Perle Egeja

First minute

TERMINI:

16.10.-20.10.2019.

GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROJA – ASSOS – PERGAM – EFEZ – IZMIR

*Vrijednost više: uključen polupansion, ulaznice prema programu, izrada turske vize gratis, poklon za svakog putnika

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan              ZAGREB – ISTANBUL – GALIPOLJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa, TK 1054 u 09.10h. Dolazak u Istanbul u 12.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih pograničnih formalnosti, ukrcaj na autobus i polazak prema Galipolju. Vožnja sjevernom obalom Mramornog mora, drevnom pokrajinom Trakijom do Galipolja, poluotoka na kojem se vodila jedna od najkrvavijih bitki Prvog svjetskog rata. U poslijepodnevnim satima prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2. dan              GALIPOLJE – ÇANAKKALE/DARDANELI – TROYA – ASSOS – AYVALIK

Nakon doručka odlazak do Galipoljskog nacionalnog parka (pod zaštitom Unesco-a) ukupne površine od 33.000 ha, poznato spomen-obilježje na poginule turske i strane vojnike tijekom strahovite bitke 1915. godine. Tu se nalazi groblje Chunuk Bair (osamljeni bor), ratni muzej Kabatepe, uvala Anzak koja je dobila ime po iskrcaju ANZAC trupa (Australian and New Zealand Army Corps), potonuli brodovi, kanali, kule i mnogi drugi ostaci iz tog doba. Slijedi odlazak do brodske luke, ukrcaj na trajekt te prelazak morskog tjesnaca Dardanela koji spaja Mramorno i Egejsko more. Putovanje nastavljamo prema Troji (Unesco), legendarnom gradu i poprištu Trojanskog rata, dijelom opjevanog u Homerovoj Ilijadi. Po dolasku u ovu prijestolnicu drevne pokrajine Troade obilazak arheoloških ostataka: Atenin hram, Bouleuterium (gradska vijećnica), kamena rampa i druge znamenitosti iz različitih povijesnih razdoblja. Odlazimo potom do Assosa, starog grčkog grada, u kojem je živio poznati filozof Aristotel i otvorio Filozofsku akademiju. Posjet Akropoli i hramu božice Atene s prekrasnim pogledom (za vedra se vremena može vidjeti i grčki otok Lezbos); gradskim zidinama, osmanskoj džamiji, kazalištu i antičkoj luci. Nastavak putovanja prema Ayvaliku, u osmansko doba važnom trgovačkom središtu. Po dolasku u večernjim satima, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. dan              AYVALIK – PERGAM – IZMIR  

Doručak. Vožnja do Pergama (današnji Bergam), antičkog grada koji je u helenističko doba bio središte slavne Pergamske države. Grad je dobio naziv po pergamentu, pisaćem materijalu dobivenom preradom kože ovaca ili koza. Obilazak lokaliteta: Asklepion, čuveno svetište i lječilište, posvećeno bogu medicine i Apolonovom sinu; aleja s kolonadama; ostaci Zeusovog oltara, najljepšeg ikad sagrađenog (njemački su arheolozi u potpunosti prenijeli Zeusov hram u Berlin i danas je jedna od glavnih atrakcija u Pergamon muzeju; Trajanov hram, kazalište; crvena bazilika, originalno izgrađena kao hram egipatskog boga Osirisa, no u razdoblju ranog kršćanstva pretvorena u baziliku. Slijedi polazak put Izmira, poznate turističke destinacije na obali Egejskog mora, "bisera na zapadu Turske", moderne metropola s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom. Grčki "otac povijest" Herodot nekoć ga je opisao kao "grad pod najljepšim nebom i s najboljom klimom na Zemlji".. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan              IZMIR – EFEZ – IZMIR

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevno razgledavanje Efeza, antičke metropole i jednog od najbolje očuvanih arheoloških lokaliteta na svijetu. Obilazak: Celsusova knjižnica; Hadrijanov hram; Agora; grčko-rimski amfiteatar; bazilika sv. Ivana; ostaci hrama posvećenog grčkoj boginji Artemidi, jedno od sedam svjetskih čuda Staroga vijeka. Slijedi vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je navodno provela u tajnosti zadnje godine života. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. dan             IZMIR – ISTANBUL – ZAGREB

Doručak i slobodno vrijeme za šetnju gradom i osobne programe do prijevoza prema zračnoj luci. Prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul, TK 2325 u 15.05h. Dolazak u 16.25h te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18.10h. Očekivani dolazak u 19.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 4.190 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.790 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990 KN

  

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 1.280 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu (Zagreb-Istanbul/Izmir-Istanbul-Zagreb);  
 • Prijevoz turističkim autobusom prema programu; 
 • Smještaj na području Galipolja u hotelu Hampton by Hilton 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Ayvaliku u hotelu Çinar Ayvalik 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;
 • Smještaj u Izmiru u hotelu Anemon Fuar 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 polupansiona;
 • Sve razglede prema programu u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
 • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda (Galipoljski park; arheološki lokaliteti u Troji i Assosu; akropola u Pergamu; Efez - arheološki lokalitet, bazilika sv. Ivana, kuća sv. Marije, Artemidin hram);
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Ishođenje turske vize;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 1.280 kn (promjenjivo do izdavanja karata);
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1.090 kn;
 • trošak turske vize 150 kn;
 • obroke koji nisu predviđeni programom;
 •  osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
 • putno osiguranje (preporučujemo).

 

POPUSTI ZA DJECU NA POMOĆNOM LEŽAJU:

 • Dijete 2-5,99  godina:    1.000 kn
 • Dijete 6-11,99  godina:     300 kn

 

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

RED LETENJA:

TK1054  05JUN             ZAG    IST    09:10   12:25

TK2325   09JUN            ADB    IST    15:05   16:25  

TK1055  09JUN             IST     ZAG   18:10   19:20

*lokalna vremena

 

VAŽNO:

Državljani Republike Hrvatske moraju imati vizu za ulazak u Republiku Tursku.

Putnička agencija svojim putnicima pribavlja online turske vize.

Cijena online vize iznosi 20,55 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana.

Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Sve osobe koje putuju u Republiku Tursku moraju imati valjano putno-zdravstveno osiguranje koje pokriva razdoblje boravka u Republici Turskoj

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 30 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi 1 komad ručne prtljage do 8 kg unjeti u zrakoplov.

 

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja.

Kategorizacija smještaja u Turskoj odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje i može se razlikovati od europskih standarda.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda obilazaka tijekom putovanja.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz siječnja 2019. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

 

Šifra 700-049-2

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo