogu slaviti, od rođendana preko svadbi i raznih drugih obljetnica – čak je i kraljica Margareta tu proslavila svoj okrugli šezdeseti rođendan. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: KOPENHAGEN - BROD

Doručak. Slobodno jutro u Kopenhagenu. Predlažemo zajednički odlazak s voditeljem putovanja na vožnju brodom po kanalima. Slobodno vrijeme za kupovinu u najdužoj pješačkoj zoni Europe (Danska je poznata po izvrsnom izboru jantarnog nakita i porculana), Kopenhagen ima ugodne slastičarnice i kavane, tradicionalne riblje restorane, odlične pivnice (Tuborg i Carlsberg danske su pive)... Poslije podne transfer autobusom iz hotela u luku gdje ćemo se ukrcati na brod kompanije DFDS na liniji Kopenhagen-Oslo (isplovljava u 16:30 sati). Smještaj u dvokrevetne kabine. Na brodu ćete naći mnoge sadržaje, od raznih trgovina, barova i restorana do večernje zabave. Buffet večera (uključena u cijenu). Noćna plovidba.

3. DAN: BROD - OSLO

Doručak na brodu. Predviđeni dolazak u Oslo nešto prije deset sati. Po iskrcaju s broda ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski razgled zelene norveške prijestolnice. Razgled norveške metropole, smještene na najsjevernijem dijelu Oslo fjorda, započinjemo jednom od najvećih gradskih atrakcija, parkom skulptura Vigeland smještenom unutar Frogner parka. Iznimna „izložba na otvorenom“ omiljenog norveškog kipara Gustava Vigelanda sastoji se od 212 granitnih i brončanih skulptura te privlači više od milijun posjetitelja godišnje. Obilazimo i fascinantnu zgradu Opere, dizajniranu da podsjeća na ledenjak koji pluta na vodi, koja je u kratkom roku postala jednom od najprepoznatljivijih modernih zgrada Skandinavije. Svoju vožnju Oslom završit ćemo iznad grada, kod glasovite skakaonice Holmenkollen otkuda se pruža krasan pogled na brojne otočiće ispred grada. Smještaj u hotel. Odlazak s javnim gradskim prijevozom u središte grada. Preporučujemo šetnju i uživanje u četvrti Tjuvholmen, po poznatom Akker Brygge kod Astrup Fearnley muzeja (djelo glasovitog Renza Piana) s uvidom kako se stanovnici Osla opušteno zabavljaju, moguće i kupaju u Sjevernom moru. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: OSLO - STOCKHOLM

Doručak. Poslije doručka odjava iz soba i putovanje prema Stockholmu, preko područja jezera Malaren. Dolazak u švedsku prijestolnicu u poslijepodnevnim satima, panoramska vožnja središtem „Venecije sjevera“, kako često nazivaju Stockholm. Smještaj u hotel. Večera (uz doplatu). Odlazak s voditeljem putovanja do središta grada, do Östermalma, koji privlači mnoge posjetitelje svojim klubovima, restoranima i diskotekama. Povratak u hotel s voditeljem putovanja ili u individualnom aranžmanu. Noćenje.

5. DAN: STOCKHOLM - BROD

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim gradskim prijevozom do grada gdje ćemo nastaviti razgled pješački i to starog dijela grada, Gamla Stana, starog grada na otoku, najstarije četvrti Stockholma i jedne od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih četvrti u Europi. Smješten na otoku Stadsholmenu, nazivaju ga i „Gradom između mostova“. Gamla Stan je poput živahnog muzeja na otvorenom s mnogim znamenitostima, restoranima, kafićima i barovima. U četvrti se nalaze brojne gradske atrakcije, kao što su trg Stortorget na kojem se nalazi muzej Alfreda Nobela, srednjovjekovna katedrala iz 13. st. gdje se 2010. godine održalo kraljevsko vjenčanje, i kraljevska palača, službena rezidencija kraljevske obitelji koja je s preko 600 soba jedna od najvećih palača u Europi. Gamla Stan je turistička atrakcija grada, ali i omiljena četvrt za izlaske i stanovanje, s lijepim trgovinama i ekskluzivnim restoranima. Poslije podne odlazak u luku i ukrcaj na brod za Helsinki. Krstarenje velikim putničkim brodom s brojnim restoranima, tax-free trgovinama i zabavnim sadržajima uz prekrasan arhipelag 24 000 švedskih otoka prema Finskoj - isplovljavanje iz stockholmske luke spektakularan je i nezaboravan doživljaj! Noćna plovidba.

6. DAN: BROD - HELSINKI

Doručak na brodu. Uplovljavanje u luku Helsinkija u ranim jutarnjim satima, ukrcaj u autobus i odlazak u panoramski obilazak glavnog i najvećeg grada Finske, koji se nalazi na samom jugu države. Osnovan tek 1550. godine, Helsinki je jedna od najmlađih prijestolnica Europe i svojim neobičnim šarmom i mješavinom moderne i secesijske arhitekture osvaja na prvu. Tijekom obilaska vidjet ćemo glasoviti spomenik Jeanu Sibeliusu smješten u istoimenom parku, autora Eila Hiltunena, izrađen od 600 šupljih čeličnih cijevi koje predstavljaju orgulje; poznatu crkvu u stijeni Temppeliaukion, čije vanjske zidove čini prirodna kamena stijena; kongresnu i koncertnu dvoranu Finlandia slavnog arhitekta Alvara Aalta, zgradu Nacionalnog muzeja i Parlamenta, veličanstvenu pravoslavnu katedralu Uspenski građenu od crvene opeke, Trg senata kojim dominira luteranska katedrala, itd. Smještaj u hotel u ranim poslijepodnevnim satima. Odlazak s voditeljem putovanja u središte grada. Predlažemo kratku vožnju brodom do otoka Suomenlinna (doplata za kartu za brod na licu mjesta), naseljenu pomorsku tvrđavu koja se proteže na šest otoka spojenih mostovima u Baltičkom moru, udaljenu 15-ak minuta vožnje trajektom od Helsinkija. Sagradili su je Šveđani polovicom 18. st. u svrhu obrane od Ruskog carstva, a njeno ime na finskom znači “finska tvrđava/zamak”. Od 1991. godine uvrštena je na listu UNESCO-ove svjetske baštine kao  jedinstveni primjer vojne arhitekture tog vremena, a istovremeno je i najveća pomorska tvrđava na svijetu. Slobodan ostatak dana i večer. Noćenje.

7. DAN: HELSINKI - ZAGREB

Doručak. Odjava iz soba i transfer u zračnu luku Helsinkija. Prijava na let OU4487 za Zagreb, najavljeni let u 12:25 sati, dolazak u Zagreb u 14:05 sati.

*Voditelj putovanja može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, situaciji u prometu, vremenskim prilikama ili vlastitoj procjeni. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 24.8.: 8.280 kn

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 24.8.: 7.880 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 4.10.: 7.780 kn

First minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi za polazak 4.10: 7.380 kn

Zrakoplovne i lučke pristojbe u iznosu od 1.190 kn uključene su u cijenu paket aranžmana!

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu s jednokrevetnom unutarnjom kabinom:

Polazak 24.8.: 2.790 kn

Polazak 4.10.: 2.490 kn

Doplata po osobi za unutarnju kabinu na višim katovima:

Polazak 24.8.: 740 kn

Polazak 4.10.: 390 kn

Doplata po osobi za vanjsku kabinu:

Polazak 24.8.: 1.390 kn

Polazak 4.10.: 890 kn

Soba/kabina s pomoćnim ležajem na upit!

Doplata za polupansion (dan 1, 3, 4, 5 i 6): 1.390 kn

Doplata po osobi za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule: 470 kn (raspoloživost i potvrda letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb-Kopenhagen-Helsinki-Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: 1 noćenje u Kopenhagenu u hotelu 3* u središtu grada, 1 noćenje u hotelu 4* na području Osla, 1 noćenje u hotelu 4* na području Stockholma i 1 noćenje u hotelu 4* u širem središtu Helsinkija
 • 2 noćenja u dvokrevetnim unutarnjim kabinama kategorije C (na nižim katovima broda) na brodu na liniji Kopenhagen-Oslo s uključenom buffet večerom i na liniji Stockholm-Helsinki s uključenim buffet doručkom
 • voditelja putovanja
 • transfer iz zračne luke u Kopenhagenu s uključenim panoramskim razgledom grada
 • transfer u luku u Kopenhagenu
 • panoramski razgled Osla po dolasku
 • panoramski razgled Stockholma
 • panoramski razgled Helsinkija
 • autobus visoke turističke klase tijekom cijele ture
 • transfer u zračnu luku Vantaa u Helsinkiju
 • troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • karte javnog prijevoza
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo!)
 • napojnice lokalnim pružateljima usluga i osoblju
 • fakultativne sadržaje
 • troškove osobnih narudžbi

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u listopadu 2019. g.): Tivoli 130-140 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, vožnja brodom u Kopenhagenu cca. 130 DKK; Nacionalna galerija 120 NOK (djeca besplatno); Fram muzej 130 NOK; Kon-Tiki muzej 120 NOK (zajedno oba muzeja 220 NOK); Holmenkollen Ski muzej 130 NOK; Abba muzej 250 SEK, Vasa muzej 150 SEK (ispod 18 g. gratis); brodska vožnja do Suomenlinne cca. 10 €, Ateneum 17 €

NAPOMENA:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda gradova, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u listopadu 2019. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

ŠIFRA: 300-116-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

16.07.2020

Rim

18.07.2020

Prag

18.07.2020

Gardaland

23.07.2020

Dublin

01.08.2020

Pariz

01.08.2020

Istanbul

01.08.2020

Rim

02.08.2020

Barcelona

02.08.2020

Irska tura

02.08.2020

Berlin i Prag

03.08.2020

London

03.08.2020

Dubai city stay

Dodatna ponuda

 • LJETNI KAMP NA PLATKU

           1

za djecu 7 - 17 godina

Krenimo u prirodu, uživajmo u šumi i na planinama, pogledu i fizičkoj aktivnosti, druženju s prijateljima i veselimo se novim poznanstvima. Ovo ljeto smo na Platku, u susjedstvu, spremni upoznati ljepote našeg kraja! Saznajte više

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo