Kapadokija i mala Azija

First minute

TERMIN:

20.6.-29.6.2019.

 

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul u 12:30 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan: ANKARA – AVANOS - KAPADOKIJA

Nakon doručka panoramski razgled grada, uključujući vidikovac (Ankarska tvrđava), citadelu i muzej anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz Slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju slijedi smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*.

3. dan: KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca, mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balon je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme. Cijeli grad je smješten u stijenama, a nastao je u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Urgupa i dolina Pasabaglari i Develi. Povratak u hotel i večera. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu). Noćenje.

4. dan: KAPADOKIJA – KONYA

Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan Karavan-saraya u Konyi, gradu smještenom na središnjoj zaravni u Anatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan: KONYA – PAMUKKALE

Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Bijelih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan: PAMUKKALE – EFEZ – KUSADASI

Nakon doručka nastavljamo prema Efezu. Po dolasku, obilazak Efeza - antičke metropole, ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimske kupelji, agore te ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka – Artemidinog hrama i bazilike apostola Sv. Ivana. Posjet kući Sv. Marije, nastavak putovanja prema Kusadasiju. Večera i noćenje u hotelu 4*.

7. dan: KUSADASI – CANAKKALE

Doručak. Vožnja do Izmira, mediteranskog grada i luke, panoramski razgled, zatim vožnja do antičke metropole Male Azije - grada Pergama i njegov obilazak. Dolazak u antički grad Troju, središte pokrajine Troade. Grad poznat po Homerovom spjevu o Trojanskom ratu, kralju Prijamu, Hektoru, Parisu i lijepoj Heleni, po predaji osnovao je Dardanov unuk Tros. Večera i noćenje u hotelu 4* u Canakkale.

8. dan: CANAKKALE - ISTANBUL

Doručak i vožnja prema Istanbulu. Po dolasku smještaj u hotel, slobodno poslijepodne za šetnju gradom i odmor. Navečer folklorna večer uz trbušne plesačice i večeru (uz doplatu). Noćenje.

9. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak u razgled Istanbula; razgled Plave džamije, posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju. Posjet Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači. Povratak u hotel, noćenje.

10. dan: ISTANBUL - ZAGREB

Doručak. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku, po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu u 18:05 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:10 sati.

 

REDOVNA CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI 7.940 KN

FIRST MINUTE CIJENA PAKET-ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI 7.590 KN

Doplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn 


Zrakoplovne pristojbe (950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Zagreb
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima 4*:1 noćenje u Ankari, 2 noćenja u Kapadokiji, 1 noćenje u Konyi, 1 noćenje u Pamukkale, 1 noćenje u Kusadasiju, 1 noćenje u Canakkaleu i 2 noćenja u Istanbulu)
 • obroke prema programu
 • ulaznice za lokalitete spomenute u programu: muzej anatolskih civilizacija, muzej Goreme, dolina Pasabaglari, podzemni grad Kaymaklı, Sultanhan, muzej Mevlana, Hierapolis, Efez, kuća Sv. Marije, Akropola i Asklepion u Pergamu, Troja, Topkapi palača i Aja Sophia u Istanbulu
 • autobus za vrijeme cijele ture
 • uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnju balonom u Kapadokiji)
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču (preporuka ca. 30 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta)
 • putno osiguranje

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

Ples derviša u Konyi 35 eur Let balonom u Kapadokiji 170 eur Folklorna večer 40 eur Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.

Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.

NAPOMENE: 

Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. 

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

Minimum prijavljenih putnika: 15 

 

Šifra 300-094-2

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.05.2019

Rim

16.05.2019

Atena

16.05.2019

Istanbul

16.05.2019

Pariz

16.05.2019

Istanbul

17.05.2019

London

17.05.2019

Jordan

18.05.2019

Istanbul

18.05.2019

Škotska

18.05.2019

Istanbul

19.05.2019

Antička Grčka

21.05.2019

Rusija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo