Kairo, Hurgada i krstarenje Nilom

First minute

TERMIN: 

6.2.-11.2.2019.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan ZAGREB - ISTANBUL - KAIRO

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija na drugom katu u 07:00 sati. Prijava na let Turkish Airlinesa za Istanbul. Odlazak zrakoplova u 09:10 sati, dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kairo na letu Turkish Airlinesa u 19:10 sati. Dolazak u Kairo u 20:30 sati po lokalnom vremenu. Doček lokalnog predstavnika u zračnoj luci, transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan KAIRO – ALEXANDRIA – KAIRO

Doručak. Moguć odlazak na fakultativni izlet u Aleksandriju (uz doplatu). Aleksandrija je najveća luka na obali Sredozemnog mora, grad burnog kulturnog nasljeđa i bogate prošlosti. Uz mnogobrojne povijesne znamenitosti, odlikuje se i prirodnim ljepotama. Po dolasku u Aleksandriju posjetit ćemo Nacionalni muzej u kojem se nalazi preko 1800 artefakata iz povijesti Aleksandrije i Egipta. Vidjet ćemo Aleksandrijsku knjićnicu – najveću knjićnicu starog vijeka i važno središte helenističke kulture, Pompejev stup koji se nalazi na akropolisu ispod kojeg su ostaci hrama Boga Serapisa, katakombe Kom El Shogafa koje su bile jedno od sedam svjetskih čuda srednjeg vijeka te nekropolu s nizom grobnica i objekata pogrebnog kulta. Povratak u Kairo u poslijepodnevnim satima. Putnicima koji odluče ostati u Kairu predlažemo odlazak u Nacionalni muzej, pravu riznicu povijesti i posjte bazaru Khan El Khalili, najvećem bazaru na Bliskom istoku na kojem se može doživjeti atmosfera srednjovjekovne tržnice i kupiti mnoštvo orijentalnih suvenira i rukotvorina. Noćenje.

3. dan KAIRO – GIZA – KAIRO - ASUAN

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pratnji lokalnog vodiča prema platou Giza i posjet jednom od sedam svjetskih čuda antičkog svjeta – Velike piramide: Keopsova, Kefrenova i Mikerinova, Dolinski hram i jedan od najprepoznatljivijih simbola Egipta – kip mistične Sfinge, čuvara grobnica. Keopsova piramida je najveća i najstarija od tri najpoznatije piramide, izgrađena je od više od 2 milijuna blokova kamena vapnenca i s preko 146 metara visine. Oni željni prave arheološke avanture, imat će mogućnost ulaska duboko u jednu od piramida (uz doplatu, ovisno koja će piramida biti otvorena). Nakon razgleda, odlazak na ručak u tradicionalni restoran(uključen u cijenu). Transfer do željezničke stanice u Kairu. Ukrcaj na noćni vlak prema Asuanu. Večera u vlaku. Noćenje.

Napomena: putnički vlakovi Kairo-Asuan u prsjeku se sastoje od 13 vagona s dvokrevetnim kupeima, dok je u vlaku obično jedan kupe preuređen u bar gdje se u doplatu slući piće. Kabine su skromno opremljene s krevetima na kat i u svakoj je umivaonik, ali bez vlastitog toaleta, toalet je zajednički za jedan vagon.

4. dan ASUAN

Doručak u vlaku. Dolazak na željezničku stanicu u Asuanu, iskrcaj iz vlaka i doček lokalnog predstavnika. Po dolasku u Asuan, grad Nubijaca i fekula – tradicionalnih plovila, razgledat ćemo Visoku branu s koje se pruža pogled na Naserovo jezero – najveće umjetno jezero na svijetu, a u blizini koje se nalazi nezavršeni obelisk i hram File, posvećen božici Izidi, idealnoj majci i ženi, zaštitnici prirode. Po završetku razgleda, ukrcaj na brod. Ručak na brodu. Slobodno poslijepodne za vlastite programe. Predlažemo posjet Nubijskom selu gdje ćete saznati kako žive stanovnici Gornjeg Egipta. Večera na brodu. Noćenje.

5.dan ASUAN – ABU SIMBEL – KOM OMBO – EDFU

Doručak. Mogućnost ranog fakultativnog izleta do svetišta Abu Simbel, jednog od najljepših povijesnih znamenitosti u Egiptu. Svetišta su izgrađena u vrijeme vladavine faraona Ramzesa II, dok su zbog gradnje brane na Naserovom jezeru premještena 65 metara dalje od izvornog mjesta (uz doplatu). Pogled na Veliko svetište predstavlja jednu od najljepših točki ovog putovanja i uistinu je veličanstven: Na pročelju se nalaze četiri 20 m visoka kipa sjedećeg Ramzesa kojeg predstavljaju u različitim starosnim dobima. Povratak na brod. Ručak. Početak krstarenja prema Kom Ombu i hramovima raznih božanstava. Posjet hramu Kom Ombo – neobičnom dvostrukom hramu čiji je jedan dio posvećen bogu Sobeku – bogu krokodila, a drugi Horusu – bogu sokola. Nastavak krstarenja prema Edfu. Večera na brodu. Noćenje.

6.dan EDFU –ESNA -LUXOR

Doručak. Posjet hramu boga Horusa, jednog od najstarijih božanstava koji je prikazan s glavom sokola te povezivan s raznim faraonima tijekom njihovog vladanja. Horusov hram u gradu Edfu je njegov najočuvaniji hram u cijelom Egiptu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak ugodnog krstarenja Nilom, značajnom povijesnom rijekom i kolijevkom jedne od najvećih civilizacija. Prelazak Esne, brane na Nilu(moguće čekanje). Dolazak u Luxor u večernjim satima. Večera. Noćenje.

7.dan LUXOR – HURGHADA

Doručak. Iskrcaj s broda. Odlazak na razgled grada Luxora, nekadašnje tebanske prijestolnice, u kojem se nalazi poznato svetište Karnak – najveće svetište starog svijeta i svetište boga Amona te su to područje Egipćani nazvali „kraj svih krajeva“, poznati hram u Luxoru te ćemo se zaustaviti u tvornici papirusa. Vožnja prema Hurghadi. Dolazak u Hurghadu u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan HURGHADA

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe u ljetovalištu koje je nekoć bilo malo ribarsko naselje, a danas obiluje turističkom ponudom. Predlažemo fakultativni odlazak brodom do koraljnih grebena s prekrasnim podvodnim svijetom i rajskom plažom otoka Giftun(uz doplatu). Noćenje.

9.dan HURGHADA

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe. Predlažemo odlazak na fakultativni pustinjski jeep safari (uz doplatu). Noćenje.

10.dan HURGHADA – ISTANBUL – ZAGREB

Transfer autobusom do zračne luke u 01:00 sati. Polazak zrakoplova za Istanbul u 03:45 sati. Slijetanje u Istanbul u 07:50 sati te nastavak leta za Zagreb u 18:55 sati. Predviđen dolazak u Zagreb oko 19:05 sati po lokalnom vremenu.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

- SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4*: 7.490 KN

SMJEŠTAJ U HOTELIMA 5*: 7.890 KN

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

- SMJEŠTAJ U HOTELIMA 4*: 6.990 KN

- SMJEŠTAJ U HOTELIMA 5*: 7.390 KN

 

       

CIJENA UKLJUČUJE:

• povratni zrakoplovni prijevoz Zagreb - Istanbul - Kairo i Hurghada - Istanbul - Zagreb u ekonomskoj klasi na redovnim linijama Turkish Airlinesa
• smještaj na osnovi 5 noćenja u odabranoj kategoriji hotela 4* ili 5*:
2 noćenja u Kairu na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*
3 noćenja u Hurghadi na osnovi noćenja s doručkom u hotelu 4* ili 5*
• 1 noćenje u spavaćim vagonima putničkog vlaka Kairo - Luxor na osnovi polupansiona (večera i doručak u vlaku), Napomena: spavaći vlak ne posjeduje trokrevetne kupee, tako da treća osoba dijeli kabinu sa drugim putnikom istog spola.
• 3 noćenja u kabinama niže razine na brodu 5* na osnovi punog pansiona (doručak, ručak, večera (bez uključenog pića))
• sve transfere sukladno programu
• lokalnog vodiča tijekom razgleda Kaira i Luxora
• ručak tijekom razgleda Kaira
• lokalnog predstavnika
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• zrakoplovne pristojbe u iznosu - 1.890 kn
• nadoplata za jednokrevetnu sobu - 1.790 kn
• trošak vize za Egipat - 180 kn
• obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 45 USD
• doplate za fakultativne usluge (prijava prilikom rezervacije, plaćanje na licu mjesta):
- fakultativni izlet u Aleksandriju - 115 EUR
- fakultativni izlet Abu Simbel - 105 EUR
- Nubijsko selo - 35 EUR
- fakultativni izlet na koraljni greben Giftun - 25 EUR
- fakultativni odlazak na pustinjski jeep safari - 30 EUR
• ulaznice (informativna cijena, podložno promjenama: ulaznica za Kraljevsku dvoranu mumija u Nacionalnom muzeju Kairo: 11 USD, ulaznica za unutrašnjost Keopsove piramide: 22 USD, ulaznica za unutrašnjost Kefrenove ili Mikerinove piramide: 6 USD, ulaznica za Solarni muzej plovila u Gizi: 6 USD
• osobne troškove
• Putno osiguranje

Napomena: za izlete je potrebno minimalno 15 prijavljenih osoba

Popust: treća osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem - po redovnoj cijeni.

Napomena: spavaći vlak ne posjeduje trokrevetne kupee, tako da treća osoba dijeli kabinu sa drugim putnikom istog spola.

 

Minimalan broj putnika: 20

 

Šifra 400-014-3

Feb 06

Aktualna Putovanja

Prev Next

17.01.2019

Istanbul

24.01.2019

Istanbul

01.02.2019

Istanbul

04.02.2019

Kuba

07.02.2019

Istanbul

09.02.2019

MSC Meraviglia

09.02.2019

Izrael

09.02.2019

Costa Diadema

10.02.2019

Costa Fortuna

10.02.2019

Kuba

12.02.2019

Bejrut

12.02.2019

Istanbul

13.02.2019

Rim

14.02.2019

Rim

14.02.2019

Rim city break

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo