Irska

Garantirano

TERMIN:

8.6.-19.6.2019. GARANTIRANI POLAZAK

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN                 

Polazak iz Rijeke s Jelačićevog trga u 06:00 sati. Vožnja turističkim autobusom preko Slovenije kroz Austriju u pravcu Salzburga i njemačke granice.  Vožnja uz zaustavljanja na odmorištima  kroz Njemačku pored Münchena, Ulma i Stuttgarta prema rijeci Rajni. Smještaj u hotelu 3* u Karlsruheu. Noćenje.

2. DAN                 

Nakon doručka slijedi vožnja autocestom  dolinom Rajne pored Koblenza, Bonna i Kölna prema Nizozemskoj.  U rano popodne stižemo u Rotterdam gdje ćemo razgledati strogi centar grada: Erasmov most, Pomorski muzej na otvorenom, katedrala sv Lovre, Kubna kuća. U kasnim popodnevnim satima ukrcavamo se na trajekt. Smještaj u dvokrevetnim kabinama. Noćna plovidba prema obali Velike Britanije. Noćenje na trajektu.

3. DAN                 

U ranim jutarnjim satima pristajemo u luku Kingston upon Hull smještenu na ušću rijeke Humber u Sjeverno more.Krećemo autobusom kroz područje engleskih grofovija Yorkshire i Lancashire prema Leedsu i Manchesteru i dalje u smjeru sjevernog Walesa i otoka Anglesey gdje ćemo se u luci Holyhead ukrcati na trajekt. Plovidba Irskim morem prema Dublinu u trajanju od oko 3 sata.. Po iskrcaju na irsko tlo odlazimo prema hotelu s 3*. Smještaj u hotelu u širem centru grada. Nakon kraćeg odmora odlazak s voditeljem putovanja u središte grada do Temple Bara, zabavne gradske četvrti omiljene i među lokalnim stanovništvom.Slobodno vrijeme za večeru i zabavu u nekom od mnogobrojnih pubova sa živom glazbom. Noćenje.

4. DAN                 

Doručak. Odlazimo na razgled glavnog grada Irske autobusom i pješice: O'Connel Street, Ha'penny Bridge, Trinity college s knjižnicom u kojoj se čuvaju vrijedni rukopisi Book of Kells, molitvenik iz 8. stoljeća i Book of Burrow, Merrion Square i kuća Oscara Widea,  Grafton Street, Nacionalni muzej,  Leinster House, Dublin castle, katedrala sv Patricka gdje je svećenik bio Jonathan Swift, pisac Gulliverovih putovanja,  park st Stephen’s green….. Fakultativni posjet Guiness Storehouse – prikaz povijesti i načina proizvodnje poznatog Guinness piva s degustacijom najpoznatijeg svjetskog tamnog piva. Ostatak dana slobodan za individualne programe. Noćenje.

5. DAN                 

Nakon doručka krećemo autobusom prema zapadnoj obali preko Mullingara, centra pokrajine Westmeath. Posjetit ćemo Belvedere House i parkove poznate po ljubomornom Lordu koji je sagradio Zid ljubomore da njegova žena ne bi vidjela kuću svoga ljubavnika.  Nastavljamo vožnji dolinom rijeke Shannon prema Sligu, gradu najvećeg irskog pjesnika Yeatsa. Razgled ostataka dominikanskog samostana iz XIII stoljeća. Šetnja uskim  uličicama staroga grada i obalom rijeke Garavogue. Odlazimo prema Ballini kroz planine Ox. Smještaj u hotelu. Večera u hotelu.  Noćenje.

6. DAN                 

Doručak. Odlazimo prema zapadu i području Connemare, atraktivnog divljeg dijela otoka prekrivenog jezerima i tresetištima. Vožnja kroz divlja brdovita područja koja se uzdižu nad morem s prekrasnim plažama s jedne i jezerima s druge strane. Posjet romantično smještenoj opatiji Kylemore, veličanstvenom zdanju starom 300 godina u samom srcu Connemare koje se uzdiže iznad jezera Pollacapul. Kylemore Abbey jedna je od najvećih irskih atrakcija i mjesto koje je izgradila ljubav (prvotni vlasnik dao je izgraditi dvorac inspiriran ljubavlju prema svojoj supruzi). Od 1920. dvorac je u vlasništvu benediktinskog reda.  Po dolasku u Galway razgledati ćemo srednjevjekovnu crkvu sv. Nikole i rimokatoličku katedralu. Smještaj u hotelu s 3* na području Galwaya. Večera u hotelu. Noćenje.

7. DAN                 

Doručak. Napuštamo Galway i vožnjom kroz mjesečev krajolik Burrena u pokrajini Clare stižemo do Cliffs of Moher, fascinantnih stijena od pješčenjaka i škriljevca koje se na nekim mjestima uzdižu i do 200 metara iznad Atlantskog oceana, a protežu se dužinom od 8 kilometara. Vožnja prema nedalekom Limericku gdje ćemo posjetiti dvorac Bunratty koji je 1425. na temeljima normanske tvrđave iz 10. stoljeća sagradila obitelj MacNamara te razgledati Folkpark s prikazom života s kolibama i tradicionalnim zanatima Irske 19. stoljeća.  Nastavak vožnje prema Killarneyu. Smještaj u hotelu. Večera. Nakon večere u hotelu slijedi “obavezna” zabava u nekom od mnogobrojnih pubova po kojima je Killarney nadaleko poznat.

8. DAN                

Nakon doručka odlazimo na turu po najromantičnijem  području Irske, Ring of Kerry s veličanstvenim pejsažima, pogledom na Atlantik i iznenađujuće bogatim biljnim svijetom. Vožnja kroz brojna mala slikovita mjesta, selo Sneem s poznatim šarenim kućama, te do planinskih točki Molly’s Gap i Ladies View s pogledom na jezera Killarney. U popodnevnim satima posjetit ćemo elizabetansku kuću i muzej Muckross House, okruženu prekrasnim vrtom u srcu parka (posjet Mucross House u skladu s propisima ima ograničen broj posjetitelja, te može biti zamijenjen posjetom farmi ovaca „Kells Sheep Farm“).Smještaj u hotelu na području južne Irske. Noćenje.

9. DAN                 

Doručak. Krećemo prema nedalekom Blarneyu gdje ćemo posjetiti istoimeni dvorac, a oni najhrabriji će pokušati poljubiti „Blarney Stone“ kamen koji daruje elokventan i uvjerljiv govor svakome kome to uspije. Vožnja do “Stijene Cashel” mjesta gdje je Sv.Patrick uzeo djetelinu za simbol Svetog trojstva, srednjevjekovnog kompleksa odakle je započelo pokrštavanje Irske i gdje je bilo sjedište kraljeva Munstera. Razgled Cormacove kapele, katedrale i okruglog tornja. Nastavljamo vožnju prema Rosslareu. Ukrcavamo se na trajekt. Smještaj u dvokrevetnim kabinama. Noćna plovidba prema francuskoj obali. Noćenje na trajektu.

10. DAN              

Nastavak plovidbe oko najzapadnije točke Engleske, Land's Enda prema obali Normandije. U popodnevnim satima pristajemo u luci Cherbourg nakon čega krećemo prema Rouenu. Smještaj u hotelu 3* na području zapadne Francuske. Noćenje.

11. DAN              

Nakon doručka krećemo u smjeru Pariza i dalje prema Dijonu i francusko-švicarskoj granici. Smještaj u hotelu. Odlazimo do obližnjeg Mulhouse-a, grada smještenog nedaleko tromeđe Švicarske, Njemačke i Francuske poznatog po dugoj tradiciji izrade tkanina. Razgled povijesne gradske jezgre: gradska vijećnica, crkva st.Etienne, trg Place Reunion. Slobodno vrijeme za večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

12. DAN               

Doručak. Napuštamo hotel i krećemo prema nedalekoj švicarskoj granici. Vožnja prema području jezera Vierwaldstattersee. Ovdje ćemo napraviti pauzu u prekrasnom Luzernu gdje ćemo na rapolaganju imati nešto slobodnog vremena za kraću šetnju gradom. Nastavljamo vožnju prema talijanskoj granici preko jezera Lugano i dalje autocestom iznad jezera Como prema Milanu, pored Verone i Venecije prema Sloveniji i Hrvatskoj. U Rijeku stižemo u kasnim večernjim satima.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 9.300 KN

 

CIJENA PO OSOBI UKLJUČUJE: 

 • prijevoz turističkim autobusom
 • prijevoz trajektima na linijama: Rotterdam – Kingston upon Hull s 1 noćenjem u unutrašnjim dvokrevetnim kabinama
 • Rosslare – Cherbourg s 1 noćenjem u  unutrašnjim dvokrevetnim kabinama i Holyhead-Dublin
 • smještaj u dvokrevetnim sobama s vlastitom kupaonom i WC-om, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Njemačkoj, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Francuskoj, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3* u Irskoj, 3 polupansiona u hotelima 3* u Irskoj
 • razgledi prema programu
 • usluge stručnog pratitelja
 • priprema i organizacija putovanja, jamčevina turističkog paket aranžmana

 

CIJENA NE UKLJUČUJE: 

 • stručno vođenje u muzejima i crkvama, (napomena: cijene ulaznica navedene su informativno, a redosljed razgleda može biti podložan promjenama)

 

DOPLATE: 

Obvezna doplata na licu mjesta za turističku pristojbu: 20,00 eura po osobi – podložno promjenama, jednokrevetna soba: 3.500,00 kn. Putno zdravstveno osiguranje 168,00 kn., Osiguranje otkaza putovanja s putnim zdravstvenim osiguranjem 335,40 kn.

Minimalni broj prijavljenih putnika: 35

 

Šifra 1100

Aktualna Putovanja

Prev Next

20.03.2019

Rim

21.03.2019

Pariz city break

21.03.2019

Prag

21.03.2019

Rim city break

22.03.2019

London

23.03.2019

Atena

23.03.2019

Istanbul

23.03.2019

Madrid city break

26.03.2019

Istanbul

28.03.2019

Toskana

29.03.2019

London

29.03.2019

Bali - beach stay

29.03.2019

Jordan

29.03.2019

Veneto

04.04.2019

Kopenhagen

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo