Šri Lanka

First minute

TERMIN:

03.10. – 11.10.2017.

*Vrijednost više: odličan hotel 5*, polupansion, popust za djecu do 1.500 kn

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  ZAGREB – ISTANBUL  

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.10h s dolaskom u 23.20h po lokalnom vremenu.

 

Nastavak putovanja za Colombo na letu TK 732 u 04:05h, s međuslijetanjem na Maldivima. Očekivano slijetanje u Colombo u 17.35h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te prijevoz autobusom prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. – 7. dan  BERUWELA

Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Večera. Noćenje.

Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u ranim jutarnjim satima. Vožnja prema središnjoj Šri Lanci. Nakon cca 3h vožnje dolazak do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa - hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Za kraj posjet kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje... Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera... Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare. Povratak u hotel.

Nacionalni park Yala (cjelodnevni izlet):

Polazak iz hotela u jutarnjim satima  i vožnja prema Nacionalnom parku Yala, poznatom i pod nazivom Ruhunu. Nakon cca 5h vožnje dolazimo do parka, glavne otočke atrakcije za sve ljubitelje divlje prirode i životinjskog svijeta, a ujedno i najboljeg mjesta za vidjeti velike sisavce. Njegova jedinstvenost leži u raznolikosti staništa.  Obilazak parka i safari džipom u trajanju od cca 3 sata. Slonovi su ovdje čest prizor, a ako bude sreće možda naiđete i na leoparda! Jeleni, bivoli, medvjedi, divlje svinje, paunovi, krokodili, preko 450 vrsta ptica, 250 vrsta leptira...samo su još neki od stanovnika ovog parka. Kasni povratak u hotel.

8. dan   BERUWELA – COLOMBO – ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Colombu, prijestolnici Šri Lanke, lučkom gradu bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se miješaju rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Panoramska vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. U nastavku odlazak u zračnu luku te prijava na let za Istanbul Turkish Airlinesa TK 731 u 20.25h, s međuslijetanjem na Maldivima. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

9. dan  ISTANBUL – ZAGREB  

Dolazak u Istanbul u 05.05h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.35h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.490 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI DO 01.07.2017.: 5.590 KN

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI DO 01.08.2017.: 5.990 KN

 

 

Pristojbe u zračnim lukama: 2.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.07., odnosno 01.08.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 

-         prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

-         prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

-         smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 polupansiona;

-         razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

-         pratitelja iz Zagreba;

-         troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.490 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 USD, trošak vize za Šri Lanku od 260 kn, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

POPUSTI:

Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 1.500 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe: 1.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 300 kn 

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, uz minimum 10 osoba:

 • Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya:  990 kn po osobi

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya

 • Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi:

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

 • Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima 

 

VIZA:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

 

RED LETENJA:

TK1056   03OCT  ZAGREB     ISTANBUL   20:10   23:20

TK 732    04OCT  ISTANBUL  COLOMBO  04:05   17:35

TK 731   10OCT   COLOMBO  ISTANBUL  20:25   05:05+1

TK1053  11OCT   ISTANBUL   ZAGREB     07:20   08:35

 

KORISNE INFORMACIJE – ŠRI LANKA:

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka

Geografski položaj: južna Azija

Glavni grad: Colombo

Površina: 65.610 km2

Broj stanovnika: 19.607.519 (2002.)

Službeni jezik: singaleški (službeni i narodni jezik) i tamilski (narodni), engleski se jezik također općenito priča svugdje

Vjerska struktura: budizam 70%, hinduizam 15%, islam 7.5%,  kršćanstvo 7.5%

Vremenska razlika:+3,30 h u odnosu na Hrvatsku

Novčana jedinica: šrilanska rupija LKR (1 Rs = 100 centa); 1 kn = 21,76 LKR; 1 USD = 151,80 LKR; 1 EUR =161,69 LKRApoeni od Rs.5,000, Rs2,000, Rs1,000, Rs500, Rs100, Rs50, Rs20 and Rs10. Novčanice od Rs500 i Rs100 su vrlo slične pa budite oprezni kod plaćanja. Ukoliko ne mijenjate novac u banci provjerite imaju li novčanice vodeni žig lava. Većina hotela, restorana i trgovačkih centara prihvaćaju kreditne kartice.

Električni napon: 230V/240V, 50 Hz. Adapter potreban, često ga je moguće besplatno iznajmiti ne recepciji hotela, uz obavezni povrat prilikom odjave.

Hrana: Šri Lanka se ponosi domaćim jelima, začinima i mnogim vrstama tropskog voća kojeg si možete priuštiti u izobilju, baš kao i voćnih sokova. U posljednjih nekoliko stoljeća kuhinju Šri Lanke su obogatili ukusi Indije, Kine, Malezije, Arabije i Europe, no prosječni Šrilančanin i dalje uživa u tradicionalnim jelima pripremljenim kod kuće. U većini kućanstava glavni obrok se i dalje sastoji od kombinacije riže i curryja.

Piće: pijte isključivo flaširanu vodu! Među pićima Šri Lanka nudi sve, od čaja, kave, svježe kokosove vode do domaćeg piva i rakije.

Odjeća i obuća: udobna i laganija pamučna odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele, sandale ili tenisice  za hodanje. U tradicionalnim krajevima je preporučljivo poštovati domaćine barem minimalno prilagođenom  

odjećom – pokrivenim ramenima i dekolteom, a po mogućnosti i koljenima (poluduge hlače ili sl.). Ulaz u budističke hramove dozvoljen je samo u dugim hlačama i izutih cipela.

Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine (drvene maske i rezbarije), nakit, srebro, proizvodi od kože i dr.

Klima: zbog blizine ekvatora Šri Lanka ima tropsku klimu i nema jasnih prijelaza između godišnjih doba. Vrijeme u nizinama i obalnim područjima je vruće i vlažno s prosječnom godišnjom  temperaturom 27°C i relativnom vlažnosti zraka od 70% tijekom dana do 90% noću. Većina zemlje ima obilne do umjerene oborine u dva razdoblja, između travnja i lipnja i od listopada do studenog, stoga je najbolje vrijeme za posjetiti Šri Lanku upravo između studenog i travnja. 

Pozivni broj zemlje: +94

Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj

Cijepljenje: nema obveznih preventivnih cijepljenja

Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Minimalni broj putnika: 15

 

Šifra 700-015-3

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 6.490 KN

ULTRA FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI DO 01.07.2017.: 5.590 KN

FIRST MINUTE CIJENA PO OSOBI DO 01.08.2017.: 5.990 KN

 

Pristojbe u zračnim lukama: 2.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 01.07., odnosno 01.08.2017. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-         prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

-         prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

-         smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 polupansiona;

-         razgled Colomba u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

-         pratitelja iz Zagreba;

-         troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

CIJENA NE UKLJUČUJE:pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.490 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 30 USD, trošak vize za Šri Lanku od 260 kn, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

POPUSTI:

Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima: 1.500 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe: 1.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 300 kn 

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

FAKULTATIVNA PONUDA, uz minimum 10 osoba:

 • Pinnawala – Kandy – botanički vrt Peradeniya:  990 kn po osobi

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište slonova Pinnawala, tvornicu čaja, brusionicu dijamanata, hram Zuba i botanički vrt Peradeniya

 • Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi:

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

 • Nacionalni park Yala: 990 kn po osobi

          uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznica za Nacionalni park Yala, safari džipovima 

 

VIZA:

Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku.

Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja.

Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

 

RED LETENJA:

TK1056   03OCT  ZAGREB     ISTANBUL   20:10   23:20

TK 732    04OCT  ISTANBUL  COLOMBO  04:05   17:35

TK 731   10OCT   COLOMBO  ISTANBUL  20:25   05:05+1

TK1053  11OCT   ISTANBUL   ZAGREB     07:20   08:35

 

Minimalni broj putnika: 15

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Datum rođenja djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Oct 03
Login to post comments

Aktualna Putovanja

Prev Next

14.09.2017

London city break

14.09.2017

Toskana s Firenzom

15.09.2017

Mauricijus

15.09.2017

Lisabon city break

16.09.2017

Grčka

19.09.2017

Dubai

20.09.2017

Costa Pacifica

21.09.2017

Prag

21.09.2017

Pariz city break

21.09.2017

Barcelona

21.09.2017

Galicija

Dodatna ponuda

 • POKLON BON

  poklonputovanje mala slika
  Poklonite Vašoj obitelji, prijateljima, mladencima, slavljenicima ili poslovnom partneru Matulji Tours putovanje u vrijednosti koju Vi izaberete. Saznajte Više

 • AUTOTRANS

  Ovlašteno smo prodajno mjesto za prodaju autobusnih karata Autotransa

  autotrans
 • ALLIANZ putno osiguranje

  Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja
  allianz logo