Sicilija, Sardinija i Korzika

First minute

TERMINI:

18.10.-23.10.2018.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  ZAGREB/RIJEKA – GENOVA - BROD

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 u 03:30 sati, moguć polazak iz Karlovca u 04:15 sati (obavezna prijavu prilikom rezervacije). Polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u 06:00 sati. Vožnja kroz Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Dolazak u Genovu. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je restoran, brodska trgovina i barovi. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan  BROD - PALERMO

Doručak na brodu. Plovidba Ligurskim i Tirenskim morem do Sicilije uz korištenje brodskih sadržaja. Sicilija je otok na raskrižju pomorskih puteva Europe i Afrike, otok bogatih raznolikih kulturnih utjecaja, prekrasnih plaža, slikovitih ribarskih gradića i vulkanskih krajolika.  Iskrcaj s broda u Palermu u poslijepodnevnim satima. Palermo je zaštićen brežuljcima Monte Pellegrina na prekrasnom položaju u mješavini orijentalne i europske arhitekture. Grad  obiluje baroknim palačama i crkvama, iza kojih su autentične srednjevjekovne četvrti uskih uličica i malih tržnica. Razgled glavnog grada Sicilije uz pratnju mjesnog vodiča: katedrala – Normanska palača  – Teatro Massimo – Quattro Canti – trg Piazza del Commune s „fontanom srama“. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan  PALERMO – MONREALE - CEFALU - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Mala tura po Siciliji uz pratnju mjesnog vodiča približiti će nam ljepote sjevernog dijela otoka. Kratka vožnja do gradića Monreale, poznatog po katedrali iz 12. stoljeća, remek djelu normanske arhitekture s čuvenim mozaicima. Katedrala je upravo veličanstveno ukrašena i među najvećim je znamenitostima normanske Sicilije. Razgledavanje unutrašnjosti katedrale uz pratnju mjesnog vodiča. (ulaznica uz doplatu). Nastavljamo vožnju prema ribarskom gradiću Cefalu. Po dolasku  razgledavanje slikovitog gradića smještenog uz stijenu poznatu kao Rocca di Cefalu u kojem dominira Normanska katedrala sa jednim od najljepših mozaika južne Italije. Katedrala je  započeta u 12. stoljeću i prikazuje remek djela bizantskih majstora mozaika. Slobodno vrijeme za  šetnju uz plaže i slikovitom obalom uz brojne tradicionalne restorane. Povratak u Palermo. Ukrcaj na brod u ranim večernjim satima. Smještaj u kabine. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan  BROD - CAGLIARI – TURA  PO SARDINIJI - ORISTANO - ALGHERO

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Cagliariju, glavnom gradu Sardinije i u antičko doba već važnom trgovačkom središtu smještenom u zaklonjenom zaljevu. Elegantni bulevari 19. stoljeća na mjestu nekadašnjih gradskih zidina i duge ulice s arkadama današnja su obilježja grada. Razgled grada : utvrda San Remy - katedrala - komunalna palača - Slonov toranj - četvrt Castello s Citadelom. Vožnja prema sjeveru kroz slikovitu unutrašnjost otoka. Sardinija je otok koji je očuvao drevne tradicije i festivale, a kulturno bogatstvo se ogleda u različitim dijalektima i jezicima. Za Sardiniju su karakteristične  megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 ovakvih pretpovijesnih spomenika nalazi se na sjeverozapadu Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Posjet gradiću Oristano, glavom gradu zapadne obale i šetnja povijesnom jezgrom. Vožnja do Alghera, slikovite luke  okružene maslinicima, te stablima borova i eukaliptusa. Izgled starog grada djeluje španjolski, jer su ga u prošlosti naselili stanovnici katalonske obale. Razgled starog dijela grada punog labirinta uskih uličica, uz živahnu luku okruženom zidinama i kulama. Katedrala iz 16. stoljeća podignuta je u katalonskom gotičkom stilu, a brojne druge crkve imaju bogato uređenu unutrašnjost. Smještaj u hotel u Algheru. Noćenje.

5. dan ALGHERO – SANTA TERESA – BONIFACIO  - TURA PO KORZICI - BROD

Doručak. Vožnja prema sjeveru Sardinije do luke Santa Teresa. Ukrcaj na brod. Jednosatna plovidba  do Korzike. Iskrcaj s trajekta u Bonifaciu. Grad je na slikovitom položaju na poluotoku na stijeni uz more i u stari grad ima atmosferu genoveškog srednjeg vijeka. Ispod utvrde na stijeni smjestio se noviji dio grada s lukom.Korzika ječetvrti je po veličini otok uSredozemnom morui pokrajinaFrancuskekoja se sastoji od dva departmana.  Korzika je otok koji se nalazi otprilike 200 km od Azurne obale, zapadno od Toskane i sjeverno od Sardinije. Vožnja prema Ajacciu, glavnom gradu Korzike i rodnom mjestu Napoleona Bonaparte. Razgled grada: Napoleonova rodna kuća - trg Place General de Gaulle – katedrala - gradska vijećnica - spomenik Napoleonu - trgovačka ulica generala Fescha - Cours Napoleon - luka. Nastavak vožnje kroz šumovitu unutrašnjost otoka poznatu po šumama kestena do grada Corte, nekad glavnog grada koji je u srcima mnogih Korzikanca i danas „glavni grad srca Korzike“ vezan uz život Pasqualea Paolija, političara zvanog generalom korzikanske nacije. Šetnja do starog grada i glavnog trga. Putem nas prati miris Mediterana i makije i tisuće stabala kestena, a kesteni su stoljećima bili hrana Korzikanaca. Kestenovo brašno koristilo se za pripravljanje hrane, danas su odlične i poznate marmelade od kestena, različiti kolači i poznato pivo s kestenom, koje svakako trebate kušati, kao i palentu od kestena i kestenovu tortu. Vožnja kroz planinsku unutrašnjost otoka do Bastie. Nekad malo ribarsko selo danas je najvažnija luka otoka. Ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Noćenje.

6. dan  BROD – GENOVA – RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Genove u jutarnjim satima. Razgled Genove uz pratnju gradskog vodiča: luka - katedrala San Lorenzo - mornarička četvrt  -trg San Matteo. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.790 KN

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 6.490 KN

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

                

CIJENA UKLJUČUJE:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • 1 noćenje s doručkom (grupni menu) sa smještajem  u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na putničkom brodu Genova-Palermo
 • 1 noćenje s doručkom (grupni menu) sa smještajem u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama na putničkom brodu Palermo-Cagliari
 • 1 noćenje s doručkom (grupni menu) sa smještajem u dvokrevetnim unutrašnjem kabinama na putničkom brodu Bastia - Genova
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3*  u Palermu na Siciliji
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* na području Alghera na Sardiniji
 • dnevni prijevoz brodom na liniji Santa Teresa – Bonifacio
 • mjesne vodiče na Siciliji, Sardiniji i Korzici
 • gradskog vodiča u Genovi za razgled grada
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu):
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu):
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 690 kn
 • boravišnu pristojbu u hotelima u Italiji  (cca. 3-5 EUR po osobi i noćenju, plaćanje na hotelskoj recepciji, točna informacija u završnom pismu)           
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • ulaznicu za katedralu Monreale  i audio slušalice 4 EUR ( informativna cijena)
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetnih soba nije moguća na ovom programu.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi - 100 kn

- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi - 100 kn

 

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj osobne iskaznice ili putovnice. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

 

PREPORUKA PUTOVANJA: zanimljivo putovanje koje zahvaljujući brodskim plovidbama i noćenju na 3 putnička broda (uz dva noćenja u talijanskim hotelima) putniku približava čak tri velika mediteranska otoka u samo 6 dana putovanja. Naš autobus ide na sve brodove i po iskrcaju vozi ture po otocima.

 

 

GRANIČNE I VIZNE FORMALNOSTI:

 

Za  državljane RH viza za Italiju i Francusku   nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 40

 

Šifra 400-030-1

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Aktualna Putovanja

Prev Next

20.09.2018

Istanbul

27.09.2018

Šri Lanka

27.09.2018

St. Petersburg

28.09.2018

London

30.09.2018

St. Petersburg

01.10.2018

Škotska tura

03.10.2018

Dubai

04.10.2018

Island

04.10.2018

Barcelona

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo