Skopski merak

First minute

TERMINI:

27.9.- 30.9.2024.

20.10. – 23.10.2024.

29.11. – 2.12.2024.

 

*Vrijednost više: hotel 4* na odličnoj lokaciji, mogućnost priključnog leta s jadranskih zračnih luka

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan                   ZAGREB – SKOPLJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman 2 sata prije leta. Podjela putne dokumentacije i prijava za let Croatia Airlinesa za Skoplje na liniji OU 368 u 14.00h. Očekivani dolazak u 15.15h te nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak u šetnju do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena. Ovdje između ostalog možete posjetiti unikatne suvenirnice i trgovine s čajevima i orijentalnim slasticama, zlatarnice i srebrnarnice, modne butike sa svečanim haljinama, popiti sok od nara ili pak pojesti odlične čevape! Noćenje.

2. dan                   SKOPLJE / VINSKA PROBA

Nakon doručka susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled makedonske prijestolnice, najvećeg grada u zemlji smještenog na obalama rijeke Vardar, a ujedno i njenog glavnog političkog, gospodarskog, obrazovnog i kulturnog središta. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja, simbol potresa sa satom na kojem i dandanas stoji vrijeme zaustavljeno u 05.17h; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. U poslijepodnevnim satima ljubiteljima dobre kapljice predlažemo fakultativni odlazak na vinsku probu u jednu od vinarija na širem gradskom području. Makedonija je dom nekih od najboljih vinarija na Balkanu, a njezina bogata povijest proizvodnje vina seže još u antičko doba. Bilo da se radi o posjeti vinariji u obiteljskom vlasništvu ili nekoj komercijalnoj, osim što ćete kušati neka od najboljih vina u regiji, naučit ćete i o povijesti i kulturi proizvodnje vina u Skoplju i široj Makedoniji. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan                  SKOPLJE / KANJON MATKE

Doručak. Danas nudimo mogućnost odlaska na fakultativni izlet do kanjona Matke. Na svega pola sata vožnje (15-ak km) od Skoplja nalazi se ovaj veličanstven komadić netaknute prirode kojeg okružuju strme planinske padine i stijene, prekrasne špilje i slikoviti manastiri. Dobio je ime po umjetnom jezeru Matka na rijeci Treska i stanište je raznih vrsta biljnog i životinjskog svijeta, između ostalog i preko 70 endemskih vrsta leptira. Dok čamcem plovite kanjonom možete uživati u predivnom okruženju, mirisu bilja i pjevu brojnih ptica. Uključen je i posjet najpoznatijoj špilji Vrelo na 50 m iznad jezera za koju se pretpostavlja da je najdublja podvodna špilja u Europi te je bila nominirana u izboru za jedno od novih 7 svjetskih čuda prirode. Poslijepodne po povratku u Skoplje možete iskoristiti za posjet nekom od gradskih muzeja poput Arheološkog muzeja Makedonije, jednog od najstarijih u gradu i cijeloj zemlji sa zbirkom kulturno-povijesne baštine Makedonije od prapovijesti do danas; Muzej makedonske borbe koji je otvoren na 20. godišnjicu neovisnosti zemlje, 2011. godine s ciljem predstavljanja povijesne, kulturne i revolucionarne tradicije makedonskog naroda u višegodišnjoj borbi za stvaranje nacionalne države ili pak Muzeju grada Skoplja smještenom u dijelu Starog željezničkog kolodvora. Navečer otiđite do popularne živopisne četvrti Debar Maalo, mirne oaze i boemskog dijela grada s brojnim restoranima i kafićima koji nude najbolje provode, zabave i druženja. Predlažemo i večeru u autohtonom restoranu Skopski merak. Noćenje.

4. dan                  SKOPLJE – ZAGREB

Doručak. Prijepodne prije odlaska možete iskoristiti za posjet i kupovinu u nekom od trgovačkih centara poput Skopje City Mall-a, Ramstore, Gradski trgovski centar (GTC) i sl. Oko 13.00h prijevoz prema zračnoj luci Skoplje. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 369 u 15.55h s očekivanim dolaskom u 17.10h. Završetak programa.

 

 

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

(uključene pristojbe zračnih luka u iznosu od 131 €):

Polazak: 20.10., 29.11.  27.9.
Ultra first minute 490 € 530 €
First minute 520 € 560 €
Redovna cijena 550 € 590 €
Doplata jednokrevetna soba 130 €

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 30 dana prije polaska ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

Mogućnost doplate za polaske iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra (na upit): 60 €

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

  • Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu;
  • Pristojbe zračnih luka od 131 € (podložno promjeni, konačni iznos utvrđuje se na dan izdavanja karata);
  • Prijevoz autobusomod zračne luke do hotela pri dolasku u Skoplje te od hotela do zračne luke pri odlasku;
  • Smještaj u Skoplju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom i uključenom boravišnom pristojbom;
  • Razgled Skoplja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;
  • Voditelja putovanja iz Zagreba;
  • Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

  • doplatu za jednokrevetnu sobu; ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda; doplate za fakultativne sadržaje, usluge i obroke koji nisu predviđeni programom;
  • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje;
  • putno osiguranje (preporučujemo).

 

POPUST ZA DIJETE:

  • Dijete 2-11,99 godina bez ležaja (u krevetu s roditeljima): 130 €

 

FAKULTATIVNA PONUDA – CIJENE PO OSOBI UZ NAJMANJE 10 OSOBA:

  • Vinska proba u jednoj od skopskih vinarija: 45 € (uključeno: povratni prijevoz autobusom, obilazak vinarije, degustaciju 3 vrste vina uz sir, pršut i kruh.
  • Kanjoj Matka: 45 € (uključeno: povratni prijevoz autobusom, vožnja čamcem)
  • Večera u restoranu Skopski merak: 30 € (večera u 3 slijeda bez pića: topla i hladna predjela (svježa miješana salata, ovčji sir, čips od tikvica, pindžur, makalo, ajvar, grisini, kruh s češnjakom); glavno jelo (goveđe pečenje i svinjska rebarca u pećnici, krumpir); desert (miješano: torta od sira, bajadera, kolač od tri mlijeka, baklava)

 

RED LETENJA:

OU 368ZAGREB   SKOPLJE          14:00   15:15 (29NOV 13:40   15:05)                      

OU 369SKOPLJE   ZAGREB         15:55   17:10 (02DEC 15:40   17:10)      

 

NAPOMENE:

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 23 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max 8 kg). Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene redosljeda programa putovanja (u slučaju promjene reda letenja, zračne luke, radnog vremena muzeja ili znamenitosti i sl.).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od hrvatskih standarda.

Cijene fakultativne ponude bazirane su prema stanju iz siječnja 2024. i mogu biti podložne promjeni.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske https://mvep.gov.hr/

 

Minimalni broj putnika: 15

 

Opći uvjeti organizatora putovanja

 

700-154-2

Pošalji upit

Naziv putovanja(*)
Invalid Input

Termin putovanja(*)

Invalid Input

Ime i prezime(*)
Invalid Input

Kontakt telefon(*)
Invalid Input

Email(*)
Invalid Input

Broj odraslih(*)
Invalid Input

Broj djece
Invalid Input

Dob djece
Invalid Input

Želim putno osiguranje(*)
Invalid Input

Vaša pitanja i komentari
Invalid Input

Prihvaćam pravila privatnosti(*)
Pogrešan unos

Izjava o privatnosti

Aktualna Putovanja

Prev Next

16.05.2024

Istanbul

16.05.2024

Pariz

17.05.2024

London HIT

17.05.2024

London

18.05.2024

Atena

18.05.2024

Rim

25.05.2024

Kapadokija

26.05.2024

Istanbul

28.05.2024

Rim HIT

28.05.2024

Škotska HIT

29.05.2024

Sicilija

29.05.2024

Poljska

Dodatna ponuda

 

 

 

  • CROATIA putno osiguranje

    Krećete na put! Jeste li osigurani? Ugovorite paket putnog osiguranja

    Logo Cro