Portugalska tura

First minute
Garantirano

TERMIN:

28.09.-03.10.2017. GARANTIRANI POLAZAK

**Vrijednost više**: posjeti bajkovitoj palači Pena, slikovitoj vinorodnoj dolini rijeke Douro te očaravajućem gradu Tomar

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1 dan   ZAGREB-LISABON

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta kod šaltera informacija. Let za Lisabon zrakoplovom Croatia airlines u 07.55h. Po dolasku u Lisabon, oko 10.10h odlazak u razgled grada s vodičem: prvo odlazak do poznate Belemske kule, Spomenika Otkrića te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama (razgled unutrašnjosti crkve), pogled na most 25. Aprila (sličan Golden Gate mostu u San Franciscu) te spomenik Kristu kralju (po uzoru na onog u Rio de Janeiru); zatim slijedi povratak u centar grada te panoramski razgled Trg Marques de Pombal, Avenida Liberdade – jedna od najpoznatijih avenija Europe građena po uzoru na Champs-Elysees, Trgovi Restauradores, Rossio i Comercio,.. Slijedi vožnja kroz četvrti Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.) s razgledom katedrale sagrađene u 12. stoljeću, četvrti Chiado i Bairro Alto s mnoštvom restorana, kafića, umjetničkih trgovina,... Smještaj u hotel i kraći odmor. Navečer odlazak pješice i javnim prijevozom do centra starog grada. Šetnja kroz četvrt Baixa s karakaterističnim ulicama, poznatim dizalom st. Justa (po nacrtima Eiffela) te pogledom na obližnju utvrdu Castelo sao Jorge. Povratak u hotel, noćenje.

2 dan   LISABON

Doručak. Dan slobodan za odmor i kupnju. Predlažemo odlazak javnim prijevozom do dijela grada nazvan Park Nacija gdje je 1998. bio održan EXPO, a danas se nalaze tamo Oceanarij, sportska dvorana, kazino, shopping centar, pogled na najduži most u Europi Vasco da Gamma i dr. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu u poznatoj četvrti Bairro Alto. Noćenje.

3 dan   LISABON-ESTORIL-CASCAIS-CABO DA ROCA-SINTRA/PENA-OBIDOS-FATIMA-COIMBRA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju kroz Estoril (poznat po nekadašnjim utrkama Formule 1 i kockarnici) do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. Zatim vožnja do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roce, za koju je rečeno da je „mjesto gdje zemlja završava a more počinje“. Nastavak do Sintre, slikovitog gradića pod zaštitom UNESCO-a, s Nacionalnom palačom (nekadašnjom ljetnom kraljevskom rezidencijom) u centru. Slijedi uspon iznad grada do bajkovite palače Pena koju je dao izgraditi Fernando II na temeljima nekadašnjega samostana, uništenog u velikom potresu 1755. godine. Kompleks je mješavina gotike, renesanse, egipatske i maurske arhitekture, a rezultat je čarobno privlačan. Penu često uspoređuju s podjednako bajkovitim bavarskim dvorcem Neuschwansteinom. Slobodno za ulazak i razgled palače (ulaznica nije uključena). U popodnevnim satima nastavak vožnje prema Obidosu, slikovitom gradiću poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Slijedi vožnja prema Fatimi, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište u Europi. Na tom se mjestu Djevica Marija ukazala djeci 1917. god. Obilazak svetišta: bazilika, šetalište s Kapelom ukazanja,... Nakon razgleda, vožnja do obližnje Coimbre. Smještaj u hotel, noćenje.

4 dan    COIMBRA-DOLINA RIJEKE DOURO-PORTO

Doručak. Odlazak u obilazak Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi, osnovanom 1290.g. Razgled „Grada studenata“: samostan Santa Cruz, romanička katedrala, sveučilište... Kraće slobodno vrijeme te nastavak puta prema dolini rijeke Douro koja je definitivno jedna od najljepših vinskih regija u svijetu. Karakteriziraju je strmi terasasti vinogradi te bijele i žute vinarije u stilu hacijenda (pod nazivom Quintas) smještene na obroncima. Glavna vinska čvorišta na rijeci su Peso da Regua i Pinhao odakle se specijalnim brodicama zvanim rabelos vino prevozilo do Porta. Odavde dolaze najbolja portugalska vina kao što su Quinta do Crasto, Barca Velha, Napoles, Bomfin, Noval, Vesuvi, Quinta de la Rosa, Roriz i Gaviosa. Spektakularni terasasti vinogradi pružaju se na obje strane rijeke i pejzaži su izvanredni. Prvo slijedi kraća pauza u gradiću Peso da Regua, centru vinogradarstva regije. Po želji posjet jednoj od mnogobrojnih Quintasa uz degustaciju vina i razgled podruma (uz doplatu). Slijedi kraća vožnja do gradića Pinhao, srca doline Douro. Posjet željezničkoj stanici kojoj su zidovi ukrašeni zbirkom azulejosa (plavih ostakljenih mozaika) iz 1937.g., a prikazuju tipične scene vezane uz proizvodnju vina u dolini Duoro. U sklopu se nalazi i mala vinoteka i muzej. Nakon razgleda, slijedi vožnja brodicom po rijeci Douro uz jedinstven doživljaj okolnih vinograda. Po završetku nastavak puta prema Portu. U večernjim satima dolazak u hotel. Smještaj i noćenje.

5 dan    PORTO-TOMAR-BATALHA-LISABON

Doručak. Odlazak u razgled grada čija je četvrt Ribeira 1996. god. proglašena dijelom UNESCO-ve svjetske baštine: Trg Liberdade s vijećnicom, Casa da Musica, crkva sv. Franje, željeznički kolodvor Sao Bento, Katedrala, Trg Ribeira uz obalu rijeke Douro sa zgradom Burze te pogledom na most Dom Luis,... Odlazak prema Tomaru, slikovitom gradu sagrađenom uz rijeku Nabao. Na brežuljku iznad grada uzdiže se glavna templarska utvrda-Samostan  Kristovog reda kojeg je dao sagraditi Gualdim Pais, veliki meštar templarskog reda, 1160. god. Jedan od najljepših primjera manuelinske arhitekture, danas pod zaštitom UNESCO-a. U crkvi se nalazi poznata kapela «Charola»-rotonda koja je građena po uzoru na crkvu Isusovog groba u Jeruzalemu.Nastavak do Batalhe te posjet osebujnom, nedovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria, koji je dio UNESCO-ve svjetske baštine. U večernjim satima dolazak u Lisabon, smještaj u hotel i noćenje.

6 dan      LISABON-ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela prema zračnoj luci. Transfer do zračne luke oko 08.00h. Let za Zagreb s Croatia airlinesom u 10.55h s dolaskom oko 15.05h.

 

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.390 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.190 KN

 

First minute cijene su važeće do popunjenja određenog broja mjesta

 

Doplata za zrakoplovne takse: 990 kn (promjenjivo do puta)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 990 kn

Popust na trećem ležaju: na upit

 

CIJENA UKLJUČUJE:

 • povratnu zrakoplovnu kartu Zagreb-Lisabon-Zagreb
 • smještaj u hotelima 3/4* u 1/2 sobama s doručkom
 • pratnju i vodstvo tijekom putovanja
 • prijevoz autobusom po programu
 • vožnja brodom rijekom Douro
 • jamčevinu i organizaciju putovanja

 

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 

 • Boravišna pristojba u Lisabonu 1 eur + u Portu 2 eur po noćenju po osobi – plaćanje u hotelu obavezno
 • Sve ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, degustacije
 • večeru u restoranu s Fadom cca 390 kn

Napomena: avio kompanija zadržava pravo promjene vremena  leta, a Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Šifra 1500-006-2

 

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Aktualna Putovanja

Prev Next

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo