Island - bajkoviti sjever

First minute

TERMIN:

18.05.-21.05.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1.dan: ZAGREB-LJUBLJANA-KEFLAVIK-REYKJAVIK-BORGARFJORDUR-GLAUMBAER-AKUREYRI

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer (uz doplatu) do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice koju ćemo panoramski obići. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Poslije panoramskog obilaska Reykjavika putovanje na sjever, u Akureyri. Putem ćemo obići Borgarfjordur, čija je raskošna priroda i bogata kultura zaslužna za nastanak mnogih saga. Obići ćete Reykholt, mjesto bogate prošlosti, vidjet ćete slapove Hraunfossar, mnoštvo malih izvora koji se kaskadno prelijevaju preko bazaltnih stuba i posjetiti Skagafjordur gdje ćete razgledati muzej u Glaumbaeru. Prošetat ćete seoskim imanjem iz 19.st., razgledati kućice sagrađene od treseta, tipične za Island i zanimljivu kućicu Vidimyri iz 1834.g. Po dolasku u Akureyri razgled grada u kojem se čini da vrijeme teče sporije. Živahni Akureyri najveći je grad sjevernog Islanda i nalazi se na kraju 60 km dugog Eyjafjordur fjorda. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: AKUREYRI – „BAJKOVITA ZEMLJA“: GODAFOSS – JEZERO MYVATN – DIMMUBORGIR – SKUTUSTADIR – NAMASKARD/KRAFLA – MYVATN NATURE BATH - AKUREYRI

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučujemo doplatu cjelodnevnog izleta na jedno od najpoznatijih islandskih lokaliteta, područje jezera Myvatn. Najprije ćete se zaustaviti kod slapova Godafoss, u prijevodu „Vodopad bogova“, koji zahvaljujući svojoj širini i vodenoj masi spada među najimpresivnije slapove na Islandu. Dan ćemo provesti razgledajući i upoznavajući prirodne ljepote i posebnosti područja oko jezera Myvatn, danas zaštićenog kao rezervat prirode. „Jezero muha“, 30 km istočno od Godafossa, nasula je lava prije više tisuća godina. Dugačko je 37 km, ali duboko svega nekoliko metara i napaja se vodom iz toplih izvora. Nigdje drugdje na sjeveru otoka ne postoji takva raznolikost flore i faune. Myvatn se zbog svojeg položaja smatra jednim od najspektakularnijih islandskih krajolika. Obići ćemo Dimmuborgir, fantastične tvorevine s malim špiljama i lukovima, kao iz bajke. Nakon razgleda pseudokratera Skutustadir razgledat ćete geotermalno područje Namaskard u blizini Krafle, poznate po brojnim vulkanskim erupcijama između 1975.-1984. Vrhunac dana bit će osvježavajuće kupanje u geotermalnoj vodi prirodnog kupališta Myvatn*. Povratak u Akureyri. Noćenje.

*prirodno kupalište Myvatn manji je i ne tako slikovit, noviji geotermalni kompleks u usporedbi sa znamenitom Plavom lagunom i stoga je manje turistički istaknut i posjećen. Imenuju ga „Mala Plava laguna“.

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Sjeverna avantura“. Vožnja do očaravajućeg ribarskog gradića, Husavika. Husavik, središte ribolova i prerade ribe, postao je turistički poznat kao središte za promatranje kitova, pa ćemo i mi, bude li vrijeme dopuštalo, otploviti na more kako bismo vidjeli kitove (u slučaju da odlazak na more neće biti moguć, posjetit ćemo uz doplatu za ulaznicu iznimno zanimljiv Muzej kitova). Iz Husavika ćemo nastaviti prema čudesnom, geološki iznimno zanimljivom poluotoku Tjörnes pa prema sutjeski Asbyrgi u obliku potkove. Priča kaže da je sutjeska dobila oblik kad je Odinov konj Sleipnir tamo ostavio otisak stopala. Povratak u Akureyri. Noćenje.

4.dan: AKUREYRI–KEFLAVIK–LJUBLJANA-ZAGREB

Doručak. Nakon doručka, bude li moguće, slobodno vrijeme za posljednju šetnju gradom i kupovinu suvenira. Prijevoz do zračne luke u Keflaviku kroz čarobne islandske krajolike. Let u Ljubljanu u večernjim satima. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u kasnim satima. Transfer autobusom (uz doplatu) do Zagreba.

 

REDOVNA CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 7.740 KN

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 7.490 KN

FM popust u odnosu na redovnu cijenu vrijedi do obavijesti o popunjenosti kapaciteta! ovaj popust isključuje moguće druge popuste ili posebne akcije!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.550 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 890 kn

DOPLATA ZA TRANSFER ZAGREB – LJUBLJANA – ZAGREB: 350 kn

 

DOPLATE (prilikom rezervacije aranžmana):

 • Cjelodnevni izlet „Bajkovita zemlja“ s kupanjem u Myvatnu: 760 kn / djeca 350 kn
 • Cjelodnevni izlet „Sjeverna avantura”: 530 kn / djeca 360 kn

NAPOMENA: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 35 osoba (izleti su organizirani u suradnji s Kompasom Ljubljana i izleti su skupni, a cijene su izračunate na osnovu minimuma od 35 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba).

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz posebnim zrakoplovom iz Ljubljane
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • autobusni prijevoz na Islandu po programu
 • panoramski razgled Reykjavika po dolasku
 • uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku*
 • troškove organizacije putovanja

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • zrakoplovne pristojbe
 • autobusni transfer Zagreb –Ljubljana - Zagreb
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene
 • putno osiguranje
 • fakultativne sadržaje 
 • troškove osobnih narudžbi

*NAPOMENA: U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od 35, pratitelj putovanja će biti na slovenskom jeziku.

Minimum prijavljenih putnika: 35

 

Šifra 300-017-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Aktualna Putovanja

Prev Next

17.05.2018

Barcelona

17.05.2018

Barcelona

17.05.2018

Pariz

17.05.2018

Istanbul

18.05.2018

Pariz

18.05.2018

London

24.05.2018

Bali

24.05.2018

London i Pariz

24.05.2018

Istanbul

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo