Karelija i St.Peterburg

First minute

TERMINI:

10.9.-13.9.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN / ZAGREB - ST. PETERBURG

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera centralnih informacija. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema St. Peterburgu na liniji OU 530 (Croatia Airlines) u 15:05 sati. Dolazak u St. Peterburg predviđen je u 18:50 sati. Organizirani prijevoz do hotela 4* i smještaj. Preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova koji privlači mnoge turiste ili turističkim brodom prođite ispod mostova. St. Peterburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje.

2. DAN / ST. PETERBURG – PETROZAVODSK - SORTAVALA

Doručak. U ranim jutarnjim satima transfer autobusom do željezničke stanice, te ukrcaj na brzi vlak Lastochka. Dolazak u podne u Petrozavodsk, glavni grad Republike Karelije, udaljen 430 km sjeveroistočno od St. Peterburga. Karelija se proteže s obje strane finsko-ruske granice i ima specifičnu kulturu, jezik, religiju, kuhinju i arhitekturu. Ova veličanstvena, udaljena regija, raj je za ljubitelje prirode s dva najveća jezera u Europi – Ladoga i Onega. Po dolasku u Petrozavodsk transfer do pristaništa jezera Onega i polazak gliserom na otok Kizhi. Slijedi razgled otoka, koji je ujedno nacionalni muzej na otvorenom, specifičan po svojoj drvenoj arhitekturi. Na otoku se nalaze dvije velike drvene crkve i zvonik – Kizhi Pogost, remek djelo iz 15. stoljeća, uvršten na Unescov popis svjetske kulturne baštine. Sredinom 20.-tog stoljeća, deseci povijesnih drvenih građevina iz raznih dijelova Karelije, preseljeni su na ovaj otok radi očuvanja, te danas otok broji više od 80 povijesnih građevina. Upoznat ćemo se s lokalnim zanatima, slijedi slobodno vrijeme za kupnju suvenira i stanka za ručak u restoranu. U poslijepodnevnim satima povratak u Petrozavodsk, te odlazak autobusom prema Sortavali, smještaj u hotel, noćenje.

3. DAN / SORTAVALA – VALAAM – RUSKEALA - SORTAVALA

Doručak. Slijedi transfer do pristaništa jezera Ladoga. Polazak gliserom na otok Valaam, ruskog hodočasničkog mjesta, osnovanog u 10. stoljeću. Ovaj otok zrači posebnom atmosferom, te ga krasi jedinstvena priroda s više od 480 vrsta biljaka. Posjet pravoslavnom Samostanu Preobraženja, gdje ćete imati priliku čuti pjevački zbor Valaam, a u samostanskoj blagavaonici poslužit će vam se ukusan, vegetarijanski ručak.

Nakon ručka, odlazak na predio otoka gdje redovnici žive i mole se. Povratak u Sortavale. Slijedi obilazak Ruskela parka, kompleksa prirodnog rezervata i kamenoloma mramora. Ovaj napušteni kamenolom, danas je atraktivno turističko mjesto i veličanstveni povijesni spomenik prirode. Organizirani pješački obilazak uz Mramorni kanjon, dužine 450 m - od sjevera do juga. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN / SORTAVALA - ST. PETERBURG - ZAGREB

Ranojutarnji odlazak iz hotela autobusom do željezničke stanice, ukrcaj na brzi vlak Lastochka, dolazak u St. Peterburg u jutarnjim satima. Odlazak u razgled grada - panoramska vožnja St. Peterburgom: obilazak Petrove i Pavlove utvrde (ulaznica nije uključena u cijenu), koja je smještena na malom otočiću. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđelom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi nastavak obilaska glavnom ulicom Nevski Prospekt do katedrale sv. Izaka (ulaznica nije uključena u cijenu), velikog arhitektonskog ostvarenja, zgrade Admiraliteta, palače Stroganoff, samostana Smolny i gradske najpoznatije znamenitosti – Crkve Kristova uskrsnuća. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let prema Zagrebu na liniji OU 531 u 19:40 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21:30 sati.

Cijene paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:    7.690 kn           

First minute cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 7.350 kn

Zrakoplovne pristojbe (890 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb - St. Peterburg - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 3* i 4* na osnovu 3 noćenja s doručkom (jedno noćenje u St. Peterburgu, tri noćenja u Sortavali + dva ručka i jedna večera tijekom ture)
 • izleti i karte za gliser za otoke Kizhi i Valaam, izlet u Nacionalni Park Ruskeala, karte za vlak St. Peterburg – Petrozavodsk i Sortavala - St. Peterburg
 • razgled St. Peterburga
 • uslugu lokalnih vodiča na destinaciji
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • trošak organizacije putovanja

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne obroke
 • fakultativne izlete
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • ulaznice za Petrovu i Pavlovu utvrdu (10 eur), katedralu sv. Izaka (8 eur), vizu za Rusiju
 • uslugu ishođenja vize
 • zdravstveno osiguranje (obvezno zbog izrade vize)
 • napojnice za lokalne vodiče - plaćanje na licu mjesta (preporuka 20 eur)

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

 • Turistička viza (redovan postupak, konzularna pristojba) za Rusiju iznosi 470 kn po osobi (ovisno o tečaju EUR-a) + 400 kn Atlasova usluga ishođenja vize.
 • Rok izdavanja vize je 4-20 radnih dana. 
 • Izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi iznosi 855 kn (ovisno o tečaju EUR-a).

Za ishođenje turističke vize za hrvatske građane, potrebno je slijedeće:

 1. Važeća putovnica (mora vrijediti još min. 6 mjeseci od izlaska iz zemlje) s najmanje dvije prazne stranice na dijelu za vize
 2. Jedna fotografija u boji 3,5 x 4,5 cm (kao za biometrijsku putovnicu, ne starija od 6 mjeseci) sa bijelom ili svijetloplavom pozadinom.
 3. Potvrda o prihvatu stranog turista - pribavlja agencija za grupna putovanja
 4. Polica zdravstvenog osiguranja – koja vrijedi na teritoriju Ruske Federacije i pokriva rok trajanja vize, minimalnog iznosa pokrića do 30.000 EUR.
 5. Popunjena i vlastoručno potpisan elektronički obrazac na stranici https://visa.kdmid.ru/. Obrazac mora biti ispisan te imati vlastoručni potpis, scan nije prihvatljiv.

Napomene:

 • Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska,
 • Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.
 • U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo promjene cijene aranžmana.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika.

ŠIFRA:300-247-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Sep 10

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.08.2020

St.Petersburg

03.09.2020

Pariz

04.09.2020

Lisabon

10.09.2020

St.Peterburg

10.09.2020

Istanbul

12.09.2020

Gardaland

15.09.2020

Dubai

16.09.2020

Istanbul

16.09.2020

New York

17.09.2020

Prag

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo