Škotska

First minute

TERMIN:

10.8. – 16.8.2019.

28.9. - 4.10.2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, ZAGREB – EDINBURGH

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije leta. Polijetanja zrakoplova prema Amsterdamu u 17.30 sati. Dolazak u Amsterdam u 19.35 sati. Nastavak putovanja i 21.10 sati prema Edinburghu. Po slijetanju koje je predviđeno u 21.35 sati organizirani prijevoz do hotela i smještaj. Noćenje u hotelu u okolici Edinburgha.

2. dan, EDINBURGH

Doručak. Odlazak na poludnevni razgled grada uz posjet Edinburškom dvorcu (ulaznica nije uključena u cijenu). Uz toliko turističkih atrakcija koje se nalaze u Edinburgu, njegov razgled bit vrlo uzbudljiv, jer bez da se puno mičete možete doživjeti iskustvo povijesti kroz nekoliko stoljeća. Kao primjer navodimo poznatu Royal Mile ulicu po kojoj dolazite do palače Holyroodhouse iz 17.stoljeća, prolazeći pored moderne zgrade Parlamenta, a cijeli scenarij nalazi se u podnožju prapovijesnog izumrlog vulkana Artur's Seat. Noćenje.

3. dan, FALKIRK – HIGHLANDS - INVERNESS

Doručak, odjava iz hotela i odlazak premautvrdi Stirling smještenoj na strmoj vulkanskoj stijeni koja se izdiže iznad čitavog kraja. Dvorac je jedna od najjačih i povijesno najznačajnijih utvrda u cijeloj Škotskoj i bio je mjesto krunidbe nekoliko škotskih kraljeva i kraljica. Nakon posjeta Stirlinškoj utvrdi (ulazica nije uključena u cijenu) nastavak putovanja kroz Nacionalni Park Cairngorms uz kratko zaustavljanje kod Katedrale Dankeld sa pauzom za ručak u prekrasnom mjestu Pitlochry (ručak nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjet dvorcu Blair Atholl i njegovim vrtovima (ulaznica nije uključena u cijenu). Nastavak vožnje kroz visoravan, koju nazivaju i krajem gorštaka i dolazak u Inverness gdje je organizirano noćenje.

4. dan, INVERNESS – VOŽNJA BRODOM PO JEZERU NESS - INVERNESS

Doručak i odlazak prema čuvenom jezeru Ness koje se nalazi na putu između Invernessa i otoka Sky, a prepoznatljivom po legendama o čudovištu koje je viđeno u njemu. No stvarne legende koje govore o herojskoj borbi klana McDonald za neovisnost Škotske, čekaju vas na ruševinama dvorca Urquhart (krstarenje po jezeru uključeno je u cijenu, ulaznica za dvorac se plaća). U poslijepodnevnim satima odlazak do dvorca Cawdor koji je poznat po tri prekrasna vrta (ulaznica nije uključena u cijenu). Na putu do hotela kratko zaustavljanje na 4 000 godina starom groblju Clava Cairnu. Povratak u hotel u Inverness i noćenje.

5. dan, INVERNESS – GLASGOW

Doručak. Odjava iz hotela i vožnja prema Glasgowu. Na putu posjet Scone palači koja se nalazi u samom srcu Škotske, zatim dvorac Drumond te odlazak na degustaciju u jednu od poznatih destilerija ovog kraja. Vožnja prema Glasgowu, smještaj u hotel i noćenje.

6. dan, GLASGOW - EDINBURGH

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Glasgowa, koji je najveći škotski grad, smješten je na rijeci Clyde, sa brodogradilištem u kojem su izgrađeni svjetski poznati brodovi kao što su Queen Mary i Queen Elizabeth. U šetnji kroz grad vidjet ćete prekrasnu katedralu iz 13.stoljeća, knjižnicu Mitchell, jednu od najvećih u Europi, University of Glasgow, Gradska vijećnica.. Postoji i mnogo skrivenih bisera u ovom gradu, poput Trga Princeze kod Buchanan ulice, Templeton zgrada, Glasgow Green, Tron Kazalište, Zgrada lubanja, Sveti Mungos, Morissonova ulica sa statuom Svjetlo i život i mnoge druge.. Nakon razgleda vožnja prema Edinburghu. Po dolasku prijava u hotel i noćenje.

7. dan, EDINBURGH – ZAGREB

Rana odjava iz hotela, organizirani prijevoz do Zračne luke Edinburgh. Prijava na let za Amsterdam na liniji KL1278 (KLM) u 9.10 sati. Dolazak u Amsterdam u 11.45 sati. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji KL1941 u 13.40 sati. Dolazak u Zagreb u 15.30 sati.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

- ZA POLAZAK 10.8.: 11.490 KN

- ZA POLAZAK 28.9.: 9.490 KN 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

- ZA POLAZAK 18.5.: 10.990 KN

- ZA POLAZAK 27.7.: 8.990 KN 

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe 1.000 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu 2.690 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne karte ekonomska klasa
 • smještaj u hotelima na turi; dva noćenja s doručkom u Holiday Inn Express City Ceter Edinburgh hoelu, dva noćenja s doručkom u hotelu Mercure Inverness, noćenje s doručkom u hotelu Mercure Glasgow City u Glasgowu
 • prijevoz autobusom tijekom ture
 • razglede prema programu
 • pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku
 • organizaciju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe 1.000 kn (podložno promjeni od strane avio kompanije)
 • ulaznice za dvorce i lokalitete prema programu (plaćanje u agenciji prilikom rezervacije)
 • dodatne obroke, osobne troškove
 • putno osiguranje (preporučamo)

 

Cijena ulaznica odrasli: 1.200 kn

Cijena ulaznica djeca do 15 godina: 900 kn

Cijena ulaznica uključuje: ulaznice za dvorce Stirling, Blair Athol, Urquhart, Cawdor, Scone Palace, Drumond i Edinburški dvorac, agencijsku naknadu za posredovanje u kupovni ulaznica i organiziranje ulaska u dogovoreno vrijeme na lokalitete, dozvolu za ulazak grupe.

Napomena: cijene ulaznica lokaliteti mogu promijeniti, navedene cijene su važeće na dan 21.12.2018.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 20

 

Šifra 1500-013-2

Aktualna Putovanja

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo