Istanbul

Garantirano

TERMINI:

16.5.-19.5.2019. GARANTIRANI POLAZAK

20.6.-23.6.2019. GARANTIRANI POLAZAK

22.6.-25.6.2019. GARANTIRANI POLAZAK

Vrijednost više: besplatna izrada vize

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15* sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan ISTANBUL

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji (ulaznica nije uključena u cijenu) toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu uTurskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje.

Fakultativno – mogućnost odlaska na večeru sa show programom (uključen povratni transfer).

3. dan ISTANBUL

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni ples Derviša. Noćenje.

4. dan ISTANBUL – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za shopping, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko svjetski poznatog mosta koji povezuje Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za slikanje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvene Dolmabahče palače. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Piere Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te povratak. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19.00* sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05* sati.

 

REDOVNA CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI: 3.340 KN

REDOVNA CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI 16.5.: 3.680 KN

  

Doplata za jednokrevetnu sobu: 870 kn

Popust za treću osobu na pomoćnom krevetu: 150 kn

Zrakoplovne pristojbe (950 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

First minute popust na redovnu cijenu 5% po osobi za rezervacije do 60 dana prije polaska ili do popunjenja predviđenih kapaciteta.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.


CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul – Zagreb, zrakoplovne pristojbe
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*
 • sve transfere i usluge prema programu
 • uslugu voditelja putovanja
 • uslugu izrade vize
 • troškove organizacije i prodaje putovanja

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • fakultativne sadržaje
 • ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača
 • zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
 • vizu za Tursku

 

FAKULTATIVNI SADRŽAJI:

 • Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć 390 kn; Cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).
 • Doplata za krstarenje Bosporom 420 kn; Cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak.
 • Doplata za ples Derviša 155 kn; Cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha.  
 • Doplata za izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 350 kn; U cijenu je uključen transfer, lokalni vodič, ulaznica za Dolmabahče palaču i uspinjaču.

Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom prijave putovanja.

 

*Red letenja za polaske 1.5.; 20.6.

TK1054   ZAGIST      09:15 12:30    

TK1055   ISTZAG      18:05 19:10    

 

INFORMATIVNA CIJENA ULAZNICA – plaćanje na licu mjesta:

Aja Sofija 11 EUR

Topkapi palača 11 EUR + harem 6 EUR

 

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas radi besplatno uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci na dan putovanja od strane voditelja putovanja.

Minimum prijavljenih putnika: 15

 

Šifra 300-065-2

Aktualna Putovanja

Prev Next

10.05.2019

Rim

16.05.2019

Atena

16.05.2019

Istanbul

16.05.2019

Pariz

16.05.2019

Istanbul

17.05.2019

London

17.05.2019

Jordan

18.05.2019

Istanbul

18.05.2019

Škotska

18.05.2019

Istanbul

19.05.2019

Antička Grčka

21.05.2019

Rusija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo