Danska i Norveška

First minute

TERMINI:

5.7.-9.7.2019.

2.6.-6.8.2019.

30.8.-3.9.2019.

Kopenhagen-Oslo-Bergen-Flam-Sognefjord-Geilo

Vrijednost više: hoteli 4*, plovidba Sjevernim morem od Kopenhagena do Osla, odličan red letenja

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: ZAGREB – KOPENHAGEN  - OSLO ( plovidba brodom )

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije prije leta. Polijetanje zrakoplova za Kopenhagen na liniji Croatia Airlines OU480 u 08.35 sati. Očekivano slijetanje u 10.30 sati, obavljanje pograničnih formalnosti. Po dolasku u dansku prijestolnicu, odlazak na panoramski razgled grada: palača Amalienborg (rezidencija danskih kraljeva), gradska vijećnica, dvorac Kristianborg (današnje sjedište parlamenta), kraljevsko kazalište, Morska sirena (simbol grada). Grad star preko 850 godina koji je prepun crkvama, muzejima, kulturnim spomenicima svakako će vas oduševiti. Slijedi šetnja prema gradskoj jezgri koju ćemo završiti u Nyhavn-u najpitoresknijoj danskoj luci prepoznatljivoj na svim razglednicama grada, uvijek punoj ljudi, kafića, restorana. U rano poslijepodne transfer do luke gdje se ukrcava na brod. Smještaj u kabine. Isplovljavanje broda u 16:45 sati. Vožnja brodom od Kopenhagena do Osla svakako će vam ostati u lijepom sjećanju, za vrijeme krstarenje možete se relaksirati u  sauni, ili bazenu, uživati u večeri u jednom od restorana koji se nalaze na brodu (doplata). Nakon večere moguće je zaplesati uz band ili pogledati dobar film u kinu. Noćenje na brodu

2. dan: OSLO -  HARDANGERFJORD- HARDANGERVIDDA – BERGEN

Doručak na brodu. Očekivano uplovljavanje broda na terminal u Oslo u 10.00 sati. Odjava s broda te polazak prema Hardangerfjordu, poznatom po blagoj klimi, pitomim mjestašcima i nasadima voća. Nastavak vožnje kroz prelijepe nordijske pejzaže po fascinantnoj visoravni Hardangervidda i istoimenom nacionalnom parku, mjestu izuzetnih prirodnih ljepota i brojnih jezera. Zaustaviti ćemo se kod čuvenog slapa Voringfoss koji se spušta čak 182 metara u dubinu, kao i kod Hardangersvidda centra za posjetitelje, pored Ovre Eidfjorda gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za obilazak (preporučujemo - plaća se ulaznica na licu mjesta). Put nas dalje vodi na drugu stranu Hardangerfjorda gdje ćemo obići i veliki slap Steinsdalsfossen pored Norheimsunda. Nastavak putovanja do Bergena. Po dolasku u večernjim satima, smještaj u hotel i večera ( doplata kod prijave). Noćenje.

3. dan: BERGEN

Nakon doručka odlazak na razgled Bergena "vrata fjordova" jednog od najljepših skandinavskih gradova i drugog po veličini u Norveškoj. Razgled očuvane drvene kuće iz doba Hanse, luke Bryggen dok je Bergen bio glavno središte trgovine ribom s Lofota, slikovita riblja tržnica će vam dočarati sve bogatstvo ribljih specijaliteta (preporučujemo probati losos na jedan od brojnih načina), utvrda Bergenhus, crkva sv. Marije. Bergen je stoljećima bio središte trgovine s dalekim sjeverom i njegova povijesna jezgra je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno poslijepodne. Predlažemo  odlazak gradskom uspinjačom Floibanen na brdo iznad Bergena odakle se pruža veličanstveni panoramski pogled na grad (doplata na licu mjesta, mogućnost povratka pješice). Povratak do hotela, večera (doplata) i noćenje u hotelu.

4. dan: BERGEN – FLAM - GEILO

Rani doručak (postoji mogućnost doručka za van). Odjava iz hotela i polazak prema Sognefjordu, najvećem i najpoznatijem fjordu u Norveškoj. Obilazak započinjemo dolaskom do mjesta Voss gdje ćemo se ukrcati na vlak (doplata) koji će nas voditi preko sela Myrdal do Flama i to jednom od najatraktivnijih i najstrmijih pruga na svijetu okruženoj netaknutom prirodom uz prekrasni slap Kjosfossen. Po dolasku u Flam, malog i pitoresknog sela koje ima samo oko 350 stanovnika, ali i više od 450 tisuća posjetitelja godišnje, ukrcaj na brod i odlazak na krstarenje (doplata) po pitoresknom fjordu Aurlandsfjord preko Naroyfjorda do mjesta Gudvangen. Putnici koji nisu uplatili vožnju vlakom i brodom,  autobusom mogu otići do mjestašca Flam gdje će pričekati ostatak grupe. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak vožnje čudesnim panoramskim cestama do Geila, najvećeg skijaškog centra u Norveškoj. Po dolasku u večernjim satima smještaj u hotel, večera u hotelu (doplata). Noćenje.

5. dan: GEILO - OSLO - ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema norveškoj prijestolnici Oslu, grad Vikinga, s temeljima iz 11 st. Prvo ćemo se zaustaviti na čuvenoj skijaškoj skakaonici Holmenkollen, otvorenoj davne 1892 godine, s koje se pruža veličanstven pogled na grad. Spuštanje do grada uz Vigeland park, remek djelu velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine koje malo koga ostavljaju ravnodušnim. Razgled grada: gradska vijećnica, jedinstven arhitektonski spomenik iz 50-tih godina prošlog stoljeća i četvrt Kvadraturen - "stari Oslo" danskog kralja Christiana IV s nekoliko očuvanih zgrada iz 17. stoljeća i posebnim geometrijskim planom gradskih palača. Nastavljamo šetnju uz tvrđavu Akershus do jednog od novijh simbola Osla - zgrade Norveške Opere i baleta u četvrti Bjorvika s brojnim primjerima moderne arhitekture. Nakon pauze za ručak u vlastitom aranžmanu razgled nastavljamo glavnom ulicom Karla Johanna uz parlament i zgradu kazališta, sve do kraljevske palače i prekrasnog Slottsparka koji ju okružuje. Oko 16 sati transfer do zračne luke Oslo. Prijava na let za Zagreb na liniji Croatia Airlines OU 489 u 18.45 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 21.15 sati.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.590 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 5.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.290 KN

 

 

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama, po osobi:  1.090 kn

Obavezna doplata za večeru na brodu, po osobi:  380  kn

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 390 kn po osobi + pristojbe zračnih luke (raspoloživost i potvrda  letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu).

 

CIJENA UKLJUČUJE: 

 • prijevoz zrakoplovom  ( ekonomska klasa) na relaciji Zagreb – Kopenhagen i Oslo – Zagreb
 • smještaj u hotelu Quality Edvard Grieg 4* ili slič.u Bergenu na osnovi 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • smještaj u hotelu Ustedalen 4* ili slič. u Geilu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
 • smještaj u dvokrevetnim unutarnjim kabinama ( kreveti na kat ) na putničkom brodu DFDS Kopenhagen - Oslo na osnovi 1 noćenja s doručkom,
 • transfere prema programu
 • razglede prema programu putovanja
 • voditelja putovanja
 • pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • Pristojbe u zračnoj luci 1.090 kn,
 • obavezna doplata za večeru na brodu 380 kn
 • doplatu za polazak iz Spilta, Zadra, Dubrovnika, Pule: od 390 kn+zrakoplovne pristojbe
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 1.650 kn
 • doplata za 3  večere u hotelima (prijava isključivo prilikom rezervacije) 780 kn
 • ulaznice za lokalitete i muzeje koji se posjećuju ( doplata na licu mjesta)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
 • troškove osobne prirode
 • putno osiguranje ( preporučujemo).

 

FAKULTATIVNA PONUDA (uz najmanje 15 prijavljenih osoba):

 • vožnju željeznicom Flam-Myrdal-Flam: 530 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)
 • krstarenje Aurlandsfjordom i Naroyfjord fjordom od Flama do Gundvangena: 240 kn (doplata kod prijave, minimum 15 prijavljenih)

 

NAPOMENA:

Smještaj u trokrevetnoj sobi na upit.Nema popusta za trokrevetnu sobu!

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

RED LETENJA:

OU480   ZAGREB                KOPENHAGEN    08:35   10:30

OU489   OSLO                    ZAGREB                18:45   21:15 

*lokalna vremena

 

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA ( plaćanje na licu mjesta):

- ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Kopenhagenu (cijene mogu biti podložne promjeni):   Tivoli  120 DKK, Carlsberg Glyptotek 115 DKK, dvorac Kronborg 95 DKK, Muzej Thorvaldsen 70 DKK, dvorac Christiansborg 150 DKK (kombinirana ulaznica), SMK (Nacionalna galerija lijepih umjetnosti) 120 DKK/ispod 30 godina 95 DKK ulaznice za muzeje i kulturno povijesne spomenike u Oslu (cijene mogu biti podložne promjeni): Nacionalna galerija 120 NOK, Fram muzej 120 NOK, Muzej vikinških brodova 100 NOK, muzej Kon Tiki 100 NOK, Norveški pomorski muzej 120 NOK, Norveški folklorni muzej 130 NOK, muzej u utvrdi Akershus 100 NOK, Ibsenov muzej 115 NOK, ski skakaonica Holmenkollen 130 NOK, Oslo Pass cijena od 445 NOK za 24 sata, Hardangersvidda centar od 100 NOK, Torpo stavkirke, muzej Edvarda Griga u Troldhaugenu 110 NOK, uspinjača Floibanen 90 NOK.

 

KORISNE INFORMACIJE:

Granične i vizne formalnosti:

Hrvatski državljani mogu u Dansku i Norvešku putovati s putovnicom ili osobnom iskaznicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje.

 

VAŽNE NAPOMENE:

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj  putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte, a prema uvjetima  zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe, izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlinesa objavljenom u studenom 2018. godine i podložna su promjeni.

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. U slučaju promjene reda letenja (vremena, zračne luke) organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijene fakultativne ponude i ulaznica bazirane su prema stanju iz studenog 2018. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Minimalni broj putnika: 15

 

Šifra 700-047-2

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo