Egipat-tajne Nila

First minute

TERMIN:

2.1.-9.1.2021.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN/ZAGREB

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polijetanja zrakoplova kod šaltera središnjih informacija. Podjela putne dokumentacije od strane voditelja putovanja te prijava na let za Istanbul na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 19:55 sati.

2. DAN/ISTANBUL –KAIRO (doručak, ručak, ručak)

Dolazak u Istanbul u 00:15 sati. Nastavak putovanja prema Kairu na liniji TK692 u 01:30 sati. Dolazak u Kairo predviđen je u 02:50 sati. Nakon carinskih formalnosti organizirani prijevoz do hotela 5*. Smještaj u hotel i noćenje.

Doručak. Posjet egipatskom muzeju kako biste vidjeli blago drevnog Egipta u kojem se nalazi više od 100.000 eksponata. Prvi kat je posvećen kralju Tut Ankh Amunu, gdje ćete se diviti nevjerojatnim bogatstvima, uključujući sarkofag od čistog zlata i njegovu spektakularnu masku za smrt koja je posebno ukrašena. Ručak u lokalnom restoranu.Odlazak do Gize kako biste posjetili veličanstvene piramide (Keopsova, Kefrenova i Mikerinosova) i slavnu sfingu. Među najmonumentalnijim ljudskim konstrukcijama, piramide u Gizi svjedoče o dvije najveće opsesije drevnih Egipćana; arhitekturi i zagrobnom životu. Piramide su još u starom vijeku smatrane jednim od sedam svjetskih čuda, a danas su velika turistička atrakcija. Poznata Sfinga, čuvar velikih piramida, 73 metara dugačka skulptura s tijelom lava i čovječjim licem. Izgrađena gotovo u cijelosti iz stijene, figura je duga 80 metara i promatra svijet s visine od 22 metra. Transfer do željezničke stanice i vožnja noćnim vlakom prema Asuanu. Večera u vlaku.

3. DAN/KAIRO – ASUAN (doručak, ručak, večera)

Doručak u vlaku. Po dolasku u Asuan, slijedi transfer do broda. Jutarnji izlet na staru branu, najširu branu na svijetu. Gigantska asuanska brana izgrađena je između 1960. i 1971., a ondje ćete vidjeti jezero Nasser i drevne granitne kamenolome te poznati nedovršeni obelisk. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Nubijsko selo koje se nalazi u blizini Elafantinskog otoka. Imat ćete priliku vidjeti kako lokalno stanovništvo zarađuje za život. Nubijci su drevna plemena koja su naselila ovaj dio Asuana. Ti jednostavni ljudi su u potpunoj suprotnosti s arapskim zemljacima. Imat ćete priliku vidjeti domaće rukotvorine koje izrađuju, a posebno su zanimljive njihove kuće od keramike. Ostatak dana je slobodno za samostalno istraživanje grada ili za opuštanje na brodu. Noćenje.

4. DAN/ASUAN – FAKULTATIVAN IZLET: ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU (doručak, ručak, večera)

Doručak. Preporučujemo fakultativni odlazak do jednog od najpoznatijih arheoloških lokaliteta Abu Simbel (vožnja u trajanju otprilike 3 sata), dva hrama Ramzesa II. koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Isklesan iz čvrste litice u 13. stoljeću prije Krista, veliki hram Abu Simbela i manji hram Hathora oduzet će vam dah. Povratak na brod i plovidba prema Kom Ombu. Po dolasku slijedi odlazak u razgled. Posjet impozantnom grčko-rimskom hramu koji gleda na Nil. Hram Kom Ombo posvećen je dvojici bogova, Horusu Starijem i Sobeku-Ra. Zapanjujući spomenik sastoji se od dva povezana hramova, s ulazom i mjestom za svako od božanstava. Hramski reljefi Kom Omba sadrže prikaze iz života bogova i faraona, tekstove kalendara i opise svetih tradicionalnih znanosti. Povratak na brod. Nastavak putovanja po rijeci Nil prema Edfu. Večera i noćenje.

5. DAN/EDFU – LUKSOR (doručak, ručak, večera)

Doručak. Razgled hrama Edfu koji je posvećen bogu Horusu, najveći i najbolje očuvani ptolomejski hram u Egiptu, koji je ostao ukopan ispod pijeska i mulja, star gotovo dvije tisuće godina. Plovidba prema Esni, prelaz preko brane te daljnja plovidba prema Luksoru. Noćenje.

6. DAN/LUKSOR (doručak)

Doručak. Odlazak u nastavak razgleda - zapadna obala Nila s Memnonovim kolosima - velike statue faraona Amenhotepa III. koje su čuvale grobno područje, Dolinu kraljeva, vječno počivalište faraona urezano u vapnenačke stijene i hram božice Hatšepsut. Smatra se da je pusta Dolina kraljeva bila u blizini bogova i smatrana je idealnim grobljem. Ondje je otkriveno više od 60 grobova od kojih je vrlo malo otvoreno za javnost. Nastavak razgleda hrama zastrašujuće kraljice Hatšepsut. Nalazi se u podnožju strme litice visoke 100 metara u nizu terasa oslonjenih na stupove. Hram je pažljivo obnovljen i interijer je iznimno atraktivan. Odjava s broda i transfer do hotela u Luksoru. U večernjim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet na glazbeni i svjetlosni show kod hrama Karnak. Povratak u hotel i noćenje.

7. DAN/LUKSOR

Doručak. Slobodno prijepodne. Mogućnost fakultativnog odlaska na let balonom iznad Lukora. U poslijepodnevnim satima obilazak hramova. Hram Karnak, smješten na sjevernoj periferiji Luksora, bio je glavno mjesto štovanja tebanske triade s bogom Amunom na čelu. Hram Amuna bio je ideološki i ekonomski najvažniji u cijelom Egiptu. Luksorski hram, smješten u središtu grada, bio je usko povezan s velikim hramom Amuna u Karnaku. Noćenje. Tijekom noći organizirani transfer do zračne luke.

8. DAN/LUKSOR – ISTANBUL – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova na liniji TK683 u 03:45 sati. Dolazak u Istanbul u 07:55 sati. Predlažemo fakultativni razgled Istanbula: Organizirani transfer iz zračne luke do egipatske tržnice u Istanbulu gdje imate prilike prošetati i obaviti kupovinu. Zatim slijedi ukrcaj na brod te uživanje u plovidbi Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Tijekom plovidbe ručak te možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon krstarenja slijedi šetnja do veličanstvene Dolmabahče palače (ulaznica se plaća na licu mjesta) te transfer do zračne luke. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji TK1055 u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 19:00 sati.

 

REDOVNA CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 10.180 KN

FIRST MINUTE - CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 9.770 KN

Zrakoplovne pristojbe (1.990 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

CIJENA PAKET - ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Kairo i Luksor - Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • noćna vožnja vlakom na relaciji Kairo – Asuan (spavaća kola za dvije osobe)
 • noćenja: 1 noćenje u hotelu 5* u Kairu, 1 noćenje u vlaku, 3 noćenja na brodu 5*, 2 noćenja u Luksoru u hotelu 5*
 • obroci prema programu
 • razgledi i ulaznice prema programu
 • lokalnog vodiča
 • voditelja putovanja
 • prijevoz autobusom
 • trošak organizacije i prodaje putovanja

CIJENA PAKET - ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • vizu za Egipat
 • dodatne obroke
 • prijenos prtljage
 • usluge koje nisu navedene u programu
 • napojnice lokalnom vodiču, vozaču, osoblju na brodu (preporuka otprilike 75 eur po osobi)
 • putno zdravstveno osiguranje, osiguranje od otkaza

VIZA: potrebna za hrvatske državljane.
Potrebni dokumenti za izradu vize:

- putovnica (mora vrijediti jos najmanje 6 mjeseci nakon izdavanja vize, mora imati minimalno jednu desnu stranicu praznu za vizu)

- kopija prve stranice putovnice

-  2 biometrijske fotografije s isključivo bijelom pozadinom (veličina: 3,5 cm x 4,5 cm)

-  popunjen formular koji se dobije prilikom izrade rezervacije

Cijena: 180 kn po osobi

Za žurno ishođenje vize potreban je dolazak u Veleposlanstvo.

Cijena: 230 kn po osobi

Fakultativni izleti (cijene po osobi):

-       Nubijsko selo                                       270 kn

-       Abu Simbel                                         950 kn

-       Glazbeni i svjetlosni show kod Karnaka  340 kn

-       Let balonom iznad Luksora                    1.000 kn

-       Razgled Istanbula (u povratku)              490 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete: 15

NAPOMENE:

 • Putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću i za djecu ispod 6 godina.
 • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
 • Prijava na brod u Asuanu je poslije 13.00 sati, a odjava zadnji dan do 11.00 sati.
 • Napojnice u Egiptu su uobičajene, te se očekuju i na neki način smatraju obveznima.
 • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
 • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
 • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
 • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
 • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr
 • Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimalan broj prijavljenih putnika: 15

ŠIFRA: 400-251-3

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Jan 02

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo