Jordan

First minute

TERMIN:

17.11.-25.11.2020.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK 1056 (Turkish Airlines), polijetanje zrakoplova u 19:55 sati.

2. DAN ISTANBUL - AMMAN - MRTVO MORE

Dolazak u Istanbul predviđen je u 00:15 sati po lokalnom vremenu.Nastavak leta za Amman na liniji TK 814 (Turkish Airlines) u 01:45 sati. Predviđeni dolazak u zračnu luku Amman je u 03:05 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela na Mrtvom moru. Prijava i smještaj u hotel i noćenje. Doručak, slobodan dan za odmor i kupanje u prvim prirodnim termama na svijetu.Mrtvo more je slano jezero, saliniteta od 30%, što je oko devet puta više od saliniteta obične morske vode. Neobično je toplo, te zbog svog bogatstva mineralima i crnog ljekovitog blata privlači posjetitelje stoljećima. Večera u hotelu, noćenje.

3. DAN MRTVO MORE - JERASH - AJLUN - AMMAN

Doručak. Slijedi vožnja do Jerasha, najbolje očuvanog rimskog grada gdje još i danas možete proći kroz trijumfalnu arkadu posvećenu caru Hadrijanu te prošetati 600 metara dugom ulicom s kolonadama. Zlatno doba grada bilo je u vrijeme rimske vladavine. Bio je skriven stoljećima u pustinjskom pijesku, te je postepeno otkriven nizom iskopavanja, koja su započela 1925. godine. Jerash je izvrstan primjer veličanstvenog, povijesnog rimskog urbanizma. Utemeljen na području Bliskog Istoka, sa svojim popločenim ulicama, hramovima na brežuljcima, elegantnim teatrima, prostranim javnim trgovima, termama, fontanama i gradskim zidinama okruženim tornjevima i gradskim vratima. Nakon razgleda Jerasha slijedi vožnja prema Ajlunu, malom gradiću koji se smjestio na obroncima planina sjevernog Jordana, 70 km sjeverozapadno od Ammana. Čudesna priroda i fascinantna arapska vojna arhitektura čini ovo mjesto jednim od najvažnijih prirodnih i povijesnih lokaliteta na Bliskom Istoku. Palača Qala'at ar-Rabadiz 12. stoljeća, okružena borovom šumom, radi svoje lokacije je, na putu prema dolini Jordana, imala stoljećima veliku povijesnu trgovačku i obrambenu ulogu. Dolazak u Amman. Večera i noćenje.

4. DAN AMMAN - DESERT CASTLES - AMMAN

Doručak. Odlazak u razgled Ammana, glavnog grada Kraljevine Jordan, fascinantnog grada kontrasta - jedinstvene mješavine modernog i tradicionalnog, idealno smještenog između pustinje i plodne doline. Amman je moderan grad s brojnim antičkim ostacima. Na vrhu brijega Jabal al-Qala’a, nalazi se citadela sa stupovima rimskog hrama Temple of Hercules, te posjet starom i novom dijelu grada. Izgrađen unutar samog brda nalazi se i antički kameni amfiteatar iz 2. stoljeća u kojem se povremeno održavaju zabavna događanja. Slijedi obilazak prema Azraqu, udaljenog 100 km od Ammana, mjesto Jordanskih Pustinjskih dvoraca - skupinu od nekoliko rimskih i bizantskih palača, sagrađenih između 7. i 8. stoljeća. Pustinjski dvorci prekrasni su primjeri rane islamske umjetnosti i arhitekture, te svjedoče o bogatoj povijesti ove fascinantne zemlje. Posjet palači Amra – bivšoj ljetnoj rezidenciji, s jedinstvenim islamskim freskama; dvorcu Kharaneh – staroj rimskoj utvrdi, i dvorcu Azraq, izgrađenog od crnog vulkanskog kamena. Povratak u Amman, večera i noćenje.

5. DAN AMMAN - MADABA - NEBO - PETRA

Doručak. Odlazak prema Madabi - „gradu mozaika“ s crkvom Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema planini Nebo, mjestu gdje je Mojsije gledao prema Obećanoj zemlji i gdje je na kraju bio sahranjen. U 4. stoljeću na ovom mjestu je izgrađena mala Bizantska crkva, a danas se nalazi prostrana crkva koju posjećuje mnoštvo vjernika iz cijelog svijeta. Planina Nebo jedna je od najvažnijih kršćanskih mjesta u Jordanu. Za lijepa vremena s planine se pruža pogled na Mrtvo more i jordansku dolinu. Nastavak puta prema Petri. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. DAN PETRA

Doručak.Odlazak u razgled Petre, mističnog grada isklesanog u visokom crvenom stijenju kojeg su prije više od dvije tisuće godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Petra je impresivno kameno carstvo hramova, grobnica i ostalih građevina. Pješice ćete proći do Riznice, najpoznatijeg dijela Petre, kroz kanjon okružen bajkovitim liticama. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najdragocjenije blago i najveća turistička atrakcija Jordana. Večera i noćenje.

7. DAN PETRA - WADI RUM

Doručak. Slijedi vožnja do čarobne pustinje Wadi Rum - „Doline mjeseca“, mjesto snimanja kultnog filma "Lawrencea of Arabia". Uživajte u čaju od metvice ili kavi s kardamomom prije obilaska pustinje u beduinskom džipu. Vožnja u kamp koji se nalazi u pustinji i smještaj. Večera i noćenje u šatorima.

8. DAN WADI RUM - AQABA

Doručak. Odlazak prema Aqabi, gradu u južnom Jordanu i jedinoj jordanskoj luci, koji se nalazi u Akapskom zaljevu koji pripada Crvenom moru. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje, večera i noćenje.

9. DAN AQABA

U ranim jutarnjim satima organizirani transfer prema Zračnoj luci Aqaba, prijava na let za Istanbul na liniji TK819 (Turkish Airlines) u 04:00 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 07:40 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta prema Zagrebu u 18:50 sati na liniji TK1055. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:00 sati po lokalnom vremenu.

REDOVNA CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 11.430 KN

FIRST MINUTE CIJENE PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 10.940 KN

Zrakoplovne pristojbe (1.590 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom
 • zrakoplovne pristojbe
 • 8 noćenja (7 noćenja s uslugom polupansiona tijekom ture i jedno noćenje s doručkom u hotelima 4*): 2 noćenja u okolici Mrtvog mora, 2 noćenja u Ammanu, 2 noćenja u Petri, 1 noćenje u kampu (u šatoru) u pustinji, 1 noćenje u Aqabi
 • razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju prema programu putovanja
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • prijevoz autobusom
 • džip safari u trajanju od 2 sata po Wadi Rum pustinji
 • vizu za hrvatske državljane
 • trošak organizacije putovanja


CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • dodatne obroke
 • prijenos prtljage
 • napojnice vodiču i vozaču (preporuka 40 EUR)
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

NAPOMENE:

 • Usluga vođenja putovanja bit će na hrvatskom jeziku. Usluga turističkog vođenja pružena po lokalnom ovlaštenom vodiču bit će na engleskom jeziku.
 • Program je grupni. Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću.
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Minimum prijavljenih putnika: 15

ŠIFRA: 400-252-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Nov 17

Aktualna Putovanja

Prev Next

16.07.2020

Rim

18.07.2020

Prag

18.07.2020

Gardaland

23.07.2020

Dublin

01.08.2020

Pariz

01.08.2020

Istanbul

01.08.2020

Rim

02.08.2020

Barcelona

02.08.2020

Irska tura

02.08.2020

Berlin i Prag

03.08.2020

London

03.08.2020

Dubai city stay

Dodatna ponuda

 • LJETNI KAMP NA PLATKU

           1

za djecu 7 - 17 godina

Krenimo u prirodu, uživajmo u šumi i na planinama, pogledu i fizičkoj aktivnosti, druženju s prijateljima i veselimo se novim poznanstvima. Ovo ljeto smo na Platku, u susjedstvu, spremni upoznati ljepote našeg kraja! Saznajte više

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo