Kapadokija i mala Azija

First minute

TERMIN:

29.12.-5.1.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:ZAGREB – ISTANBUL – ANKARA

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 u 9:10 sati. Dolazak u Istanbul u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s lokalnim vodičem te polazak autobusom prema Ankari. Po dolasku u Ankaru smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

2. dan:ANKARA – AVANOS - KAPADOKIJA

Nakon doručka panoramsko razgledanje grada, uključujući vidikovac (Ankarska tvrđava), Citadelu i muzej Anatolskih civilizacija. Nastavak puta prema gradu Avanos, uz Slano jezero Tuz koje je ujedno najbogatija solana u državi, gdje se proizvodi 60% ukupne proizvodnje soli u Turskoj. Po dolasku u Kapadokiju smještaj, večera i noćenje u hotelu 4*. U večernjim satima mogućnost odlaska na poznati „Ples derviša“ (uz doplatu).

3. dan:KAPADOKIJA

U ranim jutarnjim satima, prije izlaska sunca mogućnost odlaska na let balonom iznad ove fascinantne pokrajine (uz doplatu). Let balon je jedinstveni doživljaj, uzbudljiv i romantičan, najbolji način da se doživi veličanstvena panorama ovog čarobnog dijela svijeta. Povratak u hotel. Nakon doručka odlazak na cjelodnevno razgledanje pokrajine Kapadokije. Snažne su erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak muzeja Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme ranog kršćanstva, kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani proganjani. Slijedi razgled tipičnog grada ove pokrajine, Urgupa i dolina Pasabaglari i Develi. Povratak u hotel i večera. Uz doplatu odlazak na novogodišnju večeru. Noćenje.

4. dan:KAPADOKIJA – KONYA

SRETNA NOVA GODINA!

Nakon doručka odlazak u obližnji podzemni grad Derinkuyu, ukupno čak 7 katova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Nastavak putovanja preko Sultanhan Karavan-saraya u Konyju, gradu smještenom na središnjoj zaravni uAnatoliji. Konya je glavni grad istoimene Pokrajine Konye, po površini najveće provincije u Turskoj. Panoramski razgled i posjet muzeju Mevlana. Prijava i smještaj u hotel 4*. Večera i noćenje.

5. dan:KONYA – PAMUKKALE

Nakon doručka odlazak prema Pamukkale (”Pamučna tvrđava”), čudesnom platou boje bijelog pamuka koji su stvorile naslage vode bogate kalcijem. Nakon toga slijedi obilazak i jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa gdje su ostaci crkve i grob apostola sv. Filipa, amfiteatar, groblje sa sarkofazima te obilazak samih Pamukkala, “Bijelih slapova“ gdje izvire topla, ljekovita voda, te kupanje u termalnim bazenima. Večera i noćenje u hotelu 4*.

6. dan:PAMUKKALE – BURSA

Nakon doručka nastavljamo putovanje prema Bursi. Po dolasku slijedi prijava u hotel i kratki odmor. Navečer Navečer šetnja gradom i večera. Noćenje u hotelu 4*.

7. dan:BURSA

Doručak i odlazak u obilazak znamenitosti. Posjet Ulu ili Velike džamije poznate po kaligrafskim natpisima na zidovima i stubovima, zatim odlazak do mauzoleja sultana Mehmeda I. i posjet Zelene džamije koja još nosi i naziv „Dragulj Burse“. Večera i noćenje u hotelu 4*.

8. dan:BURSA – ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka vožnja prema Istanbul. Prijava na let TK1055 u 19:00 sati i polijetanje zrakoplova prema Zagrebu. Predviđeni dolazak u Zagreb je u 19:05 sati.

 

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.490 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 5.215 KN

 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 980 kn

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Prijevoz zrakoplovom Zagreb – Istanbul - Zagreb
 • smještaj u hotelima 4* na osnovi polupansiona
 • sve ulaznice za lokalitete spomenute u programu
 • autobus za vrijeme cijele ture (autobusi su turističke klase s klima uređajem)
 • uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča
 • organizaciju i pripremu putovanja

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • ulaznice za objekte i sadržaje koji nisu navedeni u programu (folklorna večer, ples derviša, vožnju balonom u Kapadokiji)
 • napojnice vozaču i lokalnom vodiču
 • putno osiguranje

    

OBVEZNE DOPLATE:

 • zrakoplovne pristojbe 980 kn
 • napojnice vodiču i vozaču (preporuka ca. 30 po osobi, plaćanje na licu mjesta)

 

OSTALE DOPLATE:

Ples derviša u Konyi: 35 eur, let balonom u Kapadokiji: 200 eur, folklorna večer 45 eur.

Plaćanje na licu mjesta, cijene su informativne.

Doplata za novogodišnju večeru 370 kn

 

Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu.

Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr

Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Atlas naplaćuje 150 kn, što uključuje vizu i uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, a viza će putnicima biti uručena u Zračnoj luci Zagreb na dan putovanja od strane pratitelja putovanja. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Potrebno je popuniti formular koji možete dobiti na prodajnom mjestu.

NAPOMENE:

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Minimum prijavljenih putnika: 15

 

Šifra 300-048-2

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Pogrešan unos

Aktualna Putovanja

Prev Next

04.12.2018

Dubai

11.12.2018

Dubai

13.12.2018

Pariz

13.12.2018

Istanbul

29.12.2018

Costa Diadema

02.01.2019

Rim

03.01.2019

Prag

04.01.2019

Rim

04.01.2019

Budimpešta

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo