St. Petersbusg

First minute

TERMINI:

11.8.-15.8.2019.

29.9.-3.10.2019.

*Vrijednost više: ulaznice za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan              ZAGREB – ST. PETERSBURG

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.15h, podjela putne dokumentacije i prijava za let. Polijetanje zrakoplova za St. Petersburg na izravnoj liniji Croatia Airlinesa OU530 u 14.20h. Očekivano slijetanje u 18.00h, obavljenje pograničnih formalnosti i prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večer provedite u šetnji Nevsky prospektom, petrogradskim "Elizejskim poljanama", glavnom trgovačkom arterijom grada. Noćenje.  

2. dan              ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak na razgled grada znanog ranije i kao Petrograd ili Lenjingrad, drugog po veličini ruskog grada, "Veneciji sjevera" smještenoj nadomak Baltičkog mora na rijeci Nevi. Kao rusko političko i kulturno središte tijekom više od 200 godina, često se smatra i sjevernom ruskom prijestolnicom. Brojni vijugavi kanali, barokni mostovi i veličanstvene palače čine ga jednim od najljepših gradova svijeta (povijesno središte grada je pod zaštitom UNESCO-a). Panoramska vožnja uz pogled na: Trg palače, glavni gradski trg kojeg okružuju prekrasne zgrade različitih arhitektonskih stilova; baroknu Zimska palaču; Admiralitet; Aleksandrov stup, podignut u čast njegove veličanstvene pobjede nad Napoleonom; Trg umjetnosti, kojeg okružuju brojni muzeji, kazališta i koncertne dvorane. Tu se nalazi Palača Mikhailovsky, neoklasicističko remek-djelo Carla Rossija koja danas udomljuje Ruski muzej s jednom od najbogatijih zbirki ruske umjetnosti; brončani konjanik, impresivan spomenik osnivaču grada, Petru Velikom; Nevsky prospekt, glavna gradska avenija i jedna od najpoznatijih ulica Rusije; Anichkov most, najstariji i najpoznatiji most u gradu kojeg krase četiri skulpture krotitelja konja i ograda od lijevanog željeza s motivima sirena i morskih konjica; robna kuća Gostiny Dvor, jedan od prvih trgovačkih centara u svijetu; Ermitaž, najveći i jedan od najznačajnijih muzeja u svijetu; katedrala sv. Izaka s pozlaćenom kupolom, najveća je u gradu i jedna je od najimpresivnijih znamenitosti ruske carske prijestolnice; Petropavlovska tvrđava s početka 18.st. (dio UNESCO-a), u kojoj su se nekoć nalazili vojna baza i zloglasni zatvor za najistaknutije političare, a danas je mjesto brojnih kulturnih događanja; crkva sv. Petra i Pavla, posljednje počivalište vladara dinastije Romanov; crkva Kristova uskrsnuća, tradicionalnog ruskog stila sagrađena na mjestu gdje je ubijen car Aleksandar II, s bogato ukrašenom unutrašnjosti s više od 6000 m² mozaika; katedrala Gospe od Kazana, inspirirana bazilikom sv. Petra iz Rima, danas spomenik ruske pobjede. Ostatak večeri slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.     

3. dan              ST. PETERSBURG

Nakon doručka predlažemo nezaobilazni posjet Muzeju Ermitaž, jednom od najznačajnijih i najprestižnijih muzeja u svijetu, kojeg godišnje obiđe 3-4 milijuna posteljitelja. Ovaj kompleks muzeja sastoji se od 6 palača i posvećen je zapadnjačkom slikarstvu, a njegova ogromna zbirka broji preko 3 milijuna umjetnina, među kojima su svakako najpoznatija djela talijanskih renesansnih majstora i francuskih impresionista. Najpoznatija od zgrada muzeja svakako je Zimski dvorac koji je nekada bio rezidencija carske obitelji. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na jedinstvenu rusku folklornu večer u palaču Nikolajevsky. Uz zvuke melodija iz 18.st. u izvedbi klasičnog kvarteta i pratnju dama u krinolinama smjestit ćete se u koncertnu dvoranu i tijekom gotovo dvosatnog programa imati priliku upoznati se s kulturnom tradicijom Rusije, kroz melodične narodne pjesme i plesove u izvedbi folklornih ansambala. Povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan              ST. PETERSBURG – PETERHOF – ST. PETERSBURG

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za fakultativni izlet do obližnjeg Peterhofa (dio UNESCO-a), kompleksa palači i parkova u kojima su se tijekom 18. i 19.st. održavali raskošni prijemi, balovi i sl. Velika palača je bila ljetna rezidencija ruskih vladara, a u njezinom se podnožju nalazi velika kaskada, bogato ukrašena brojnim zlatnim skulpturama. Zbog brojnih veličanstvenih fontana (preko 150 njih) i 4 monumentalne kaskade, Peterhof često nazivaju "ruskim Versaillesom". Po povratku u St. Petersburg možete zaploviti rijekom Nevom i doživjeti svu veličinu, raskoš i ljepotu arhitekture grada iz malo drugačije perspektive. Noćenje.

5. dan              ST. PETERSBURG – CARSKO SELO – ZAGREB

I za kraj... mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnje Carsko selo (UNESCO), simbol preporoda Rusije i njene kulture. Danas Carsko selo nosi naziv Puškin, po čuvenom ruskom pjesniku Aleksandru Sergejeviču Puškinu, koji se tu školovao. Grad je osnovan početkom 18.st. i u njemu je živjela ruska aristokracija i članovi carske obitelji. Krasi ga grandiozna barokna palača, ljetna rezidencija Katarine Velike, okružena velikim vrtovima i uređenim parkovima na površini od 600-tinjak ha. Originalnu palaču dao je izgraditi Petar Veliki za svoju suprugu Katarinu I, no kasnije ju je srušila njihova kćerka Katarina Velika i novu izgradnju povjerila poznatom talijanskom arhitektu F.B. Rastrelliju. Uživajte u obilasku palače i njenim brojim odajama koje odišu luksuzom. Gotovo su sve prostorije ukrašene bogatim draguljima, vrijednim umjetničkim djelima, pozlaćenim stropovima, zidovima prekrivenim svilom... Prošetajte alejama parka s brojnim paviljonima i skulpturama. Od ostalih znamenitosti tu se još nalaze i klasicistička Aleksandrova palača te licej, elitna škola iz 19.st., koju je pohađao A.S. Puškin. U poslijepodnevnim satima prijevoz u zračnu luku. Prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, na liniji OU531 u 18.50h. Očekivano vrijeme dolaska u Zagreb u 20.4h. Završetak programa.

  

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 4.590 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.990 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.290 KN

  

Obavezna doplata za pristojbe zračnih luka, po osobi: 1.090 kn

  

CIJENA UKLJUČUJE:

 • Povratni prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi prema programu;
 • Prijevoz autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku te od hotela do zračne luke pri odlasku;
 • Smještaj u St. Petersburgu u hotelu Baltiya 3* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom;
 • Cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča s uključenim ulaznicama za Petropavlovsku tvrđavu i katedralu sv. Izaka;
 • Voditelja putovanja iz Zagreba;
 • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.090 kn (podložno promjeni);
 • doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi od 1.190 kn;
 • trošak turističke vize za Rusiju od 475 kn;
 • trošak posredovanja agencije pri ishođenju vize za Rusiju od 100 kn;
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja (osim gore navedenih);
 • karte javnog gradskog prijevoza;
 • fakultativne sadržaje;
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon i sl.);
 • napojnice i putno osiguranje (preporučujemo).

 

PoPUSTI NA TREĆEM, POMOĆNOM LEŽAJU U SOBI:

 • Dijete 2 – 11,99 godina: 800 kn
 • Odrasla osoba: 300 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi:

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, cijene po osobi (uz najmanje 10 osoba):

 • Ermitaž: 450 kn -uključeno: povratni prijevoz autobusom, ulaznica za muzej i lokalni vodič;
 • Izlet u Peterhof: 590 kn - uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznice za Veliku palaču i Donji park;
 • Folklorna večer u palači Nikolajevsky: 490 kn - uključeno: povratni prijevoz autobusom, folklorni show i snack tijekom stanke (kanapei, voće,  pjenušac, vodka i juice);
 • Izlet u Carsko selo: 450 kn - uključeno: prijevoz autobusom, lokalni vodič, ulaznica za Carsko selo 

 

Viza:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Rusiju.

Ista se ishodi u Ruskom viznom centru u Zagrebu www.vhs-croatia.com

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:

-       ispunjen i potpisani obrazac (turistička viza do max. 30 dana boravka);

-       putovnicu (koja mora vrijediti još minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju i mora imati najmanje dvije prazne stranice)

-       novija fotografija u boji veličine 3,5 cm x 4,5 cm sa svjetlom pozadinom

-       polica putnog zdravstvenog osiguranja (osigurana svota od najmanje 30.000 EUR)

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 4-10 dana): konzularna pristojba 35€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 475 kn. 

Cijena turističke vize po osobi (ishođenje 1-3 dana): konzularna pristojba 70€ i pristojba za uslugu 200 kn, odnosno ukupno 750 kn.

Posredovanje putničke agencije po osobi: 100 kn

 

RED LETENJA:

OU 530    ZAGREB                      ST. PETERSBURG       14:20   18:00

OU 531    ST. PETERSBURG          ZAGREB                   18:50   20:40

 

Šifra 700-048-3

Aug 11

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.08.2019

Cipar

11.08.2019

St. Petersbusg

14.08.2019

Poljska tura

15.08.2019

Skandinavija

15.08.2019

Istanbul

15.08.2019

Prag

15.08.2019

Pariz

15.08.2019

Rim

15.08.2019

Pariz

16.08.2019

Kapadokija

22.08.2019

Rim city break

25.08.2019

MSC Bellissima

27.08.2019

Rusija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo