Grčka i Makedonija

First minute

TERMIN:

3.10. – 10.10.2020.

Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca, Varaždina Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: uključeni polupansioni u hotelima, ulaznica za Meteore!

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB/KARLOVAC/RIJEKA - ANCONA – BROD, subota, 03.10.2020.

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 04.00 sata. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 04.50 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 06.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Ancone. Ukrcaj na brod u 15.00 sati i smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Odlazak broda MINOAN - OLYMPIA u 17.00 sati. Brod plovi u trajanju od 24 sata. Plovidba Jadranskim morem uz korištenje brodskih sadržaja (samoposlužni i a la carte restoran u kojima je moguće uz plaćanje na licu mjesta konzumirati sve obroke, cafe bar, brodska trgovina). Ruta plovidbe vodi nas Jadranskim morem i dalje prema albanskoj i grčkoj obali. Noćenje na brodu.

2. dan, PATRAS – KORINT – ATENA, nedjelja, 04.10.2020.

Iskrcaj broda u 16.00 sati u Patrasu. Vožnja prema Ateni. Zaustavljanje uz obalu Korintskog kanala koji spaja Egejsko i Jonsko more. Kanal dužine 6,4 kilometara od kraja 19.stoljeća bio je važan plovni put. Most iznad kanala daje zanimljivu perspektivu za fotografiranje. Po dolasku u Atenu, smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan, ATENA, ponedjeljak, 05.10.2020.

Doručak. Razgled Atene, glavnog grada Grčke autobusom i pješice uz pratnju službenog gradskog vodiča: trgovi Sintagma i Omonia - Parlament - antički stadion – Agora - Hadrijanova vrata. Posjet Akropoli, jednom od najvažnijih svjetskih antičkih spomenika, simbolu Atene na stijeni. Razgled Propileja, hrama Atene Nike, Partenona i Erehteona, remek djela Perikla. Slobodno poslijepodne u gradskom središtu za kupovinu, posjet Muzeju Akropole i šetnju. Zanimljive su ulice koje podsjećaju na bazar ili orijentalni suk prepune ulične živosti, trgovina, brojnih restorana i slikovitih prizora, a četvrt Plaka prepuna je suvenirnica, uskih uličica s neoklasičnim zgradama i popločenih dvorišta. Večera u hotelu. Noćenje.

4. dan, ATENA I IZLET MIKENA – EPIDAURUS, utorak, 06.10.2020.

Doručak. Izlet prema povijesnoj pokrajini Argolidi. Vožnja do Mikene i razgled arheološkog nalazišta koje je otkrio slavni arheolog Schlieman: poznata Lavlja Vrata - Atrejeva riznica - citadela - Megaron - krugovi grobova. Nastavak vožnje prema Epidaurusu i posjet poznatom antičkom kazalištu iz 4. stoljeća pr.n.e. s odličnom akustikom u kojem se i danas održavaju festivali klasične drame. Na ovom je mjestu bilo Asklepijevo svetište i kupelji gdje su hodočasnici antičkog svijeta dolazili tražiti ozdravljenje. Povratak u Atenu. Večera u hotelu. Noćenje.

5. dan, ATENA – DELFI – KALAMBAKA, srijeda, 07.10.2020.

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Delfima, najvećem proročištu antičkog svijeta koje je privlačilo posjetioce i hodočasnike sa svih strana. Dramatični položaj svetišta ispod obronaka Parnasa i dvoznačni odgovori proročice Pitije pronijeli su slavu ovog svetišta širom svijeta. Razgled arheološkog nalazišta uz pratnju mjesnog vodiča: svetište s riznicama, teatrom i Apolonovim hramom - muzej s vrijednim antičkim spomenicima poput kipa kočijaša, bika, sfinge s Naxosa, riznice Atenjana itd. Vožnja prema Kalambaki. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

6. dan, KALAMBAKA – METEORI – OHRID, četvrtak, 08.10.2020.

Doručak. Odlazak iz hotela. Odlazak prema poznatim samostanima Meteora. Na strmim okomitim stijenama bizantski su monasi prije otprilike 600 godina izgradili samostanske zajednice Meteore. Posebno su zanimljivi oblici stijena, a najpoznatiji su samostani Meteoron, Varlaam i Agios Stefanos. Moguć posjet samostanima uz plaćanje ulaznice na licu mjesta. Nastavljamo prema Ohridu. Po dolasku smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

7. dan, OHRID – SKOPJE, petak, 09.10.2020.

Doručak. Odjava iz hotela. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv. Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Nastavljamo prema Skopju. Po dolasku razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Večera u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan, SKOPJE – ZAGREB, subota, 10.10.2020.

Doručak. Odlazak prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje oko ponoći.

 

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.190 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990 KN 

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,
 • smještaj i prijevoz putničkim brodom u četverokrevetnim unutarnjima kabinama na brodskoj liniji Ancona –Patras na osnovi 1 noćenja,
 • tri polupansiona u hotelu 3* u Ateni-Glyfada na osnovi (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedan polupansion u hotelu 3* u Kalambaki, (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedan polupansion na Ohridu u hotelu 3* (doručak i večera) u dvokrevetnim sobama,
 • jedno noćenje s doručkom u Skopju u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama,
 • večera na Skopskoj čaršiji (ćevapi, pommes frittes i šopska salata),
 • razgledavanja i izlete prema programu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • Meteori (jedan objekt) u cijeni aranžmana,
 • lokalni vodič u Ateni i Ohridu na hrvatskom/srpskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 1.190 kn (obavezna doplata ako osoba sama spava u sobi),
 • doplatu za večeru s folklornim programom na Plaki (doplata na licu mjesta) – doplata 30 € p osobi,
 • doručak na brodu oko 7,50 eur po osobi,
 • ručak na brodu oko 18,00 eur po osobi,
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu - 890 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini),
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu - 280 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini),
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu - 150 kn po osobi (svaka od tri osobe plaća),
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • napojnicu za vozača i vodiča 2,00 - 5,00 eur po osobi (po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni s našim vozačima i vodičima, čistoćom autobusa ili dodatnim trudom koji ulažu, lijepo ih je nagraditi),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

CIJENE ULAZNICA:

Lokalitet Odrasli
Epidaurus 12€
Mikena 12€
Delfi 12€
Akropola 20€

Cijene mogu biti podložne promijenama. Ulaznice se plaćaju na licu mjesta i agencija nema veze sa tim.

Studenti iz EU i djeca mlađa od 18 godina ne plaćaju ulaznice.

NAPOMENA: putnici su prilikom prijave obavezni dati slijedeće podatke: datum rođenja i državljanstvo (podaci potrebni za brodske liste putnika). Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

 

POPUSTI I DOPLATE:

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50 % popusta,
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi po redovnoj cijeni, uz doplatu kabine ako je trokrevetna
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100,00 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

NADOPLATA ZA ODABIR SJEDALA U AUTOBUSU (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:

-       1 red – sj. 3,4               100 kn

-       2 red – sj. 5,6,7,8        100 kn

 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 690 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

VAŽNE INFORMACIJE

-       raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,

-       završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), 

-       fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,

-       organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,

-       organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja,

-       organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa,

-       program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu,

-       predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

Minimalan broj putnika: 40 / Maksimalan broj putnika: 58

 

Šifra 1400-77-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

30.08.2020

St.Petersburg

03.09.2020

Pariz

04.09.2020

Lisabon

10.09.2020

St.Peterburg

10.09.2020

Istanbul

12.09.2020

Gardaland

15.09.2020

Dubai

16.09.2020

Istanbul

16.09.2020

New York

17.09.2020

Prag

Dodatna ponuda

 

 

 • ARRIVA

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Arriva

  arriva logo

 

 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo